CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Elon Musk odpojil Starlinky v oblasti Krymu. Má na rukou krev, tvrdí Podoljak

No tak aspon, ze maji "rusaci lajt" svoji neschopnost na koho hodit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Friendly fire - Podoljak je Ukrajinec...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další dezinformace :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně je podle tebe dezinformace?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to, že "Musk instruoval SpaceX, aby omezilo přístup ke Starlinku pouze v blízkosti Krymu a válečných zón, aby zabránil zneužití"?

Ohledně Krymu jsou uvaleny sankce na všechny společnosti a jednotlivce působící v USA rozkazem prezidenta USA z roku 2014 (https://www.federalregister.gov/documents/2014/12/24/2014-30323/blocking...):

"The following are prohibited: ... (iii) the exportation, reexportation, sale, or supply, directly or indirectly, from the United States, or by a United States person, wherever located, of any goods, services, or technology to the Crimea region of Ukraine"

Takže nejpravděpodobnější scénář je, že Starlink byl neaktivní na Krymu od samého počátku, protože cokoli jiného by mohlo poslat zaměstnance SpaceX do vězení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to presne tak jak rika Musk! Jeho sit byla postavena pro civilni globalni pristup k internetu a nechce aby to bylo zneuzito ve valecnem konfliktu a uz vubec ne ve kterem by mohlo hrozit pouziti jadernych zbrani! K takovemu kroku by pristoupil pouze, pokud by bylo napadene USA a ja s nim plne souhlasim! To jen Ukrajinci toho chteli zneuzit a ted jen nevdecne ukazuji prstem... jako vzdy

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechce, aby to bylo použito k obranným účelům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale úplně jedno; společnosti působící v USA (jako je SpaceX) mají od prosince 2014 od vlády USA zakázáno poskytovat služby v oblasti Krymu k *jakýmkoli* účelům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

výborne Elon, máš moje sympatie! a ten zasraný nacistický banderovský z.m.r.d nech ide vyplakávať spolu so židákom/feťákom ku kamarátom-teroristom MI-6 či rovno do North American Terrorist Organisation a žobrať o ďalšie horľaviny v podobe Leopardov či "nezraniteľných" šrotov Challengerov či 50-ročných F-16 nemajúcich ako odkiaľ vzlietnuť!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by ta ruská sebranka dala za to mít Leoparda a ne ty své plechovky kterým uletí věž po zásahu:)
Tedy aktuálně 4500 ruských plechovek a 267000 ruských Mužíků hnojí Ukrajinu.Krásná práce za během třídenní operaci.
A poslední dobou jim to nějak bouchá na Krymu.dobré ovšem ovšem je že může Ivánek a Nastěnka zdrhnout pokud ještě mají jak a čím:) V týdnu zničená ponorka a loď je opět krásný výsledek.
Ruská denacifikace a demilitarizace ruského Chudobince jde přesně podle plánu.:)
Včera - 1x S-400 Triumf.Ten ruský křáp není schopen ani ochránit sám sebe:) Po debaklu S300 v Syrii další ,,zázračné,, ruské zbraně:)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nacisty máš v Rusku:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že na východě Ukrajiny (oblast Luhanska a Doněcku) žije "menšina" 80% lidí ruské národnosti, tak se nedivím, že když jim jim Zelenskij vzal Ruštinu jako úřední řeč (v rámci akce "Jsi Ukrajinec, tak mluv ukrajinsky"), tak jej mají za nacistu. Teď jim zase zakazuje jejich pravoslavnou víru...
Já se nedivím, že chtějí samostatnost. Kdyby mi někdo nakázal, že mám v rámci Československa mluvit povinně Slovensky, a nemohl chodit do svého kostela, taky bych Husáka nakopal.
Navíc znám osobně Ukrajince od Luhanska, kteří žijí u nás již 10 let a taky jsem nechápal, že utekli, nechtěli se moc vyjadřovat, jen že se tam již necítili bezpečně. Bodejť, když je Ukrajinci již tehdá terorizovali a nakonec vojensky ostřelovali.
Takže já jsem v tomto konfliktu opatrný - koneckonců v roce 1968 k invazi do Československa v rámci Sovětského svazu zavelel právě Brežněv pocházející z Ukrajiny.
Je to stejná pakáž. Nemyslím lidi, ale politiky, co jsou v těchto autokrativních zemích u moci. Nejen Putin, ale i Zelenskij mají ve svých zemích vše pod kontrolou, jsou to autokrativní vůdci, a to není nikdy dobře. Obyčejní lidi jsou super na Ukrajině i v Rusku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Krásně lžeš, ruské hovado. Nikdo jim nezakázal ani ruštinu, ani víru.
Pakáž je jen a pouze Putin, ten útok zahájil už v roce 2014 právě na východě a na Krymu, o 8 let později na celém území. Tyhle kecy, že jsou všichni stejná pakáž jsou klasickým způsobem, jak propagandistická hovada chtějí zamaskovat to zásadní - kdo je útočník a kdo se brání.
Rok 1968 do toho vůbec nepleť - rozkazy přišly z Moskvy, ne z Kyjeva.
Jinak je zajímavé, že ten tvůj Ukrajinec radši zdrhl na ten prohnilý západ, kde si moc rusky nepromluví a pravoslavnou církev řízenou Putinovým poskokem Kyrilem taky neužije. Proč asi nezdrhl do skvělého Ruska? On totiž na východě byl klid, dokud tam Putler neposlal své zelené mužiky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodně zakázal a teď v léte vyhnali mnichy a věřící z Pečorské Lávry.. to si najdete na googlu co to je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víru nikdo nezakázal. Jen kolaboraci s ruským patriarchou, který si myslí, že je jakýmsi východním papežem. Což ale není, u pravoslavných jsou jednotlivé církve nezávislé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nelži, jsou videa jak věřící brání chrám a jak je vyhání.. Ale to je jedno.. \jsem rád, že tu jsou bojovnící, kteří se postaví se zbraní v ruce za nedemokratický režim, který přišel k moci převratem, upalováním lidí..
Už jste vstoupil do aktivních záloh? Ne? Honem spěchejte protože už brzy na Ukrajině dojsou invalidi co je odvádějí na frontu. Bude Vás třeba. Na podzim jsou zákopy obzvláště sychravé a inspirující.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A dál pokračuješ v ruských lžích. Rublíky budou? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rublíky tobě jak se ztrapňuješ? Nco ti pošlu když mi napíšeš číslo účtu.Jméno a Adresu..:-))
UPA, Banderovci upalovali české ženy a děti, taky desetitisíce poláků a židů vyvraždili.. Volynský masakr a spol. Poláci jim to nezapoměli.. Akurát ty tu budeš popírat vrazdy a genocidu.
Naštěstí máte skutečného pRezidenta. Kovaného komunistu, agenta.. S ním se Rusko nakonec vždy domluví. Češi jsou mistři v převlékání kabátů, když se změní vítr. To máš ale štěstí čecháčku .-)) Je to čestně klika.. Dnes svazácky hájíš jeden režim a zítra budeš ten co ti řeknou.. císařpán, nacisti, komunisti, liberálové.. je jedno kdo bude další...taková ta česká záda..pružná.. takže pokračuj ve své misi..čecháčku. Takových je plné rudé právo.. uvědomělých...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A další výlev ruských sraček, rusáčku...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano Čecháčku?
Čecháček domácí (Homo bohemicus pseudopatriotus) je primitivním poddruhem člověka českého (tj. Čecha). Na území Čech je bohužel původním druhem a představuje téměř polovinu celé populace naší republiky. Je silně expanzivní a dá se předpokládat, že jeho počty budou neustále narůstat, neboť se rozmnožuje mnohem rychleji než Češi.
https://necyklopedie.org/wiki/Čecháček

