CDR.cz - Vybráno z IT

Diablovka Torchlight: Frontiers se poprvé ukazuje v pohybu, nabídne spoustu akce

Máte rádi odpočinková RPG? Pak jste pravděpodobně sérii Torchlight neminuli. Pokud ano, určitě neuděláte chybu, vyzkoušíte-li první dva díly. Ten třetí vyjde už příští rok a právě teď se úplně poprvé ukazuje na videu.

První zvěsti o novém přírůstku do RPG série Torchlight panovaly už před GamesComem. Až v Německu ale konečně autoři odhalili hru v pohybu. Třetí díl se jmenuje Torchlight: Frontiers a stojí za ním nový tým vývojářů ze společnosti Echtra Games.

Alespoň zatím ale naštěstí nadcházející titul připomíná ten předchozí a fanoušci značky by si asi ani nic jiného nepřáli. Torchlight je klasická Diablovka – klikačka, která nás provází různými instancemi a bere na výlety do rozmanitých dungeonů. Vypráví jednoduchý příběh a nabízí i vedlejší úkoly 

.
To vše v krásné, barevné, malované grafice, která násilné ztvárnění v bojích staví až na poslední kolej. V Torchlight je totiž všechno roztomilé a své nepřátelé tak nemáte šanci nenávidět ani poté, co vás potřicáté na stejném místě bez uložené pozice sejmou.

Těšit se můžeme na nová prostředí, zbraně i schopnosti. Propracovanější má být v Torchlight: Frontiers také úprava charakteru a levelování postavy. Dočkat bychom se měli i nových bojových kombíček. Přesto všechno má hra dál působit především svěže a nenuceně.

V současné chvíli visí ve vzduchu možnost, že by Torchlight Frontiers mohlo být free-to-play hříčkou. Očekávejme opět multiplayerový režim. Otázkou ovšem zůstává, zda půjde opět o uzavřenou kooperaci nebo se svět otevře většímu spektru lidí současně. Co ale určitě víme, je, že explodující goblini vypadají sakra dobře. Třetí díl vyjde v průběhu roku 2019, předcházet mu bude beta test.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Diablovka Torchlight: Frontiers se poprvé ukazuje v pohybu, nabídne spoustu akce

Žádné komentáře.