CDR.cz - Vybráno z IT

Čínský KingSing chystá uvést tablety s Windows 8 za 2 tisíce českých korun

nepřehlédněte
Kingsing Windows 8 Tablet 3
Ceny tabletů s operačním systémem Windows 8 po uvolnění licenčních poplatků ze strany Microsoftu v průběhu času pomalu klesají. Nabídky v Číně tradičně však zamířily ještě o řád níže. Co byste řekli na tablet s Bay Trailem za 99 USD (2 tisíce korun)?

Čínská společnost KingSing, která se zabývá výrobou androidích low-end smartphonů, podle zahraničního serveru Gizchina hodlá v nejbližší době uvést do svého prodejního portfolia první tablet s Windows 8.1. Jeho výbava nebude nikterak oslnivá, s ohledem ale na cenu naprosto odpovídající. Čtyřjádrový procesor Intel Atom Bay Trail s taktem 1,8 GHz, 1 GB RAM a 16 GB uživatelské paměti.

Kingsing Windows 8 Tablet

IPS displej s úhlopříčkou 8" nabídne rozlišení 1280 x 800 s podporou 5bodového multitouche, baterie zase kapacitu 4500 mAh. Dále bude disponovat stereofonními reproduktory, HDMI výstupem, čtečkou microSDHC/SDXC karet, konektivitu bude suplovat 802.11n Wi-Fi, microUSB rozhraní pro data/nabíjení a Bluetooth ve verzi 4.0. (V tomto kontextu zde zaznívá i podpora 3G sítě, nikoliv však přítomnost modemu. Zřejmě půjde o marketingový tah výrobce.) Na přední a zadní straně najdeme 2MPix kameru. Sečteno podtrženo, to celé za 99 USD (cca 2 tisíce korun).

Právě pád ceny do těchto mezí jen dokládá dřívější tvrzení Microsoftu a Intelu, že zlevnění Window 8 tabletů na 199 USD za kus není dostatečné, že je zde prostor jít ještě dál. KingSing tak jako jeden z prvních atakuje konkurenční nabídky Windows 8 tabletů předních výrobců jako Toshiba či Asus, který se i s aktuálním cashbackem u osmipalcového Windows 8 tabletu dostane cenově u nás na 6,5 tisíce korun. Stejně tak je tablet od KingSingu i jeden z prvních cenově přímých konkurentů pro levné androidí tablety.

Kingsing Windows 8 Tablet 2

Osmičkový tablet od KingSingu se s největší pravděpodobností u nás oficiálně prodávat nebude, maximálně z dovozu. Po přičtení všech poplatků by se tak mohla jeho cena pohybovat pod hranicí 3 tisíc korun. Jistě nebude trvat dlouho, co se objeví v ceníku AliExpress nebo na jiných mezinárodních trzích.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čínský KingSing chystá uvést tablety s Windows 8 za 2 tisíce českých korun

Žádné komentáře.