CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k El Salvador odmítl doporučení MMF více regulovat bitcoin

A jak to tam skutecne vypada, kde se da/neda platit BTC, nam ukazuje koleka na videu: https://www.youtube.com/watch?v=seB8nECSB10

Jinak si schvalne pauznete video, kdyz se plati, jake jsou za to poplatky (treba 3eura, pri 10eurovy platbe). Super, ze mame realne video z mista, a koukame na realitu, a ne domnenky z novin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tohle ma byt budoucnost, tak pekne dekuju. Smeruje to k totalni zavislosti na matlafounu, kazda transakce bude zaevidovana naveky (a to neperu zadny spinavy prachy, ze by mi to vadilo kvuli tomu), ... Rikejte mi zpatecnik, ale mne se to proste nelibi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak k ty zavislosti na patlafounu bohuzel smeruje i normalni placeni. To evidovani transakci (stejne jako spoustu dalsich problemu) resi lightning network. Coz je primarni forma placeni bitcoinem v salvadoru. V bitcoinovem blockchainu jsou pak dve transakce. Otevreni a zavreni kanalu. Platby provedene uvnitr kanalu se do blockchainu (ani jinam, kde by byly navzdy) nezapisuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, pokud použil aplikaci Bitcoin a transakce šla přes síť BTC tak transakce stojí podle požadované priority, aktuálně ~$1,5 a je stejná ať zaplatíš ekvivatent dolaru nebo miliardu. Hodně mě překvapilo, že prodejcům stačí první konfirmace, kdo by taky kvůli pár dolarů podváděl. Pokud použiješ Chivo, tak jsem se dočetl, že transakční poplatky jsou 0. Díky za video, mě to příjde absolutně úžasné, navíc když si uvědomíte jaký to je zapadákov. Vzhledem k tomu jaké mají ti lidé vzdělání a život, je ta adopce dost dobrá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mohl pouzit Chivo. Nebo jakoukoliv jinou bitcoinovou penezneku co umi lightning. Nejen ze by mel transakce zadarmo (nebo max za par centu), ale taky by transakce probehla okamzite. Ty poplatky co prezentuje v tom videu... to je sileny. Nevim jesli je neznaly nebo chtel umyslne bitcoin ukazat jako drahou platebni metodu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MMF strašně kecá, ty jejich pohádky o praní špinavých peněz nebo financování terorismu jsou založené na čem? Netvrdím, že se to neděje, ale objem takových transakcí přes bitcoin je zanedbatelný - ostatně díky snadné sledovatelnosti a analýze transakcí na blockchainu jen pro to bitcoin naprosto nevhodný. Jestli chce MMF bojovat proti praní špinavých peněz a financování terorismu, tak ať zakážou dolar a euro.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem žil v domnění, že největší pračka na peníze je Deutche Bank a HSBC, nejšpíše se bojí o monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.