CDR.cz - Vybráno z IT

Odolný tablet Casio V-T500 s Androidem obstojí i v náročnějších podmínkách

Casio V-T500
Ačkoli to tak na první pohled nemusí vypadat, Casio není v oblasti odolných přenosných počítačů a tabletů žádným nováčkem, a model V-T500 je jen logickým vyústěním tradice. Spíše než v rukou běžných uživatelů se s ním ale setkáme v průmyslových provozech a dalších oblastech, kde se bude hodit jeho zvýšená odolnost a řada dalších specifických vlastností.

Casio V-T500 je tablet, který se může pochlubit konstrukcí se zvýšenou odolností. Ta by měla být schopna bez jakékoli újmy odolat pádu z výšky až jeden metr a kompletně přístroj ochránit proti vniknutí prachu a vlhkosti (v souladu s normou IP54). Rozměry přístroje činí 269 x 190 x 14,4 mm, hmotnost je 780 g.

casio-reveals-two-tough-tablets-1

V útrobách tohoto odolného těla je možné nalézt dvoujádrový procesor TI OMAP 4460 s frekvencí 1,50 GHz doplněný o 1 GB RAM a 16 GB uživatelské paměti (s možností rozšíření o paměťovou kartu microSDHC). Další výbavu tvoří dvojice fotoaparátů, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS či NFC. Vhod by mohla přijít i dvojice USB portů (jeden v provedení mini, druhý klasický s podporou USB host) či HDMI výstup (opět v provedení mini). Baterie zařízení je výměnná a na jedno nabití by měla zvládnout 10 - 12 hodin práce.

Kromě varianty s Wi-Fi bude dostupná rovněž verze s vestavěným 3G modemem (HSPA/ UMTS/ EDGE/ GPRS).

Na novém Casio V-T500 poběží Android 4.0 Ice Cream Sandwich připravený na implementaci nejrůznějších firemních bezpečnostních (i dalších) protokolů.

Spolu s přístrojem bude dodáván pásek na ruku a popruh na krk, který by měl zabránit náhodnému pádu. K dokoupení bude řada dalších příslušenství, namátkou můžeme jmenovat speciální digitální pero, induktivní (bezkontaktní) nabíječku, synchronizační kolébku, napájení do auta nebo ochranné fólie na displej.

casioVT500GEjul28

 

Casio prozatím nezveřejnilo informace o ceně ani dostupnosti zařízení, rozhodně se však nedá počítat s tím, že by se jednalo o zrovna levnou záležitost.

Diskuse ke článku Odolný tablet Casio V-T500 s Androidem obstojí i v náročnějších podmínkách

Úterý, 7 Srpen 2012 - 08:55 | petr ib | s popruhem na krk, odolným obalem a stylusem bych...

Zobrazit diskusi