CDR.cz - Vybráno z IT

Ebay zakoupil tržiště se sběratelskými kartami TCGplayer za 295 milionů dolarů

Platforma eBay oznámila akvizici společnosti TCGplayer za 295 milionů dolarů, která se zabývá obchodování se sběratelskými kartami.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Ebay tento týden oznámila, že zakoupila společnost TCGplayer, což je známé tržiště se sběratelskými karetními hrami v hodnotě 295 milionů dolarů. Tento obchod bude podléhat všem standardním podmínkám a očekává se, že bude dokončen v prvním čtvrtletí roku 2023.

Podle Ebay je popularita sběratelských kartiček v současné době na vzestupu, a to byl i důvod k tomuto obchodu. Společnost TCGplayer byla založena v roce 2008 a v současné době zaměstnává více než 600 lidí. Po dokončení akvizice by prý měla tato společnost stále fungovat zcela autonomně.

Zdroj: Shutterstock

Samotný Ebay má pak dle jejího viceprezident 26leté zkušenosti se sběratelskými kartičkami a tuto zkušenost chce ještě rozšířit právě v online prostoru a vyjít tak sběratelům vstříc. Ebay totiž dle své politiky má usnadňovat spojení mezi kupujícím a prodejcem napříč celým světem.

Na druhou stranu uvedl zakladatel a generální ředitel TCGplayer, Chedy Hampson, že akvizice dá jeho společnosti šanci těžit z průmyslových zkušeností a zdrojů eBay, zatímco TCGplayer bude nadále fungovat nezávisle. On sám by i nadále měl zůstat na pozici generálního ředitele.

Trh se sběratelskými kartami je pak obrovský, což dokazují transakce za první polovinu roku 2021, který činily 2 miliardy dolarů. Jen pro srovnání je to tolik, kolik bylo za celý rok 2020. Toto oznámení pak přichází jen dva měsíce poté, co eBay oznámil nákup online tržiště NFT KnownOrigin za doposud neznámou částku. Je tak jasné, že eBay chce tímto způsobem čelit obrovské konkurenci v podobě třeba Facebook Marketplace.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Ebay zakoupil tržiště se sběratelskými kartami TCGplayer za 295 milionů dolarů

Žádné komentáře.