CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína dosáhla svého cíle v oblasti čisté energie o šest let dříve

On Číně ještě někdo věří? 😁

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel mají skvělou propagandu, takže většina lidí ano

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Verit nemusis nikomu, ale Cina ma nejvetsi sanci neceho podobneho dosahnout. Ze maji velke problemy se znecistenim v urcitych oblastech je verejne znamo a i kdyz jejich stranicke spicky nejsou zadni lidumilove, tak jim je asi taky jasne, ze nemocna pracovni sila toho odmaka min, nez pracovni sila zdrava. Fakt, ze si napr. potrebne solarni panely vyrobi sami, jim jenom pomaha. Dalsi vyhodu maji v tom, ze jsou schopni realizovat dlouhodobe plany, protoze se nemusi zabyvat obtiznou demokracii, volbami atd.
Takze jestli je nekdo schopny podobny plan realizovat a navic s predstihem, je to Cina. Jestli to opravdu udelali, to je jina otazka. Ono je to ale vsecko jedno, zmeny klimatu nas stejne splachnou vsecky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čína je pro cizince nepochopitelnou zemí. Zásadní chyba je ji hodnotit dle logiky a vlastních zkušeností s okolními zeměmi. Prakticky jakoukoliv pozitivní informaci o Číně, která vyjde ven, revidovala strana.
Je to země zkratek, klamu a podvodů. Doporučuji na YT kanál serpentza - například v tomto videu je vidět přístup k "zelené" politice :)
https://www.youtube.com/watch?v=AynNsPs9i80

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, Číně jde hlavně o to zachovat si tvář. O lidi jim nejde vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já jim aj věřím, jsou největším producentem zelených technologií, tak to možná instalujou aj u sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom bych podotknul, že výkon vodní elektrárny 3 soutěsky je něco přes 22 000 MW. Oproti tomu výkon jaderné elektrárny Temelín je něco přes 2 000 MW.
Jediná zelená vodní elektrárna, která dodává čistou energii, tak v Číně obslouží 10% spotřeby. Přitom to není jediná vodní elektrárna v Zemi.
Zbývá nám tedy jediné, aby prameny Vltave a Labe začaly produkovat 1000x víc vody a máme to zítra doma taky, pokud nás to nespláchne až do Hamburku. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Saturninovi bylo...
Celý život propagoval elektřinu a říkají o něm, že před lety vypracoval plán na elektrizaci Polabí a po celé délce horního toku řeky projektoval jednu elektrárnu na druhé, takže by byla nakonec voda v Labi už vůbec netekla, musela by být dávána do sudů a posílána do Hamburku vlakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepleť si maximální výkon s trvalým. Ani v Číně není průtok řekou stálý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.