CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Crackerka Empress prolomila Denuvo u další hry. Zkouší nový postup

By mě zajímalo jestli se těm titulům ta ochrana vyplatí.
Mě herní průmysl odrazuje posledních 5 let celkem úspěšně svou tvorbou ty hry i stahovat natož kupovat.
Hraji víceméně jen ANNO 1800, Doom, Starcraft, Endless Space a BF4. Všechny tyto hry mám i zaplacené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se jim to vyplatí, jinak by ochrany nepoužívali. Stačí, když ochrana vydrží měsíc či dva po vydání. To je období, kdy jsou prodeje masivní, kdy hráči následují v hraní dané hry své kamarády případně streamery. Hodně hráčů chce hrát tu v den vydání kvůli tomu, že fanoušci daného tématu či herní série. Také je spousta hráčů, kteří se bojí (a oprávněně), že si do počítače zanesou nějaký vir, trojského koně či podobnou nechtěnou havěť a tak si raději hru koupí. Ochrany se prostě společnostem vyplatí, i když jsou následně prolomeny. V budoucnu pak můžou z dané hry ochranu odebrat a vydělat na další malé vlně lidí, co nemají hry s ochranami v lásce, a kteří v podstatě čekali na uvedení dané hry na GOG.com ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne ako píše "randomofamber", oplatí sa im to. Náklady každého predaného kusu hry u AAA titulu stúpnu cca. o 1,5 dolára, ale zabránia tým miliónovým stratám vplyvom pirátstva. Naviac niktoré tituly sú už po pár mesiacoch DRM free.

No a toto zázračné prelamovanie ochrany nejakej slečny Empress je už dávnejšie spochybňované tým že je to podporované samotnou firmou Denuvo Software, tak aby sa musela vymýšľať ochrana zložitejšia a drahšia ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě napadlo že je empress kůn od denuva.
AAA tituly podle mě už nevychází jen AA tituly a jejich kvalita je dle mého názoru velmi pochybná. Právě ten streamer paradoxně ukáže jak ta hra stojí za vyliž polevu.
Letos podle mě nic kloudného nikdo nevydal.
Právě proto že ty hry nemají moc valnou kvalitu, tak se podle mě přirozeně nenajdou dost kupců a přirozeně se nerozšíří. Tohle v minulosti neplatilo. Hra díky pirátství se rozšířila po celém světě, nemusela se víceméně dělat ani reklama a mluvilo se o ní. Fanoušci si takovou hru stejně koupili. Myslím si že právě díky ochranám se i solidní hry reálně nedostanou do podvědomí normálních lidí a to co je nebo není dobré je víceméně diktát studií, která zaplatí slavnějším streamerům, kteří samozřejmě prachy neodmítnou a dle zkušeností dobře ohodnotí i totální brak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já crackovane hry bral jako demoverze. Pokud se mi hra líbila, tak jsem ji koupil. Pokud se líbila méně, tak se počkalo na slevy. A pokud se nelíbila, tak se ani nedohrála.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.