CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína vzkazuje svým lidem: Vyhněte se USA, je to tam nebezpečné

No joooo, klasicky bullshit Made in China, to same predvedli ve Svedsku, a nejenom tady.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ted nevim, jestli ty minusy jsou od cinskych agentu, nebo od komunistu.

Kazdopadne to, co jsem napsal, jde vygooglovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No už jen zbývá aby USA vyzvali čínu k vyklizení tibetu a čína USA aby vrátili indiánům jejich území :0)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Čína má pravdu že je tam nebezpečne. V USA je v rukách civilistov viac než 300 miliónov legálnych zbraní. V roku 2017 spravili "rekord", keď následkom strelných poranení zomrelo takmer 40 tisíc ľudí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

další sluničkář co si myslí že zbraně jsou špatné :) co takhel dělat něco užitečného co ? třeba pomoci liděm co to potřebuji ! ale myslím těm co skutečně potřebují pomoct !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadny konflikt nikdy nenese nic dobreho a vsehno tohle je jenom dukaz toho, ze lidska civilizace je porad maximalne nekde na te urovni neandrtalcu (snad mi prominou), v mnohem i horsi..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si takmer vystihol :)
https://bit.ly/2Kvw8KK

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přihořívá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Státy jsou násilné organizace a na jejich území nejsou právní systémy. Podobně jako dnes mají asi všechny státy ministerstva obrany a ne ministerstva války, tak nazývají státy svoje donucovací systémy právními ale to je nesmysl. Právo, podle mě, musí zcela nutně vycházet z dobrovolnosti jinak se nejedná o "právo", ale o "diktát". Proto prakticky všichni státní vězni jsou zároveň politickými vězni. Takže USA nemá Číně co vyčítat když i všichni jejich vězni jsou političtí.

Když si doma vypálím z jablek pálenku, odmítnu zaplatit výpalné(vznosně nazývané "daně") a zavřou mě, budu politickým vězněm stejně jako disident vykřikující protivládní hesla v Číně.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLmwDL0lIJTxCc0yL4i9M2aNQ4a5wRzjb7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právo není to s čím já dobrovolně souhlasím ale naopak to co mi odsouhlasí většina respektive společnost... A anao vůči tém menšině je to defakto diktát.
Ale už z principu není nikdy možbné, aby všichni souhlasili se vším tak je jaksi lepší ze špatných variant zajistit aby bylo vyhověno většině. Pokud bude většina číňanů spokojená s čínskym "komunizmem" pak je to evidentně lepší než když jim někdo vnutí něco jiného. Viz snaha nacpad demokracie africkým a blízkovýchodním zemím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je důležité si položit otázku, proč je lepší, když rozhoduje většina než když rozhoduje menšina. Proč není lepší, aby rozhodovalo 60, 70, 90 nebo 100%? A když, tak většina z koho? Kdo má ve společnosti rozhodovat? Píšete, že to je evidentní, ale podle mě není. Myslím, že tohle není ani zdaleka evidentní.
V historii miliony lidí strávili miliony hodin nad těmito otázkami a, podle mě, na něco zcela zásadního přišli, a když si dáte tu práci zjistíte na co přišla rakouská ekonomická škola, která se na tyto otázky specializuje.

V seriálu přednášek se demokracie probírá v šestém dílu, ale myslím, že bez té první nejde pochopit.

(nechápu proč je v pořádku vnucená demokracie Číně a není v pořádku vnucená demokracie Africe, ale to je celkem jedno, o tom se nechci bavit)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdo by chtěl do USA ? ja tedy ne :) stačí aby se fizl špatně vyspal (manželka mu nedala ) a jen tak z pleziru někoho zavřou ! bohužel dneska stačí že po přiletu do usa se nebude libit nějkymu fizlo na letišti a šup bude radi když vas pošlou spět ! v horším připadě vas zavřou :) proč se tomhle nemluví ? protože cenzura :)
neříkam že to same se neděje v číně ! děje v uplně stejném mněřítku jako v usa ! kdybych porovnal rozdil "buzerace" mezi činou a usa tak bych řekl že žadné rozdily nejsou ! v usa něco vyfotíte někomu se to nebude libit a už máte problem ! v čině něco vyfotite někomu se to nebude libit a už máte problem ! v čině je více méně jasně dano co se nesmi fotit ! ale v usa to neni vubec tak jasně dano !
ps nevím co ta slavné USA chtěji ? dit jsou zcela zavislé na čině ! a to ani nemluvím o dluzích co maji u činy :) takže kecy typu usa chtěji být soběstačné cha cha cha vtip roku !

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.