CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína posiluje armádu. Do dvou let čínské letectvo získá 36 stealth stíhaček J-20

"pochybnosti, nakolik do jeho konstrukce zasáhla průmyslová špionáž", to nejsou pochybnosti, to je totiz uplne bezpredmetna uvaha. Je lhostejne, jestli je to cele puvodni navrh, nebo jestli je to nejaka kopie. Jedine o co jde, je jestli to dokazi vyrobit (dostatecnem mnozstvi) a porazit protivnika. Ostatne, historii pisi vitezove.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že tady žádné pochybnosti nejsou, to, že se čínští soudruzi u vývoje J-20 více než inspirovali v USA je docela známo. Zajímavé je, že J-20 se mi na rozdíl od amerických stíhaček páté generace, nebo PAK FA vůbec nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím kolik vám je let a zda jste byl na vojně. Ale jste první od koho slyším že hodnotí zbraň podle toho zda se mu líbí či nelíbí :-)). Zbraně zabíjí a vidět na nich něco krásného je jistý druh zvrácenosti. Zbraně se hodnotí čistě exaktně jak efektivně zabíjí. Je to chladný odosobněný kalkul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je mi dost a na vojně jsem byl a ano zbraně jsou často esteticky velmi krásné, či působivé - řekněme taková japonská katana je přímo umělecké dílo a moje osobní zbraň ČZ 75B NEW EDITION je také velmi hezká zbraň a například u letadel lze obdivovat celou řadu parametrů, na tom nevidím vůbec nic zvráceného - ostatně nejsou to zbraně, kdo zabíjí, ale vždy a pouze lidé, kteří je ovládají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte že ten komu jste usekl hlavu ocenil že jste mu jí usekl Katánou a nikoli sekerou? V jednom máte pravdu, v konečném důsledku vždy zabíjí člověk a ten si vybírá zbraň podle schopností té zbraně zabít těch lidí co nejvíce a nikoli zda je krásná. Samozřejmě tu zastupuji pohled na problematiku profíka a nikoli amatéra který chce mít zbraň.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze oceni, protoze dobre nabrousenou katanou to bude mene bolet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není tak úplně pravda. Zbraně mohou zabít samy o sobě. Například když selžou. Nicméně souhlasím s tím, že krása nesouvisí s tím k čemu je věc určena.
Jinak špionáž je naprosto běžná věc už od starověku, navím proč se nad tím někdo pozastavuje. Dělají to všechny mocnosti. USA a Rusko nevijímaje. Je vždy mnohem jednodušší přijít k hotovému výsledku než platit celý vývoj od začátku a to že jsou nové modely odvozené od starších je normální vývoj....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, špionáž je tu od nepaměti. Co se jiné mocné říše napachtili za složením řeckého, nebo chcete li tekutého ohně, výroby železných zbraní o proti bronzovým. Později výroby ocelí k zbraním či pancířům.atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.