CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CONSPIR4CY prolomili ochranu Denuvo u Just Cause 4 za pouhý jeden den

Joooo, pirati jedou, super! Obrovska radost, ze se to povedlo tak rychle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bude Denuvo vracet peníze..... tedy pokud je už vyinkasovalo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vracet nic nebudou. Ale zákazníci budou nasraný a další si buď dají pozor, aby nepoužili stejnou verzi Denuva (jestli vůbec mají nějakou novější) nebo budou doufat, že na jejich hru nebudou mít crackeři čas. A nebo se na ochranu zatím vykašlou, což je pro ně asi nejhorší možnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznici je mysleno jako vydavatel hry, nebo my, bezni uzivatele, kteri si ty hry kupujeme? Pokud my, bezni uzivatele, tak jakym zpusobem by se nas to melo tykat? Pokud jsem si hru koupil, tak bych mel byt "nasrany", ze jsem si nepockal na crack, nebo jak to je mysleno? Vzdyt toho zakaznika se tahle zalezitost naprosto nijak netyka (krom zvysene ceny vyvoje hry a potencionalnimu negativnimu dopadu na vyuziti systemovych prostredku na beh "ochrany"). Napric hernimi platformami sem si za ty roky poridil nekolik set hernich titulu a u zadneho mne nezajimalo jestli existuje crack. Naopak mne zajimalo (krom kvality daneho titulu samozrejme), jestli me hra bude obtezovat nejakou ochranou, ktera je stejne k nicemu a ma jen negativni dopady na vlastni platici zakazniky. Ja se tedy temito ochranami citim byt trestan za neco, co se mne netyka a u mnoha titulu si je neporidim vylozene kvuli existence teto ochrany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zákazníci firmy Denuvo, tedy vydavatelé, samozřejmě. Nenapadlo mě, že bys to mohl pochopit jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, bohuzel se mi podarilo poruznu narazit na nezanedbatelne mnozstvi uzivatelu, kteri velice radi obhajuji praktiky, ktere jim samotnym vylozene skodi. Naopak hlasite obhajuji tyhle ochrany, mikrotransakce, nebo nedej boze exkluzivity. Jsem velice rad ze to nebyl tenhle pripad :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho co jsem četl staví (nebo alespoň dřív to tak bylo) Denuvo smlouvu s vydavateli tak, že pokud ochrana nevydrží smluvenou dobu, nedostane od vydavatele nic nebo jen nějakou minimální cenu útěchy, případně z vyinkasované zálohy něco vrací. Pro vydavatele je totiž důležitých několik prvních dní od vydání, kdy právě v těchto dnech mají největší výdělky...

Všichni fanoušci a závisláci musí mít hru pokud možno první minutu vydání. Ti méně zapálení pak i v dalších dnech. Je ovšem velké procento těch, kteří když zjistí, že můžou mít hru za 0 peněz, tak si hru stáhne místo aby ji koupili. Ti ostatní, co si hru nikdy nekoupily a nekoupí, stejně počkají na crack i kdyby to mělo být měsíc a víc... Takže tam vydavatelství už nic nevydělá. No a zbývají ti, co si počkají na slevy nebo prostě nejsou fanoušci, ale hru kterou chtějí hrát si koupí a těm je jedno, jestli má hra ochranu nebo ne... (Mezi ně patří hráči, kteří jsou naštvaní, když hra s ochranou běží hůř než bez ochrany a hra s ochranou je pro ně spíš technický problém. Ti si hru koupí, ale jsou rádi za cracklou verzi, kterou si stáhnou a hrají.). Speciálním případem jsou hráči, kteří si nejprve zahrají cracklou hru a pokud se jim líbí, tak si ji dodatečně zakoupí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vycházím ze mně známé poslední informace, že Denuvo peníze nevrací.
Viz např. https://www.gamasutra.com/view/news/287884/Denuvo_says_devs_dont_get_ref...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vycházel jsem z
https://cdr.cz/clanek/denuvo-reaguje-na-rychle-cracknuti-videohry-reside...
"Nakonec Goebl prozradil, že společnost Denuvo Software Solutions nevrací svým obchodním partnerům (herním vydavatelům) žádné peníze, pokud je herní titul cracknut v určitém časovém rámci, dnů nebo týdnů."
což koresponduje s anglickým
"... the company does not offer clients refunds if the Denuvo protection on their game is defeated within a certain timeframe."

