CDR.cz - Vybráno z IT

Dnes začíná netrpělivě očekávaný alfa test remasteru Diablo 2 Resurrected

Remasterovaná verze herní klasiky Diablo 2 a jeho datadisku Lord of Destruction je mezi hráči netrpělivě očekávána. Už dnes si někteří vyvolení hráči mohou alfa verzi této hry konečně zahrát.

Dnes, tedy 9.4. začíná technický alfa test hry Diablo 2 Resurrected. Testování hry se má zúčastnit celkem 19 999 náhodně vybraných hráčů, kteří se zaregistrovali na oficiálních stránkách projektu. Alfa verze hry nabídne první dvě kapitoly z původní hry v režimu pro jednoho hráče. Hráči si budou moci vybrat mezi třemi třídami postav (barbarem, amazonkou a čarodějkou). Úroveň vytrénování postav nebude v alfě nijak omezena a hrát půjde pomocí klávesnice s myší nebo s pomocí gamepadu.

Alfa test technického stavu Diabla 2 začíná od dnešní 16 hodiny a potrvá tři dny. Konec alfa testu je naplánován na 19 hodinu 12. dubna. Tvůrci hry zdůraznili, že jde o první z několika testů, takže pokud jste v první testovací vlně nebyli vybráni, tak ještě budete mít několik možností si Diablo 2 Resurrected vyzkoušet. Asi největší devizou remasterované verze Diabla 2 bude vylepšená grafika, tedy podpora 4k zobrazení a různých grafických efektů, které před 20 lety nebyly na tehdejších počítačích realizovatelné.

Konečná verze hry Diablo 2 Resurrected vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X/S a herní konzoli Switch. Pokud jste se do alfa testu Diabla 2 nedostali, tak nezoufejte a zkuste třeba neoficiální remaster Diabla jedničky, včetně datadisku Hellfire s názvem DevilutionX. Mod vylepšuje grafiku prvního Diabla (včetně podpory širokoúhlých monitorů), opravuje chyby ve hře a přidává podporu gamepadu. Nejde o samostatnou hru, a ke hře samozřejmě potřebujete původní soubory z prvního Diabla+Hellfire.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dnes začíná netrpělivě očekávaný alfa test remasteru Diablo 2 Resurrected

Pondělí, 12 Duben 2021 - 13:11 | Tomáš Černák | narážím na devilutionx zmíněn ý v článku na konci...
Pondělí, 12 Duben 2021 - 09:13 | DRK | d1 mod? Ale tohle je d2 ne?
Pátek, 9 Duben 2021 - 09:43 | Tomáš Černák | lepší D1 mod je Belzezub https://mod.diablo....

Zobrazit diskusi