CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak jsou na tom naši operátoři s rychlým internetem?

Už teď si vystačím v 90 % se skypem v mobilu při psaní zpráv. Dokážete si představit boom té aplikace kdyby se s ní dalo i bez problémů volat skoro odkudkoli ? Lidé by si pak platili jen základní net a vůbec by nebylo nutné volat přes jejich sít, protože i to volání ma skype do klasické sítě levnější. Operátoři to dobře vědí, proto je u nás mobilní sít tak pomalá a nedostupná. Ta technologie je tu zvládnutá a HW už prakticky taky nasazen, ale prostě to nejede o moc lépe než s původní edge sítí navíc s FUP, to je záměr a nezmění se to.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nebude tak žhavé, když už i k nám dorazilo neomezené volání a SMS za relativně lidové ceny. Lidi co hodně volají si radši pořídí tohle a dovolají se bez problémů každému a kamkoliv bez ohledu na to, jaký používá telefon a jestli má nainstalované nějaké VOIP aplikace. A ještě si můžou stěžovat na případné výpadky a nekvalitu hovoru. U VOIP negarantuje nikdo nic.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pravda volani uz je v dnesni dobe docela snasitene. Pravda, obcas zlobi pokryti, ktere se asi moc nelepsi.
Bohuzel data jsou stale temer nepouzitelna - drahe, nepouzitelne FUP, na velke casti uzemi navic pomale.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

LTE klidně oželím, pokud by aspoň rozumně chodilo 3G, ale bohužel je to bída z nouzí. Ono dokonce často dobře nefunguje ani ten EDGE a to se nebavíme o dědině někde na konci světa, ale o obcích mezi většími aglomeracemi. Celkově je pokrytí mobilním Internetem v ČR dost špatné a LTE v Carových Varech to nevytrhne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Všechny tři operátory tedy můžeme pochválit za to, že se krůček po krůčku snaží rozšířit mobilní internet čtvrté generace i u nás v tuzemsku" No neviem, podla mna je sucasny stav oproti "zapadu" na facku, nie na pochvalu...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, uz ted je tragikomicky, kdyz si otevru nabidku nejakyho operatora, vezmu udaj o rychlosti "az X Mbit", velikost FUPu a prepocitam na "svuj mesicni limit muzete zrusit uz za X minut". Opravdu mi neprijde, ze rychlost je zde nejakej velkej problem.

Nejtragictejsi nabidka je pro narazovy pouziti (jeden mesic potrebuju hodne, druhej vubec nic). Ona v podstate neexistuje. Je zajimavy, jak se i u predplacenych karet vsichni operatori shodli na mesicnich balickach se systemem "neprojedes-propadne". U volani nebo sms si muzu drzet kredit pul roku nebo rok (podle operatora) a postupne cerpat. Tak proc to sakra nejde i u dat? Prece nemuze byt zadnej technickej problem nastavit cenu 0,000nic haliru za bajt a postupne odcerpavat z kreditu. Ale to by zakaznik vycerpal vsechno co si zaplatil, tak se jim do toho mizerum nechce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.