CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Cracker Empress se omluvila všem pirátům. Údajně byla vyšetřována policií

Tak PMS ještě evidentně nekrekla... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvl když už o ní píšete jako o ženě, tak pište crackerka ne? Tenhle chlapoženský kočkopes je děs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pirátství je zóna na hraně, nejsou tam žádné záruky a jsou tam jasná rizika.
- Proto se mi líbí aktivita typu GOG, kde je hra bez DRM a digitálně podepsaná, takže by "nemusela" obsahovat brebery.

Cracky her jsou dávno spojené s malwarem, takže si troufám říct, že Empress (i ostatní) může mít i jiné cíle, než jen "odstraňování DRM pro dobro světa".
- Je potřeba si uvědomit, že její reverse engineering schopnosti jsou na takové úrovni, že člověk (ani antivir) nepozná v cracku malware.
- Její schopnosti můžou poukazovat na to, že to nemusí být jedinec, může to být skupina lidí.
- SPEKULACE: Velmi si dokážu představit situaci, že je tajně placená Čínou, proto, aby hráčům doručila backdoor. Toho nebezpečí si jsou vědomi USA, proto tajně platí GOGu, aby vydával hry bez backdooru (s backdoorem USA).

Zároveň vyprovokovat konflikt mohlo být i úmyslné.
- Pokud někdo znal její adresu, tak to mohl být pro ni problém. Takže bylo potřeba zjistit kdo to věděl.
- Pokud pracuje pro stát, na výslechu u policie, jí naopak mohli říct kdo ji napráskal. Pro něj vytvoří crack v3 s "pozdravem" ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jsou tak trochu žvásty. warez scéna má svá striktní pravidla a když je porušíš, tak odveta je nemilosrdná. Což ukázal tenhle příklad, kdy si Empress prostě na chvilku myslela, že její exkluzivní know how ji umožní vyjebat s pravidly scény. Musím říci, že ta odveta byla ještě brutálnější, než jsem čekal. Myslel jsem, že dojde k rozštěpení scény (pár rozkolů už tu bylo) a maximálně se Empress urazí a zabalí to (že tuhle disputaci prohraje jsme věděl od začátku, HC piráti jsou fakt magoři, něco jako HC linuxáci).

Paradoxně to tak bylo i s opravdovými piráty. Ti sice byli lumpové a vyvrhelové, ale jejich společnost byla neuvěřitelně svobodná a přitom spoutaná sice relativně jednoduchým, ale o to více tvrdě vymáhaným kodexem.

Co se týče bordelu v crackcích. Proto jsou pro pirátskou scénu veledůležité pravidla. Samozřejmě, kdyby si tam Empress něco přidala, tak to jiný stejně schopní crackeři bez problému zjistí. Sice neproníknou do zkompilovaného kódu, ale nežádoucí chování snadno odhalí.Lámání toho DRM je spíše o štěstí, protože hrubou silou se to lousknout nedá, tak se používají metody, kdy odhaduješ postup kodéra DMR a jecho vzorce programování. Rutinéři prostě jedou stále stejné postupy a kodéři jsou rutinéři z principu své práce. Ona prostě na rozdíl od ostatních crackerů z různých důvodů zná tyto postupy těch kodérů. Ale to neznamená, že je nějaká kouzelnice, co umí vytvořit kód, který se dokáže maskovat před ostatními crackery nebo programátory antivirů.

Podle všeho se právě o jednotlivce jedná. A nic nenaznačuje, že by byla skupinou nebo placená čínou. Ostatně, podle posledních informací to vypadá, že je z východního evropského prostoru, protože jak čína, tak západní země by v případě znalosti její totožnosti a propojení s její prací podnikli právní kroky. Pouze v zemích jako je ČR, Rusko nebo Litva si můžeš dovolit být crackerem a policie s tebou mnoho nenadělá.

jinak od slova SPEKULACE to je jedna hodně divoká konspirační teorie, která nepřežije střet se strejdou Occamem :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejbizarnější na tom je že pirát/hacker jde nakonec udat jiného když se "dostatečně urazí". Rozhodně na scéně by měl mít vážný problém ten udavač.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pleteš si piráty s mukly. To je zcela jiná sorta lidí jak charakterem, tak chováním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nějaký udavač existuje, jako že dost pravděpodobně neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne to prijde jako takova zabo-mysi valka ve sklenici vody kde sice hromada hracu z te sklenice pije, ale drtive vetsine je uplne jedno co se na dne sklenice deje hlavne ze z brcka tece cola zdarma...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k těm emocím bych ji to pohlaví i věřil :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.