CDR.cz - Vybráno z IT

Bůh existuje. God of War se vrací a inspiruje se Tomb Raiderem [E3 2016]

Godofwar
Několik dní před samotnou E3 se šuškalo, že Sony odkryje čtvrtý díl God of War. Všichni ovšem hádali, že nový titul ponese číslovku čtyři. Sony nakonec překvapilo a přineslo něco, co by čekal jen málokdo.

Cdre 3

Letošní konference Sony vnesla naději do duší všech, kteří byli z předešlých konferencí zklamáni. Mnoho nových značek odhaleno nebylo, co se týče konkurence, přičemž nelze vzdát čest ani výjimkám, neboť se v mnoha případech nejednalo ani o nijak oslnivé předváděčky. Sony ovšem chrlilo jednu pecku za druhou, a samotnou show započalo snad tím největším, co drželo v arzenálu.

Na první pohled jsme mohli vidět jen malého vyděšeného kluka v zasněžené krajině. V tuto chvíli nikdo v sále netušil, o co se jedná, ale stačil jeden krátký záběr na zastíněnou postavu, aby bylo patrné, že toto nasvícení je zcela účelové a brzy nás čeká šokující odhalení.

God Of War 4

Ze stínů vyšla zestárlá potetovaná postava s plnovousem, kterou si okamžitě všichni správně identifikovali jako Kratose ze série God of War. Image hlavní postavy má každý natolik zakódovaný v paměti, že ani její zestárnutí a zalesněnost nepřebije ikonické tetování.

Následovala ukázka ze hry, která přináší značné novinky. Původní díly série byly vždy jednou ohromnou řezačkou, kde jste v každé ruce svírali mohutné zbraně a prováděly neuvěřitelné útočné kombinace. V tomto případě se však hra výrazně odtrhla. Herní náplň se přesouvá od tradiční rubačky do střízlivějšího pohybu s kinematografickou kamerou.

Nejlépe by se dal nový God of War připodobnit k současným akčním adventurám, kterým vévodí poslední dva díly Tomb Raidera a Uncharted. Naskriptované části, úhledná grafika, občasné souboje s propracovanými záběry a impozantní visty (v tomto případě Skandinávie).

Kratosovým malým velkým parťákem bude zjevně jeho vlastní syn, kterého bude učit základům přežití. Do jaké míry se však toto rodičovství promítne do zbytku hry, není jisté. Jak už to tak bývá, honba za unešeným dítětem je poměrně častá zápletka, to jsou ovšem pouze spekulace – o příběhu zatím nepadlo jediné slovo.

God Of War 2God Of War 3

Ke konci ukázky se setkáváme i s bossem, kterého Kratos bude muset zlikvidovat. Tato pasáž uklidní všechny, kteří by se báli, že přijdou o jednu z nejdůležitějších pasáží série, tedy souboje s přerostlými bohy. Zde se tedy nesetkáváme s obrem, při jehož porovnání působí Kratos jako jeden jediný pixel, ale s obyčejným přerostlým taurem s kládou v ruce.

Nový díl ponese tradičně název God of War, bez podtitulu či číslovky. Poslední dobou se z těchto zmatečných nekonkrétních názvů stává docela trend. Datum vydání zatím visí ve vzduchu, přičemž spekulace ukazují už na letošní rok. Přesto by se hodilo jej brát střízlivěji a počítat spíš s rokem 2017. Platformy jsou v případě této značky jasné, jedná se o exkluzivitu pro Playstation 4. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Tagy: 

Diskuse ke článku Bůh existuje. God of War se vrací a inspiruje se Tomb Raiderem [E3 2016]

Žádné komentáře.