CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Elektronické cigarety už v Americe evidují tři úmrtí. Úřady před nimi varují

To si děláte "prd.l" ?
Tři úmrtí v USA na "neznámou chorobu" u které tudíž není jasné jestli a jak vůbec souvisí s elektronickými cigaretami. V porovnání s tím zemře každoročně na následky kouření v USA kolik lidí statisíce?? (jen u nás je to v desetitisících).
Není to dlouho co jsem viděl zajímavý dokument jak americká tabáková loby bojuje proti elektronickým cigaretám, které jí berou kšefty....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi se znovu podívám na fajn film "Děkujeme že kouříte." :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že je článek napsaný přes víkend, ale u něčeho, co se vyšetřuje, by se slušelo zkontrolovat současné informace - šlo nejspíš o přítomnost acetátu vitaminu E (nabízí se metanolová aféra, kde si nehlídali výrobu, v tomto případě ale s THC).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Zdravotničtí experti v USA" ešte v 50tych rokoch 20 storočia tvrdili že tabakové cigarety sú úplne neškodné a kľudne ich môžu húliť aj tehotné a dojčiace ženy !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že by bylo dobré zaměřit se na množství aerosolu které dneska lidi prohání plícemi. Přece jen do sebe cpete propylenglykol nebo rostliný glycerin. S dnešními atomizéry mají lidi spotřebu klidně i 5 mililitrů za večer. Kolik z toho zůstane v plicích?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde o to že je to xxx krát lepší než hulit cigára. A na rozdíl od "náplastí" to i zabírá a lidi díky tomu přestanou vdechovat rakovinotvornej dehet....
Připomíná mi to jednu lživou kampaň založenou na vědeckém článku, kdy ve výparech z vaporizeru naměřili kvanta formaldehydu. Akorát že předtím ten vaporizer nastavili na nesmyslné hodnoty při kterých se ten smrad co z toho šel nedal vdechovat... (to jim ovšem nebránilo aby to nezveřejnili a tabákové společnosti to nepoužívali jako argument).
Stejně tak bylo vtipné zakázání vaporizerů v austrálii a jako důvod byl že vdechujete "škodlivý nikotin"!
viz
https://www.theguardian.com/society/2019/sep/08/vaping-debate-rages-in-a...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"propylenglykol nebo rostliný glycerin"

Tieto dve zložky sú ešte relatívne v pohode. Horšie na tom sú chemické príchute a hlavne nikotín(nikotínová sol), ktoré si tam nekontrolovateľne dávajú niektorí vaperi. Poznám ľudí čo prestali fajčiť tabak, ale teraz pre zmenu vapujú celý deň až pokiaľ ich nezačnú bolieť priedušky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"varování nad používáním" :-( tady ta čeština fakt dostává na prdel :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viac mi určite vadí to keď kúpim batériu 18650 do modu a na nej je nálepka "Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu už byla řeč o tom, že do těch liquidů přidává spousta distributorů THC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na světě to používají miliony lidí a najednou je tu několik mrtvých v USA a nikdo neví proč, jen to, že kromě klasické povětšinou používali i THC. A místní senátoři klidně prohlašují že "vapování zabíjí". To že Normální cigarety jim zabijí spolehlivě statisíce lidí ročně, to je asi ok, bo tabák zakazovat nehodlají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.