CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Denuvo u nových her je těžké prolomit. Rage 2 je výjimka

"require an online re-activation for every hardware change every 24 hours and Denuvo limits activations to four hardware upgrades per 24 hours"
Něco takového mi nesmí do baráku už z principu. Za pár let to nespustím.
Pokud chtějí lidi dohnat k tomu, aby platili a stejně potřebují net, tak pro prostě neposkutnou něco zajímavého online co ty lidi přesvědčí že to za to stojí? Beztak ti co to nejčastěji pirátí si to nikdy nekoupí...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Lze pochopit, že u velkých vydavatelů má DRM smysl, když to "odloží" zpirátění hry o pár týdnů, tak to "může" znamenat lepší prodeje.

Co se týká mě jako indie developera, tak beru pirátství jako formu reklamy a platicím zákazníkům se snažím nabídnout něco navíc (achievementy, leaderboards, multiplayer, steam workshop...). DRM neřešíme a hry fungují i bez Steamu.

Jako hráč nekupuju hry obsahující DRM, co jsem tak maximálně ochoten akceptovat je Steam "DRM", ale mám radši když tam není ani to.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, klidne Denuvo, klidne online-only, ale at to po tech par tejdnech daji do hajzlu. Nepotrebuju mit hru hned po uvedeni, klidne jsem ochoten cekat pul roku na verzi bez smejda, ale pokud to tam nechaji na porad, coz se u nekterych her deje, tak je temer jistota, ze do 5 let hra nepujde spustit ani, kdyz je legalne koupena.

Mimochodem v clanku chybi to nejpodstatnejsi:

Rage2.exe verze bez Denuvo 45MB

Rage2.exe verze s Denuvo 470MB

Takze ta sracka jeste zabira takovyho mista na disku!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyby si ty protipiratsky ochrany strcili kamsi hluboko kde slunce nesviti? Vysel patch na Resident evil 2. Bez denuvo. Mam 15-30fps boost. Takze samotna ochrana ma tu drzost mi ubirat vykon z CPU kterej by se jinak dal pouzit na plynulejsi chod hry? Nebo v lepsi grafice? Denuvo stejne piratum nezabrani. Jenom nam poctivym kupujicim ubira vykon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prostě jaké koliv ochrany se prolomi dříve čí pozděj pak zcela postradaji smysl ! a věta když ochrana zabrarni hackerum upirátit hru par týdnu je zcela smněšná jelikož to kdo bude chtit piratit tak si počka :) a ten kdo si hru bude chtít koupit si ji stejně koupi !
takže prodeje se nezvednou ani tak ani jinak ! pokud tvruci her nezmněni přistup a začnou dělat kvalitní obsah ne ty srčaky co vydaji tedka !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.