CDR.cz - Vybráno z IT

Doom Mario: zahopsejte si v barevném světě démonů

Doom: The Golden Souls 2, kombinace světa Maria a Doomu, sice nepřenáší do svého pojetí tak dobře přívětivost pro mladší publikum, ale střílecí část se zdá více než v pořádku.

Tituly jako Doom: The Golden Souls 2 skutečně překrucují definici modifikace. Protože i když k hraní potřebujete vlastnit Doom II (a GZDoom engine), titul je docela svébytnou hrou s pozoruhodným otevřeným level designem, novými zbraněmi i nepřáteli.

Přináší to nejlepší z obou světů: platformování, barevná prostředí a sbírání penízků z Maria a… inu, střílení a démony z Doom. Platformování ve videohrách sice nemá dobrou reputaci už od dob Half-Life, zde se ale zdá, že všechny aspekty byly smíšeny s péčí a výsledek stojí za to.

Golden Souls 2 je pokračování prvního dílu, který vyšel už minulý rok, je ale hlavně pouze drobkem v moři dalších kvalitních Doom modů. Za zmínku mimo jiné určitě stojí například Struggle: Antaresian Legacy nebo Guncaster.

Golden Souls 2 můžete stáhnout zde a Doom II seženete v kterémkoliv obchodě téměř zdarma.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Doom Mario: zahopsejte si v barevném světě démonů

Žádné komentáře.