CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína staví největší přehradu na světě vytištěnou na 3D tiskárně bez 3D tiskáren

Nějak nám ti nuzní rolníci, co umí všechno leda kopírovat, začínají sakra rychle utíkat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jim to přej. Já bych pod takovou přehradnou bydlet nechtěl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

My zase budeme vyrábět konkurenceschopnou ocel pomocí vodíku. Říkala Lejnová...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sa budu sypat bitcoiny ;-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To číňanům nestačí jaké škody napáchaly Tři Soutěsky? Další megastavby jejich příroda vážně nepotřebuje. Hráz vysoká 180m? To zase bude zaplaveného území.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty když si jako dítě poprvé spadl na kole, tak si na kolo už nesedl a doteď kvůli tomu neumíš jezdit. Ty Tři Soutěsky mají i svoje potíže, ovšem to množství energie co už vyrobily, se taky hodilo a hodí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vynucená repatriace více než 5 mil. lidí (1,2 mil ze zaplavené oblasti, 4 mil z bezprostředního okolí kvůli sesuvům), dopady na okolní prostředí (sesuvy, eroze), problémy během povodní v roce 2020 a nakonec to je nejvýkonější jen teoreticky, protože na plný výkon to nemá dostatek vody. To je klasická komunistická Čína. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se jim to neprotrhlo jako v mnoha klasických kapitalistických zemích. Na plný výkon nefunguje asi žádná vodní elektrárna dlouhodobě a těch vodních elektráren co zvládnou za rok vyprodukovat 100 miliónů MWh je ve světě kolik, joudo? Prostě totální debakl jen v tvojí prostinké hlavičce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je zas clanek jak bota ty vole! Jako 5TWh to je bomba! Tretina temelina, 15tina spotreby CR, kde je 10 milionu lidi (nikoliv domacnosti!) Pro 50 milionu domacnosti? Cirka 150-200 milionu lidi:o))) To je 100kWh na domacnost za rok ... to je prumerna spotreba 11W bludicky za cely rok .... takze jestli maji v Cine domacnosti bez pracek, susicek, mycek, lednicek, televizi, pocitacu a sviti petrolejkama a topi uhlim v kotlech prvni emisni tridy, co jeste nepotrebovaly elektrinu na ventilator, tak asi jo .... pokud v te domacnosti jen nabijeji pres noc mobily, tak asi jo no .....
Jako fakt nechapu, ze autor u psani clanku aspon trosku nepremysli ...... jakoze ALESPON TROSKU!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.