CDR.cz - Vybráno z IT

CES 2013: Bezdrátový přehrávač Sony Walkman nejen pro plavce

walkman-uvodni
Chtěli jste někdy poslouchat hudbu pod vodou? I při plavání si můžete užívat libých melodií díky novému vodotěsnému Walkmanu od Sony. Stačí jen nabít a můžete plavat.

Bezdrátový přehrávač Sony Walkman s označením NZW-W270 byl představen na veletrhu CES 2013. Jeho kapacita je 4 GB a sluchátka jsou mezi sebou propojena jediným kabelem. Stačí si je nasadit a užívat si volnosti bez zbytečných drátů, přehrávač vás nijak neomezuje v pohybu. Lze jej využít pro všechny druhy sportů, avšak pro svou vodotěsnost zaujme především plavce.

walkman-man

Nabíjení probíhá zasunutím sluchátek do speciální dokovací stanice, kterou připojíte k počítači pomocí USB. Tři minuty nabíjení stačí k tomu, abyste přehráli až jednu hodinu záznamu. Po plném nabití, které trvá přibližně hodinu a půl, vydrží v provozu až osm hodin. Zařízení může být trvale ponořeno v hloubce dvou metrů. Nevýhodou je fakt, že jej není možné použít do slané vody.

walkman-dockwalkman-shuffle
 

Sony Walkman se ovládá pomocí tlačítek, která jsou umístěna přímo na sluchátkách. Jsou zde volby pro zapnutí/vypnutí, pauzu, přeskočení skladby, nastavení hlasitosti nebo dva režimy přehrávání skladeb - náhodně nebo podle playlistu. Sluchátka mají rovněž zámek pro zamezení nechtěného vypnutí. Zajímavou vlastností je možnost výměny špuntů, existují tři velikosti. Z hudebních formátů jsou podporovány MP3 a AAC.

Vodotěsný Walkman váží 29 gramů, k dostání bude v březnu 2013 v několika barevných variantách (černá, bílá, modrá a růžová) za 100 dolarů (cca 2000 CZK).

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2013: Bezdrátový přehrávač Sony Walkman nejen pro plavce

Žádné komentáře.