CDR.cz - Vybráno z IT

Dopřejte si vynikající kávu kdykoliv!

PR článek
Už dávno jsou pryč doby, kdy jste si kvalitní kávu mohli dopřát pouze po návštěvě kavárny. V dnešní době stále více lidí kupuje kávovar domů. Příkladem může být univerzální pomocník - pákový kávovar Orava ES-250K.

Automatické kávovary

Jak už název napovídá, je to nejjednodušší způsob, jak si doma vytvořit espresso. Většinou stačí pouze stisknout tlačítko a kávovar vše udělá automaticky sám – totiž umele kávu, upěchuje ji, připraví a také se sám vyčistí. Součástí také bývá tryska na mléčnou pěnu. Vše to zní skvěle, ale s tímto komfortem jde ruku v ruce i vyšší cena.

Do tohoto typu kávovaru se používá jenom zrnková káva.

Kávovar na kapsle

Kapslový kávovar je většinou poměrně levnou záležitostí, háček ovšem spočívá v tom, že kapsle zase tak levné nejsou. Navíc drtivá většina dokáže kávu vyrobit jen z kapslí od výrobce daného kávovaru.

Obsluha je stejně nenáročná jako u automatického kávovaru, stačí jen zmáčknout tlačítko a káva je připravená.

Pákový kávovar

Tento typ se používá v kavárnách a barech, protože vytváří pravou chuť italského espressa a kvalita připravených nápojů je na nejvyšší úrovni. Kvalita kávy však není zadarmo. Pákový kávovar musíte obsloužit sami. Nejprve do páčky odsypete mletou kávu, upěchujete ji a následně nasadíte zpátky na kávovar. Poté spustíte přípravu. Pokud chcete používat zrnkovou kávu, musíte si k pákovému kávovaru pořídit i mlýnek, protože ten není součástí.

Univerzální pomocník

Existuje však typ kávovaru, který vám dokáže kvalitní a dobrou kávu připravit jak z mleté i porcované kávy, ale i z kapslí. Jedná se pákový espresso kávovar Orava ES-250K. Právě tento kávovar dokáže vytvořit lahodný šálek tohoto nápoje, ať už použijete jakoukoliv kávu. Velkou výhodou je hodnota tlaků, která je vyšší než u jakéhokoliv jiného typu kávovaru. Většinou se tato hodnota pohybuje kolem 15 barů, avšak Orava ES-250K disponuje až 20 bary. Díky této významně vyšší hodnotě si můžete vychutnat výbornou bohatou pěnu, ať už nápoj připravíte „z čehokoliv“. Samozřejmostí je tryska na napěnění mléka. Celý kávovar je velmi elegantní a designově povedený.

Více informací na webu http://grandecoffee.cz/ .