CDR.cz - Vybráno z IT

Crackerka Empress prolomila Denuvo u další hry. Zkouší nový postup

Denuvo
Po delší odmlce crackerka Empress znovu prolomila protipirátskou ochranu Denuvo u jedné z videoher. Tentokrát zvolila odlišný přístup v překonávání této protipirátské ochrany.

Už je to déle než dva měsíce, co jsme vás informovali, že crackerka s přezdívkou Empress pracuje na cracku k další videohře. Podle různých vodítek to měla být žraločí akce Maneater. Což se nakonec potvrdilo. Mnoho pirátů se ale začalo divit, proč tentokrát Empress vytváření nového cracku trvá tak dlouho.

Rozuzlení najdeme ve vydaném .nfo souboru, který je ke všem crackům standardně přidáván. Z textu .nfo souboru se dozvídáme:

This release includes a new technology that allows me to start REMOVING the cancer called Denuvo from the exe. The technology is still new, so this is a hybrid hack between the old licensed method and the new one that allowed me to devirtualize 102 features of the game, restore them completely and REMOVE a cancer called Denuvo from them.

I have de-virtualized the most performance-critical features of the game to ensure maximum fluidity and a MUCH BETTER experience than the original, bloated by this cancer with every action you take in the GAME.

Empress začala využívat novou techniku v prolamování Denuva, která se zaměřuje na odstranění protipirátské ochrany z .exe souboru hry. Když zabrousíme do minulosti, tak pokus o odstranění Denuva z hlavního spouštěcího souboru hry není novinka. Kdysi se to povedlo jednomu crackerovi ze skupiny Codex u hry Assassins Creed: Origins. Jednalo se o kombinaci ochran Denuvo a VMProtect.

U AC: Origins byl tehdy VMProtect zcela odstraněn (30 VM vstupních bodů), Denuvo bylo taktéž zcela odstraněno (104 VM vstupních bodů) a bylo opraveno kolem 500 tisíc absolutních i relativních datových a kódových ukazatelů. Všechny potřebné PE adresáře byly obnoveny (exporty, importy, výjimky, TLS).

Hra Maneater měla obsahovat verzi ochrany Denuvo V13 (obdobná ochrana byla u Far Cry 6, ale doplněná o VMProtect, tak jako u všech Ubisoft her). Empress umí prolamovat i novější ochrany, což dokázala u hry Dying Light 2, která byla zabezpečena Denuvem V15.

Každopádně Empress je v současnosti jediným crackerem, který starou a novou metodou dokáže Denuvo obejít a nových her s Denuvem přibývá každý měsíc raketovým tempem. V srpnu to byly 4 nové vydané hry zabezpečené Denuvem, v září to bylo 6 nových her a nyní v půlce měsíce to už jsou 4 další hry, které zabezpečili vydavatelé Denuvem. Empress nevytváří cracky na hry zadarmo, ale za každý vytvořený crack si nechává zaplatit. Jedná se o částku 500 dolarů za jednu hru.

Tagy: 
Zdroje: 

reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Crackerka Empress prolomila Denuvo u další hry. Zkouší nový postup

Pondělí, 24 Říjen 2022 - 13:04 | Vojtech Nekvapil | Já crackovane hry bral jako demoverze. Pokud se...
Čtvrtek, 20 Říjen 2022 - 09:07 | Dave Tramtunberk | Taky mě napadlo že je empress kůn od denuva. AAA...
Středa, 19 Říjen 2022 - 12:36 | Gaunter | presne ako píše "randomofamber", oplatí...
Středa, 19 Říjen 2022 - 12:13 | randomofamber | Zatím se jim to vyplatí, jinak by ochrany...
Středa, 19 Říjen 2022 - 11:28 | Dave Tramtunberk | By mě zajímalo jestli se těm titulům ta ochrana...

Zobrazit diskusi