CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate 30 - Smrtící útok na kardiostimulátory neproběhne, hacker zemřel

Koukám, že britské vládě už nestačí backdoory do cloudových služeb, už potřebuje přístup i do velkých firem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hned mě to napadlo, to tak, aby do toho ještě strkali pazoury i tady. Když na to firma sere, je to jejich problém. Režim to nedělá z dobré vůle, sleduje vlastní cíle a jen trubka si myslí opak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem jsem přece lidé, každý z nás sleduje vlastní cíle, tak naivní přece někdo není :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby, vladni backdoory v tech firmach davno jsou, leda by jim je nejaky hacker zacal vypinat ... a v mnoha pripadech to neni problem jen te firmy. Napriklad pokud se jedna o vodarny nebo rozvody proudu ...

(Je ovsem jasne, ze vladni backdoor bude pri auditu prehlednut.)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jak muze zmizet... ,,100 000 záznamů,, kdyz je jenom zkopiroval, protoze kdyby je zkopiroval a pak smazal tak to by apsolutne nedavalo smysl, proc by neco takoveho delal.
Jinak receno nechapu jak a proc to muze zmizet, jen se mi zda ze je to prekroucene a ze se to takhle nestalo, jen se to dramatizuje aby to bylo vice zajimave a melo to vetsi vahu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Použil jsem tam trochu zavádějící sloveso - Applu nejspíš nic nezmizelo, jen je někdo "vykradl", tzn. jak správně píšete útočník zkopíroval data na svůj disk. Data z takhle veliké firmy dost dobře zmizet v pravém slova smyslu nemůžou díky mnohačetným a několikanásobným zálohám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A na co umřel? Že by ho také někdo hackl? Myslím, že i když byl génius, tak to už na mě působí, že si myslel, že je pán bůh a zašel už příliš daleko, zveřejňovat, jak bez důkazů a hlavně na dost velkou dálku zabíjet lidi. Holt i světovládci mají srdeční stimulátory. Holt neznal staré známé za všech režimů, co je dovoleno pánovi, není dovoleno volovi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me by spis zajimalo, ktera tajna sluzba nyni disponuje vysledkem jeho vyzkumu ... a vubec, treba neumrel, treba ho "pohrbili" v nejakem priste tajnem zarizeni ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Že to lze je myslím známé už dlouho ( http://www.ted.com/talks/avi_rubin_all_your_devices_can_be_hacked.html ), takže jde jen o to, jestli někomu stojí za to se tím zabývat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.