CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Co nám přináší nový Zoner Photo Studio 15?

Má undo možnost zobrazení názvu činnosti na kterou se vztahuje? Zakoupil jsem verzi 13Pro. Je upgrade z teto verze za stejnou cenu jako z verze 14Pro?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je možné dát jen krok zpět, ale jaká funkce se zpět vrátí vidět není.

Slevy byly v minulosti vždy tak, že z předchozí verze byla sleva výraznější. Z těch, které byly starší více než jeden rok byla sleva už méně výrazná. Na stránkách Zoneru stačí zadat licenční klíč a formulář vám slevu vypočítá.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Název funkce jde vidět v seznamu po kliknutí na šipku vedle tlačítek Zpět a Opakovat v panelu nástrojů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade z verze 14 PRO není stejný jako z verze 13 PRO.
Zatímco za jednogenerační dáte 799 Kč, za jakýkoliv stařší už 1299 Kč.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Každý rok ZPS nabízel nějaké akcičky pro pobídku upgradů, třeba loni jsem dostal k upgradu navíc nekomerční licenci pro celou domácnost zdarma - letos ticho po pěšině. Dát osm stovek za tak slabý upgrade bez dalších výhod opravdu váhám.

Navíc mě irituje nový web - není tam k dispozici (nebo k nalezení) ceník, jen nákupní průvodce pro debily a tablety...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Díky za feedback, ceník opravdu chybí, pokusíme se s tím něco udělat!

Pokud jde o slabý upgrade, doporučuji si patnáctku vyzkoušet, je na 30 dní zdarma.
Dělejte v ní jeden měsíc všechny Vaše běžné činnosti a uvidíte, že nebude chtít o verzi zpět. Esem v rukávu je totiž panel rychlých úprav. Přestože nejde o novou funkci, usnadní Vám fotografický jako máloco. Vše je po ruce, na jednom místě, s živým náhledem. Vyzkoušejte, jsem zvědavý, jestli budete dále mluvit o slabém upgradu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nova verze - nové zpomalení?
Se ZPS (tehdy ZME) jsem zacinal na verzi 5. Pak jsem koupil 6, ta uz byla pomalejsi. Po prechodu na ntb jsem pouzil verzi 11. Bylo to pomale a plne divnych funkci. Ale zvykl jsem si.
Nedavno jsem chtel zkusit HDR. Rekl jsem si, ze podporim ceskeho vyrobce, a koupil upgrade na ver. 13 (vse v PRO verzi, protoze jsem byl zvykly na exporty aj.). Bohuzel, SW je tak pomaly, ze nacteni stejne slozky na stejnem ntb, ktere ve ver. 11 trvalo 5 sec, trva nyni 30 a vice sec.
Psal jsem na podporu (koneckoncu - jsem platici zakaznik). Prisel standardni mail, ze neco delam blbe: disk pomaly, pocitac pomaly (jak to, kdyz 11 byla rychla?); rozbita DB (jak to, kdyz jsem to poprve pustil?) atd.
Takze jsem hledal, hledal a nasel FastStone. Neumi tolik editaci jako ZPS, ale je rychly jako blesk. A krome toho ma vynikajici fci pustit externi program - tam jsem hodil ZPS, pro editaci si chvilku pockam, ale browsuju ve FastStone.
Takze je mi lito, ale dalsi ZPS uz si opravdu nekoupim.
Budiz Zonerum utechou, ze jsem nechtel prachy zpatky. Uzijte je ve zdravi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem s rychlostí víceméně problém neměl, udělal jsem si pár porovnání s předchozí verzí 14 a nenašel jsem žádný rozdíl. Při procházení složek s fotkami nezaznamenávám žádné zdržení, které by mě nějak omezovalo.

Ale je pravda, že na obyčejné prohlížení fotografií (kliknu na soubor a chci vidět fotku) to v porovnání s FastStone nebo Irfanem pomalé je. Jenomže to jsou malinké prográmky z jiné kategorie. PhotoStudio je silné spíše v té správě fotografií (třídění, práce s metadaty, vyhledávání...) a editaci. Když už Schopnosti těch aplikací jsou dnes velmi rozdílné.

