CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Co pořídit dítěti za vysvědčení? Vybíráme ze všech cenových hladin

boha jeho to tady už tak kleslo hluboko ? že se z toho stává PR humus typu tesco

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PR bych si predstavoval teda trochu jinak ;) Tohle je evidentne clanek na ctenost z vyhledavacu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kopačák, tretry, dalekohled, buzolu, batoh, stan, spacák, karimatku...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na tom, za jaké vysvědčení... Já bych měl něco z jiného soudku...

10x na holou prostřednictvím:
Low Cost - Dřevěná vařečka ... 20-40,-Kč
Main stream - Kožený pásek ... 150-200,-Kč
Low TOP - Značkový kožený pásek ... 400-600,-Kč
Hi TOP - Značkový kožený pásek ... 800-2000,-Kč

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1/ Špatné vysvědčení je především špatnou vizitkou rodiče.
2/ Výprask ještě nikoho nic užitečného nenaučil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přeci můj výběr "odměn" nemůžete brát vážně...

1) Ono nezáleží jen na rodičích, prostě někteří děti to nedávají, protože na to nemají buňky. Ne všichni můžou být jedničkáři, takže bych spíš řekl, že špatnou vizitkou je dítě, které se nesnaží než samotné vysvědčení...

2) To není až zas tak úplně pravda. Ano, v "moderní" společnosti extrémní násilí nemá místo, ale já bych jej zas až tak úplně nevzdával. Já jsem zastánce tvrzení, že jedno správně načasované plesknutí má lepší výsledky než hodina vymývání mozku nebo ostrakizace, to je dle mého názoru mnohem horší. A jako u všeho, koncentrace činí jed. Takže všeho s mírou. Trestů spíše pomálu a více chválit, ale to taky nepřehánět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď mám pocit, že jste si to po sobě ani nepřečetl. Nemyslím teď překlepy, ale vyložené protimluvy. Něco někomu vysvětlit nemá nic společného s vymýváním mozků. Nevím, jak si představujete ostrakizaci svého dítete.

"špatnou vizitkou je dítě, které se nesnaží" - ano, to jsem napsal. Je to špatná vizitka rodiče. Výprask to nespraví.

Moje pointa je v tom, že rodič je ten, kdo je zodpovědný za to, jaký má jeho dítě přístup ke vzdělání (a vůbec k čemukoliv). Rodič je (měl by být) hlavním vzorem svému dítěti. Chyby našich dětí jsou naše chyby.

Jaké násilí je a jaké není extrém? Třeba když vidíte opilce na ulici, dáte mu facku? To je přece to " správně načasované plesknutí", ne? Chcete, aby vám dal někdo pohlavek v práci, pokaždé, když se vám něco nepodaří? Nebo bít dítě je v pořádku? A do kolika roků a kolik ran denně zvedne dítěti sebevědomí, schopnost rychle a správně počítat a psát méně chyb?

