CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Chcete ještě upgradovat na Windows 10? Máte poslední šanci

Windows10 je šmejd ktorý sa každou aktualizáciou stále viac zaprasuje. Posledná "kritická" aktualizácia sa chová akoby MS patril celý počítač. Okrem toho že bez opýtania rozdelila systémový disk a vytvorila si svoju partíciu, spustila aj bloknutú telemetriu. A za vrchol idiotstva považujem že povolila a spustila defragmentáciu SSD diskov ! Je vážne smutné že programátori M$ ani po 10tich rokoch nepoznajú rozdiel medzi SSD a klasickým HDD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám W10 LTSB a som celkom spokojný :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak ses k ní legálně dopracoval ? Pokud vím, je dostupná jen pro Enterprise segment. Takže domácí uživatel nemá šanci ... Ale možná se pletu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četls poslední, vlastně předposlední větu článku? ;)
Microsoft si nezaslouží, aby s ním bylo zacházeno v rukavičkách. Případné mínusy si vystavím do vitríny :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cez firemné MSDN subscription, takže ak by sme išli do detailov, úplne čisté to na domáce použitie nebude :( Ale funguje na jedničku, a to používam rôzne neštandartné zariadenia cez USB (Atmel virtuálne USB, rôzne development veci, mikrokontroléry...). Špehovanie mám vypnuté cez gpedit, ale v princípe mi nevadí, lebo nevarím drogy, nestaviam zbrane ani nič iné, a hlavne mi telemetria principiálne nevadí. Nech mi kľudne presnejšie cielia reklamu, ktorú aj tak zablokujem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové nic proti, tohle všechno vím, ale s**e mě, aby člověk řešil věci nelegálně jen, proto, že legální cesta je na h**o, ale za to vy nemůžete, to ten po***ný M$. Sorry za ** , nemám rád vulgarismy, ale o M$ se nedá diskutovat slušně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tým sa dá veru iba súhlasiť :( Ale tipujem že 95% používateľov nevie o nejakej telemetrii alebo čo je feature update. Nedostupnosť LTSB je predpokladám o tom, aby si používateľov postupne učili na to čo chcú oni, a bude to viesť zrejme k nejakej forme subscription, ako má Adobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ind by si zasluzil kopanec do guli, od kazdeho koho stretne. Napr. dnes, vsetci kkti (hp, asus, lenovo....) instaluju dementny ofis365. Potom ked ty klientovi instalujes normalny ofis podnikatel, tak su stym problemy. Dnes som napr. musel spravit cistu instalaciu windows, lebo samozrejme som zabudol odinstalovat 365 a nasedne mi nezobralo kluc na podnikatel. Uz len za ten super*ebnuty system, ze cislo v krabici nieje instalacne cislo, najprv musim sparovat s kontom a potom mam instalacne cislo zhori ind v pekle.

edit: este to som chcel, ze asus tomu office365 dava korunku, instaluje to na zenbooky v 4-5 jazykovych verziach, takze pol hodinu zaberie len odinstalovat ich, aby sa dala nainstalovat normalna legalna verzia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Defragmentace SSD? To máš asi něco rozbitý. Naopak ten nástroj pro "defragmentaci" (jak ve Win8.1 tak ve Win10) se sice spustí, ale pozná, že to není HDD ale SSD, takže disk jen otrimuje a za vteřinku je hotovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to mate porad s tim "usnadnenim" stacilo spustit setup.exe na bootovaci flashce a vubec bych se nedivil kdyby to jelo dal i po tom zminenym 16tym

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím. Desítky jsem nainstaloval klíčem ze sedmiček a nikdo se na nic neptal. Z pohledu legálnosti opravdu nevím, jestli jsem v době "bezplatného" převodu něco udělal nebo neudělal a tím pádem mám nebo nemám na desítky právo, je mi ten sytém různých překrývajících se pomínek a (ne)existujících licenčních klíčů u MS celkem ukradený. :-) Fakturu (na sedmičky) mám, tak co mi můžou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem udělal několikrát taky. Je jen otázkou, zda takový systém půjde aktivovat i nadále, nebo instalátor sice sežere Win7 SN, ale po připojení k netu to oznámí, že nejde aktivovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by mě zajímalo, jestli bude fungovat fígl s XML otiskem. Pokud ano, stačilo si v době bezplatného upgrade vyrobit XML a uchovat. Samozřejmě jen pro konkrétní HW. Ale stále lepší než drátem do oka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že nechat možnost upgrade má smysl. A zakázat to jen oddálí lidi, kteří by přecijen rádi přešli, nebo ty, kteří by chtěli přejít po ukončení supportu Win7.
Podle mně to nemá ani finanční přínos něco takového zakazovat. Většina peněz jde od OEM výrobců s novým hw a od firem.
Když si k tomu připočítáme, že nejvíce peněz přináší MS Cloud, tak to jen snižuje ono finanční procento, za kterým by stáli lidi, co by si ten upgrade koupili.
Navíc pro MS by to byl přínos, mít co nejvíce lidí na Win10.
Zdar Max
PS: naše firma aktuálně jede cca 350x Win10 a 60x Win7 (vše OEM) a rád bych to stihl někdy dotáhnout do konce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.