Důležité je, že existuje nějaký časový rámec, který je rozhodující... Tedy teoreticky peníze může vracet, pokud je zabezpečení prolomeno "...within a certain timeframe."...

No a nebo jsem to nepochopil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti jsou posledni dobou mnozi vydavatele natolik uvedomeli, ze v den vydani z nich vypadavaji ty nejnepovedenejsi excesy. Diky bohu tak uzivatele timto vylozene uci - nebudte nedockavi, pockejte si na prvni recenze a review a pokud se vam i potom porad ta hra bude libit, teprve zacnete uvazovat o jeji koupi. Kdyz to vezmem kolem a kolem, tak ta neustale degradujici kvalita v den vydani vylozene nahrava tem crackerskym skupinam, protoze vydavatele se nam vic a vic snazi prodavat (nepovedeneho) zajice v pytli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Učí uživatele si ty hry nekupovat vůbec. Podívej se na akcie EA a stav Battlefield V. Ta ochranu nepotřebuje, protože je online multiplayer only. A stejně jim to nepomohlo.
Degradující kvalita her (nejenom v den vydání) nepomáhá nikomu.
Co Bethesda a její Fallout 76-odstínů-hovna, nová odfláknutá Just Cause 4, aktualizace Windows 10. Všude šetří na testerech a kvalita jde do "čínskýho standardu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hry mam i po letech porad vcelku dost rad, ale musi stat za to. Hru od EA sem si neporidil uz 5 nebo 6 let zadnou a produkce tohoto vydavatele jsem se vylozene dobrovolne vzdal. Fallouty jsem si koupil do nedavna uplne vsechny, ovsem tenle posledni, uz z uniklych utrzku mesice dopredu jsem tusil, ze to bude prvni dil serie ktery mne neoslovi a bohuzel se to jen potvrdilo. Bohuzel mam pocit, ze cim vetsi vydavatel, tim vice se odklani od toho o co mam ja zajem. Jsem zvedavy kudy se s novym pocinem vyda CDProjekt, pac momentalne to je jedinne opravdu velke studio, jehoz velke hry me zatim jeste nezklamaly. Ale taky je pravda ze do pozice velkeho vydavatele teprve roste. Proc mi to smrdi tim, ze kde vyrostou velke penize, tam se natlaci spousta plevelnych prizivniku a kvalita jde do kytek?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Být tento článek na Wikipedii, bude mít příznak, že je nedostatečně ozdrojovaný.
Kde je odkaz na ISO a kde je odkaz na CRACK?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Že si s těmi ochranami už nedají pokoj, takovou hru bych doma nechtěl ani zadarmo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koupim si hru. Nebudu spokojen. Na Steamu mam možnost refundu pokud hru nehraju dele nez 2 hodiny. Jenomze vetsina her ma dlouhej prolog a pak je to sracka. Vyvojari her to vi. Proto prvnich par hodin ma hra grady a pak jako kdyz utne. A oni se pak divi ze si to radsi lidi cracknou ? Navic zrovna Denuvo zere vykon PC ktery by se jinak dal pouzit na lepsi grafiku nebo vic FPS. Co dodat. Delaji si to sami. Ja osobne kupuju hry jen na GOG bez DRM. Cokoliv kde se objevi Denuvo nebo WMProtect ignoruju. Nechci vlastnit hru u ktery hrozi ze do budoucna fungovat nebude. Jako dnes hry se Starforce atd který na W10 fungujou jen s crackem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem zvědav .JUST Cause si kupuji od druhého dílu který byl v rámci série famózní a hodně mi připomínal Mercenaries 2 .
Už předchozí díl byl obsahově nabitý ale k uzoufání repetitivní ..Navíc pokud jste vzali vojenskou základnu přímou ztečí pak vám okolní městečka které jste museli čistit od amplionů a plakátů připadala jako nuda sama ...Sedíc ve stíhačce a likvidujíc vše zpovzdálí to už ani nebyla zábava . Jen se čekalo na aktivaci triggerů a hurá to stejné o kus dál .
....Takže mám obavy aby zrovna v tomhle JUST Cause opět nebylo ploché jako hruď novácké rosničky :/ Popravdě dvakrát vidět nudu sérii spolehlivě umrtví ....doufejme že to co se proslýchá není skutečnost , protože Avalanche jsem měl rád ale pokud děj půjde ještě víc k šípku ....no že bych objednávku zrušil ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.