CDR.cz - Vybráno z IT

Elektrické koloběžky Lime nadále tíží Prahu. Praha 2 podává trestní oznámení

Společnost provozující elektrokoloběžky, Lime, neustále porušuje dohodnu o vymezeném území, kde mohou koloběžky jezdit. Praha 2 proto podává na Lime trestní oznámení.

Praha 2 již v minulosti vydavala zákaz na používání dopravního prostředku ve formě elektrokoloběžek. Nyní se ještě více přitvrdit a podala na jejich provozovatele Lime trestní oznámení z důvodu obecného ohrožení. Podle radnice mělo docházet i častému překračování podmínek provozu koloběžek na komunikacích. Radnice Prahy 2 se dále rozhodla přesvědčit magistrát hlavního města Prahy, aby firmě Lime vypověděla memorandum o pravidlech provozu koloběžek.

Pro určitou regulaci koloběžek by byla i Praha 1, která v současné době čelí záplavě tohoto trendu. I když je firma Lime proškolena o tom, jak se mají řidiči koloběžek chovat, řidiči samotní jsou náhodní kolemjdoucí, kteří neváhají jezdit prostředkem silnice, na chodníku a jsou schopni tuto koloběžku odložit skutečně kdekoliv.

Podle původní dohody měla být Praha rozdělena do červené a zelené zóny s tím, že při vjezdu do červené zóny se měla koloběžka sama zablokovat. Společnost Lime této dohody nedbala a místo toho omezila zákaz vjezdu jen v okolí náměstí Míru, Hlavní nádraží, park Folimanka, Vyšehrad a Havlíčkovy sady.

Počet přestupků evidovaných Městskou policií Prahy 2 spojených právě s koloběžkami při tom rapidně roste z loňských 194 přestupků na 1048 (údaj k 15. září). Mimo Lime působí na území Prahy i řada konkurenčních společností, která toto Memorandum dodržují a jeho vypovězení by tak zasáhlo i tyto „poctivé“ společnosti.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Elektrické koloběžky Lime nadále tíží Prahu. Praha 2 podává trestní oznámení

Sobota, 28 Září 2019 - 14:52 | Noclaf | Nemyslim si. Z kolobezek jsou v ulicich Prahy...
Středa, 25 Září 2019 - 13:24 | Gaunter | "Mimo Lime působí na území Prahy i řada...

Zobrazit diskusi