CDR.cz - Vybráno z IT

Disney představilo světu humanoida, který zastane práci kaskadérů i superhrdinů

Společnost Disney představila robota, humanoida, který dokáže napodobit i velice náročné kaskadérské vystoupení nebo zapózovat ve vzduchu jako superhrdina.

Program robotiky u společnosti Disney poskočil o značný kus kupředu. Nedávno totiž odhalila svého humanoidního robota, který je schopen provádět nejrůznější kaskadérské kousky podobné těm, které provádí jeho lidští kolegové, filmoví superhrdinové.

Robot s názvem Stuntronic (název pochází z anglického stunt people – kaskadér) je autonomní stroj, který provádí své úžasné kousky tak, že se nechá vymrštit do vzduchu pomocí houpačky, provede akrobatickou sestavu a poté dopadá do připravené sítě.

Tento nový humanoid přišel neočekávaně poté, co Disney před měsícem představilo předchůdce, Stuntronic. Jedalo se o rudimentálního robota Stickmana. Stickman byl první krok k vytvoření humanoida schopného provádět kaskadérské kousky.

Jak Stickman, tak Stuntronic jsou vybaveni zabudovaným akcelerometrem, gyroskop doplněný sadou laserů. Oba pocházejí ze stejného oddělení, a to Disney's Imagineering Research and Development, které bylo založeno zhruba před deseti lety za jediným účelem. Mělo zajišťovat vývoj v oblasti virtuální reality, robotiky a dalších technologických novinek.

Stuntronic již má jistou i svoji pracovní náplň. Prozatím bude vystupovat na různých show v rámci Disneylendu v převleku za známé superhrdiny. Bohužel zatím společnost Disney neoznámila bližší informace ohledně prvních veřejných vystoupení svých nových kaskadérů.

Diskuse ke článku Disney představilo světu humanoida, který zastane práci kaskadérů i superhrdinů

Úterý, 3 Červenec 2018 - 11:49 | DRK | A ještě minimálně o 25% lépe to zvládne animovaný...

Zobrazit diskusi