Irfan po spuštění zabere v paměti 3 MB, PhotoStudio 40 MB. Na disku zabírá Irfan necelé 2 MB, Photo Studio kolem 630 MB. Jenže s Irfanem si fotky neupravíte, o RAWu nemluvě, v oblasti správy to je také někde jinde.

Jak píšete, ty aplikace mohou fungovat velmi dobře vedle sebe.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Faktem je, ze u mne kazda novejsi verze byla pomalejsi a pomalejsi v prochazeni slozek. V ZPS 13 uz to pro mne bylo neunosne.
Mozna je to ma chyba nebo meho notebooku s jeho integrovanou X1250(asi), ale to neni muj problem, to si ma resit vyrobce.
Nikdy jsem nedostal uspokojivou odpoved, proc je novejsi verze ve stejne funkci pomalejsi nez starsi. A to jsem delal Zonerum betatestera (prave v obdobi ZME 5/6, pak uz nebyl cas)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

64bitová verze ZPS15 má nainstalovaná 300 MB. Případně dalších 50 MB, pokud jsou nainstalované další šablony a obálky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, povrzuji a omlouvám se za chybu. Skutečně je to kolem 300 MB. V předchozím komentáři se mi do toho sečetla ještě jedna starší verze, takže moje informace brala v úvahu dvě verze dohromady.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem už roky spokojený uživatel ZPS. U nové verze ZPS15 jsem ale narazil na zvláštní rozdíly v rychlosti programu na různých PC.

Na mém dobře 4 roky starém NB (Intel Core 2 Duo) jsou rychlosti uživatelského rozhraní a načítání souborů minimálně stejné jako u předchozí verze, a v porovnání s ZPS10, kterou tenhle NB hostil jako první, je "patnáctka" spíše rychlejší. Ve výpočtech jsou poslední verze (14,15) citelně rychlejší než ZPS pár verzí nazpět (10,11). Totéž platí u kluka na stolním PC s Athlonem XP2, 2,6GHz a Radeonem HD4850.

Když jsem ale zkusil zkušební verzi ZPS15 na pracovním PC (Intel SandyBridge i5-2500K, NVidia GTX560), kde již víc jak rok jak rok a půl běhá zcela bez problémů a celkem svižně verze ZPS13, nestačil jsem se divit! Program byl hrozně pomalý. Spuštění programu, reakce UI, prohlížení fotek, vše bylo v porovnání s ZPS13, nebo ZPS15 doma, jak ve zpomaleném filmu. Po zakázání HW akcelerace pomocí grafické karty se to sice o poznání zlepšilo, ale stále to byla bída! Zkoumali jsme to s kolegou s našeho IT oddělení, ale na nic jsme nepřišli. Na dalším PC v práci s nepříliš odlišnou konfigurací HW a stejným softwarem maká opět bez problémů.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. To vypadá na nějaký bug v ZPS nebo v některém z ovladači ve vašem PC. Často podobné věci způsobují také nejrůznější antiviry. Zkuste mrknout co při práci se ZPS vytěžuje procesor nebo jestli se nečeká třeba na disky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam obavy, ze Zoneri maji problemy s optimalizaci. Vysledkem je, ze pokud dostanete Cerneho Petra, je to proste vase smula a nic s tim neudelate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A já se obávám, že když je problém na jednom počítači, je to tím počítačem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Podle diskuse je minimalne problem na mem pocitaci a na pocitaci kolegy vyse, ty jeden pocitaci.
A porad to nevysvetluje, proc na stejnem notebooku je ZPS 11 rychle a 13 pomale.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

sice to sem úplně nepatří, ale zkusím to, přeci jen je tu větší koncentrace odborníků, než jinde - sháním ideálně neplacený, případně levný SW(nevýdělečná činnost) k automatickému spojování rozměrných předloh (A0 i větších) nascanovaných na díly (A3 scanner). Přes spojování panoramat to nejde.
Umí to nějak ZPS15?
Vím, že to jde přes zvětšit plátno a postupně tam ty díly navkládat, ručně ořezat a orotovat. Nicméně to je dost opruz. Podle mě na toto spojování musí být jednodušší algoritmus než na panorama, není potřeba deformací obrazu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to zvládne Imagemagic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

díky, vyzkouším

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.