CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína vynesla do vesmíru první 6G satelit. Nová síť bude 100x rychlejší, než 4G

Odezva v radu mikrosekund... to by mne zajimalo, jak soudruzi vyresili problem konecne rychlosti sireni elektromagnetickeho pole. Zda snizili dosah 6G spojeni na stovky metru, nebo snad presli na prenos informaci pomoci spatnych zprav, ktere se, jak znamo, siri okamzite ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že tím se myslí zpoždění v tom zařízení jako takovém, nikoli zpoždění dané vzdáleností přenosu.... I zpoždění mezi mou bezdrátovou myší a počítačem může být významně vyšší než jedna milisekunda přitom jsou jen metr od sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je jedna věc, ale mě by zajímalo, jaký vliv na to bude mít při takových frekvencích útlum při průchodu atmosférou. Tam si myslím, že stačí, aby byl hustší déšť nebo sníh, možná i pořádná mlha nebo oblačnost a asi to žádná hitparáda nebude. Jinak to skoro začíná působit dojmem "víc G, víc Adidas".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si USA určitě nenechají líbit a zavedou embargo na oheň.
- Bez ohně nebudou Číně hořet rakety a jsou v pasti. Make America Late Again

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby. V USA se akorát budou modlit, aby jim ten zázrak z Číny nespadnul na hlavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, USA začíná zbývat už jen to modlení, o Evropě se radši už ani nezmiňovat. Vědecký a technologický vývoj se přesunuje na Východ, jádro světového obchodu také.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proto si 5G lze pořídit od Ericssonu nebo Nokie :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei to dodá levněji, dříve a v lepší kvalitě - ovšem debilové to nevezmou z politických důvodů a radši si připlatí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže nejdřív tvrdíš, že zaostáváme. My si to ale umíme vyrobit sami a nepošleme prachy rudé Číně, tak jsme zase debilové. Líbí se mi ta tvá marxistická dialektika :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobit si to umime, ale oni jsou technologicky dal, dneska uz to nejsou plagiatori z 90 let minulyho stoleti, ale maji vlastni vyvoj a jsou proti nam o dost napred , jak technologicky, dokazou vyrabet top kvalitu za lepsi cenu nez my sami. Reseni od Ericsonu vyjde o dost draz.. Huawei se ale nasim vzorum z USA moc nelibi protoze se stavasvetovym hegemonem a nikdo na ne nema, navic jejich SW dost mozna blokuje, nebo neobsahuje backdory a NSA by mela ztizene smirovani. Dle me resit konkurencni boj pres politiku to uz je znamka zoufalstvi. Amici si mysli ze tim ze Huawei odstrihnou od TSMC ze to neci resi, no velmi docasne ovsem jako odpoved je to ze cinska SMIC pretahne TSMC klicove lidi a za par let budou oni technologicti lidri v polovodicich a pokud amici nezaskemraji nevyrobi jim ani prd. Mezi nama Huawei si cipy muze nechat vyrobit pres jine firmy kdyz nebylo zbyti, stejne tak to dela i Bitmain a dalsi velci hraci z ciny. I kdyz je mozne ze Biden bude delat trochu pratelstejsi politiku nez Trump a vztahy se zlepsi, to prospeje vsem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, vždy se najde nějaký troll s politickými žvásty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.