CDR.cz - Vybráno z IT

Deus Ex: Mankind Divided v 25minutovém demu. Český dabing potěší [E3 2015]

Deus Ex Mankind Divided Screenshot 06
Square Enix vydal téměř půlhodinovou nesestříhanou ukázku ze hry, ve které můžeme vidět nový Deus Ex v plném (žlutočerném) světle. Vypadá skvostně. Dokonce ve hře uslyšíme i naši rodnou řeč.

E 3 Special 2015 Intel

Pražské zasazení nového Deus Exu není dnes už žádnou novinkou. Byli jsme již svědky několika snímků, kde jsme mohli zahlédnout české nápisy na stáncích, v traileru pár českých památek apod. Že však uslyšíme i český dabing, bylo dosud pro veřejnost velkou neznámou.

Související články: 


Adam Jensen, hlavní hrdina, v ukázce po příjezdu na hlavní nádraží (?) v Praze uslyší hned několik řečí. Jednak klasickou angličtinu, tak ruské přízvuky (stereotyp se holt nezapře, od Německa na východ jsme zkrátka všichni Rusáci) a v neposlední řadě i češtinu. Alespoň místy.

Policisté zastavují občany, žádají je o doklady totožnosti a dohadují se s nimi. Trochu zamrzí kvalita překladu - na některých replikách je poznat, že se do kontextu vůbec nehodí. Snad tedy ve finální hře nebude čeština našince víc bít do uší než laskat po egu. Jestli se ale dočkáme plné české lokalizace (alespoň v podobě titulků), není vůbec jisté. Ale snaha se cení: 

To hlavní přichází po úvodních několika minutách. Adam Jensen se vrhá do akce, demonstruje nové schopnosti, interakci s prostředím, kýžený stealth, souboje apod. Jako první jistě zaujme grafika, která plně využívá next-gen možností. Fanoušky „prvního“ dílu může potěšit, že se v zásadě mění jen vizuál. Human Revolution dostal akorát moderní přebal a pár nových next-gen technologií.

Pokud nechcete spoilery, vypněte video před 18. minutou. Následuje konfrontace se záporákem. 

Některé prvky jsou viditelně inspirovány novou vlnou her, které přišly až po předešlém díle (kupříkladu Dishonored). V moment, kdy přejde Adam Jensen do neviditelného pláště, si lze všimnou takřka neubývající energie. Dle přítomného vývojáře/komentátora se ale jedná jen o "podvůdek" určený pro tuto ukázku. 

Stejně tak je pro účely prezentace nejspíš odemčen arzenál schopností od A do Z, neboť každou minutu předvede Jensen nějakou novou schopnost. V minulém díle hráči rozhodně neměli takovou svobodu, která by dovolila být rambo ve všech ohledech. Bylo potřeba rozumně rozmístit talentové body. Tak to má být, a snad také bude. Žádná z představených schopností nicméně nevypadá vůbec špatně. Palec nahoru si zaslouží i pocit ze střelby. 

Jak se vám Deus Ex: Mankind Divided zatím zamlouvá? 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Diskuse ke článku Deus Ex: Mankind Divided v 25minutovém demu. Český dabing potěší [E3 2015]

Žádné komentáře.