CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína přivedla na svět první geneticky modifikované děti. Mají být imunní na HIV

Tyto úpravy můžou lidstvo zahubit, anebo to taky může být klíčový prvek k jeho přežití. Tu správnou odpověď stejně předem nezjistíme. Já si spíše myslím, že opatrným přístupem a pečlivou analýzou těchto úprav to klidně může byt ta druhá varianta. Ale nesmí se to provádět bez rozmyslu a ukvapeně. Je spousta lidí/dětí, které se narodili s geneticky vrozenou chorobou, kterou bych jim rozhodně nezáviděl. Kdybych já byl v jejich situaci, dovedu si představit, že bych byl rád, kdyby mě někdo té choroby/genetické poruchy zbavil dřív, než bych se narodil. (např. taková nemoc motýlích křídel je pěknej hnus, ale i spousta dalších)
A s tím, že to tak příroda nechce, nebo abychom si nehráli na bohy, na mě nechoďte. Tohle je prostě součást lidského vývoje, ať se to komu líbí, nebo ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Eugenics_Wars
http://memory-beta.wikia.com/wiki/Eugenics_Wars

netrefili se jen data, ale jako vzdy u lidi je to jen otazka casu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jasně zmněna dna povede k valce :) jak vtipné ! k valce muže vést jedině lidská blbost a nenažranost !

jinak více méně souhlasím aby se takhel experimentovalo třeba konkretně virus HIV muže být pěkná svině ! stačí aby zmutoval "čístě nahodou " aby se přenašel vzduchem a mamé po ptákach :) takže pokud někdo vytvoří dna odolnou proti HIV viry bude jen dobře sice lepší by bylo vymyslet jak vylečit nemocne kterých jsou stovky 1000 :( ale asi je jednodužší upravit DNA

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro mladé, najděte si v knihovně vašich rodičů knihu Brave New World. Nevím, jestli v češtině v posledních létech vyšla, autor A. Huxley. V češtině původní název byl Konec civilizace. Já mám 1. vydání z roku 1970. Snad ten český název nezměnili, i když překlad názvu neodpovídá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.