Ale ono je prostě mnohem jednodušší dítěti nařezat, případně to svádět na školu, než se vlastnímu dítěti opravdu věnovat, pomoci mu a motivovat jej. Holt "moderní" společnost - nebo ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dítě za úmyslnou špatnou věc musíte nějak potrestat pokud to neuděláte bude jakákoliv vysvětlení ignorovat. A už to že do nej budete hodinu hucet je defakto psychický nátlak a pokud mu začnete zakazovat věci či činnosti tak navíc můžete dojít i k té "ostrakizaci". Někdy je fakt jednodušší jeden pohlavek či plácnutí přes zadek, než hodina "vysvětlování".
Opilec na ulici dostane víc než facku, počínaje pokutou následuje onou ostrakizací a konče zpacifikováním policií když si nedá říct a cenou za záchytku. Navíc je dospělý u něj se nepředpokládá že ho budete vychovávat, tudíž je to demagogické přirovnání.
To by se dalo takto stejně nesmyslně argumentovat že nebudeme zloděje zavírat do vězení ale budeme jim pěkně všechno dlouze vysvětlovat a když to nepochopí je to naše vina že jsme se jim dot nevěnovali ne?
Ve škole jsme měli jako děti spoustu učitelů a asi se budete divit, ale ti co vám dali pohlavek a tím přestupek vyřešili patří dnes k těm co na ně vzpomínáme v nejlepším....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeč byla o ohodnocení za vysvědčení. Špatné známky na vysvědčení jsou výsledkem špatné práce po celý školní rok. Pokud je dítě v některém předmětu přirozeně slabé, zaslouží odměnu taky - není to jeho selhání. Pokud ne, a je to lidově řečeno "lempl", tak je to především výchovou. Výprask není výchova, výprask je selhání toho kdo vychovává.
Ať už ba to to dítě má či nemá, vždy potřebuje pozitivní stimulaci, nějaký důvod a cíl, proč se má snažit a kam směřovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsi vůbec co sem psal? Mimochodem cílem je běžně i to že jsem lepší (než předtím nebo než jiní) třeba i podle známek ne to že za to na konci něco fyzicky dostanu (to mi přijde naopak jako nicmoc výchova)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dron bych asi už nedoporučoval. Pokud je dítěti méně než 16 nebo zapomene dron zaregistrovat, dostane 5 milionů flastr a bude to splácet až do smrti:
https://cdr.cz/clanek/nova-legislativa-narizuje-povinnou-registraci-dron...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm no sice je povina registrace skoro všech dronu :) ale :) už se nikde nepiše pokud litam na svojem pozemku a jinde ne , jak to je ? navíc se najk zapomnělo na drony nad 25Kg :)))
další věc co vubec neni (jako dicky vyřešena ) jak se da idntifikovat majitel dronu ?
a jako bonus už se najk neřeší drony které lze řédit na vzdálensot nakolik kolometru a více :)
takže jako dicky blubuny v EU vymyslely kravsky paskvil ! bez znalostí věci !
jediný kdo tim bude zase postižen jsou slušní lidé co svého drona zaregistrují !!!
ti co dělaly nějvíce bordelu ve vzduchu tak si drona nazaregistrují :)
navíc jak chtěji zajistit aby si dron nekoupilo dítě pod 16 let ??? dron naspadá do ktegorie zbraní ! takže mu ho prodaji kdekoliv a kdykoliv ! už jste skoušely hlidat díte které má 8 až 16 roku to prostě nejde :)))) no rozhodně to asi bude zajimavé u připadného soudu když vaše dítě si koupi bez vašeho vědomi dron třeba 2 Kg z kamerou atd a v tichostí si bude po škole litat u lesa , a najky aktivní dobrosráč ho nahlasi , pak přijedou pomahat a chranit / buzerovat a ztročovat a děcko seberou drona mu zabavi vas si pozvou na fizlarnu , pak to skončí u statního zastupce který to padá soudu atd ! jde o tom že vy přepokládate že ditě/mladík je po škole je z kamarady a ne že si koupil bez vašeho vědomi dron a lita snim bez poviné registrace atd ! tvrzeni statni zastupce že rodič má hlídat ditě by neobstalo , protože žadný zakon neukladá rodiči povinost držet za ruku ditě 24 hod 365 dni 18 let !
a všichni víme jak jsou děti/ mladi vynalezavý v obchazeni všeho :))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Drony na 25 kg jsou tuším omezený a regulovaný celkem dost už teď, ale jelikož nic v téhle váhové kategorii nemám a ani neplánuju, tak neznám detaily.

Reálně se moc hlídat nedá, ale když je vidět jak drona někdo vybalí a ten pak od něj vzlítá, může to vyprovokovat kontrolu (a při nedodržení všech těch nařízení i další čárku a pokutičku). Ale scénáře kdy někdo vypustí drona bez registrace s přivázanou výbušninou to neřeší, dron doletí do cíle, aktivuje se a k těm zbytkům se majitel hlásit nebude :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak realně se to hlidat nedá ! navíc dokazat čí je dron taky jde velice těžko ! a ten kdo bude chtít vyhodit do povětří kupu hnoje na poli si dron registrovat nebude !
a co z toho vyplívá ? další buzerace pro slušné lidi a jak znich vyrazit prachy !
a co z toho plyne pro lidi ? srat na najkou registraci :))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EU legislativa a tím povinná registrace pro všechny je zatím odložená na 1.1. 2021 a kdo ví, jestli to pak neodloží znovu...
Registrace bych se ale nebál, když to rodiče koupí dítěti, tak snad nejsou tak blbý, aby to zapomněli registrovat. Čeho bych se bál více jsou pravidla pro létání a toho kde je dovoleno létat, to bude dítěti dělat podle mě větší problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"snad nejsou tak blbý" - dost rodičů nebude stíhat sledovat všechny změny v legislativě, která se nejspíš bude celkem rychle vyvíjet. Rozhodně to nebude hračka typu "tumáš a hraj si", rodiče budou muset dost dohlížet a sledovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nasrat jim. Dyť nemohli dostat horší známky než v pololetí a od února zevlujou. Asi by to chtělo spíš pojednání o tom, proč je neodměňovat za nic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

My nikdy žádné odměny za vysvědčení nepotřebovali ani nedostávali... Chodit do školy je povinnost a odměnou je vzdělání a i ono dobré vysvědčení + prázdniny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale omyl dostavaly výprask za 2 z chovani :)))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takmer 4 mesiace sa parchanti váľajú doma a už nevedia čo zo sebou. Letnú školu by som im zaobstaral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.