Pseudopatriotus je nejlepší.. to bych řval smíchy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ruský idiot píše na český server? Rusáčku?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, ehm, nerad se vměšuji do této hádky (o diskusi z Vaší strany skutečně nejde), ale používáte výhradně argumentační fauly. Místo abyste použil nějaký argument a věcně diskutoval a popřípadě vyvrátil oponentovo tvrzení, útočíte sprostě na něj, urážíte ho a napadáte. Je to konkrétně „argumentum ad hominem“, neboli: „…pozorujeme-li, že odpůrce nás předčí a že nedostaneme za pravdu, pak buďme osobní, urážliví, hrubí […] přecházíme od předmětu sporu […] k odpůrci a nějak napadneme jeho osobu.“
Tohle je server, který se zabývá technologiemi a nikoliv politikou. Nejste tady u žádného Cempera, tak se laskavě chovejte slušně. Děkuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale k tématu pane Navrátile. Pro Elona Muska jako soukromou osobu a podnikatele, byl neobvyklý trensfer NASA technologií směrem k němu. Dále technologie Pentagonu. A také od Roskosmosu za ředitele Rogozina, kterého vykopli z mnoha důvodů. Musk obržel řadu investičních stimulů od americké vlády. Již dávno je na odborných forech označován za frontmena - veřejnou tvář pro skytý vývoj technologí, které nemůže vyvíjet NASA protože ta by musela složitě zdůvodňpvat nevyhnutné havárie během testování. Musk jako soukromý investor, byť za státní dotace může jen mávnou rukou a tím je to mediálně vyřešené. NASA má příliž zkonstnatělé postupy nato, aby zvládla urychlený vývoj. To že Starlink je projekt diplomaticky řešeno dvojího užití nebylo pro odborníky nic nového, řekněme že historka o internetu pro všechny bídné afričany bez spojení byla zástěrkou. Nyní aby se Musk nedostával pod tlak předává klíčové komponety pod řízení Pentagonu. Nebude tak moci být obviňován jednou nebo druhou stranou. Ale je to opět zástěrka. K čemu je dobrá to tu nebudu rozebírat na to jsou více specializovaná fóra..
Elon Musk je krycí entita pro projekty NASA a Pentagonu. Proto je chráněná osoba, Nějaký křikloun z Ukrajiny je leda směšný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VCR je standardní ruský troll, nic víc. Není žádný důvod k slušné debatě s někým, kdo sem záměrně strká standardní vymyšlené lži ruské propagandy, o kterých je to prokázané mnohdy již 8 let. Lež není alternativní pravdou, lež je lež a on to moc dobře ví. Sám se tady chlubil, jak je mu v Rusku krásně, tak ať si to užívá až do obdržení povolávacího rozkazu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tesat do kamene. V kterém státě na státě povolávají do armády cizí státní příslušníky?
Další fascinující ukázka nevzdělanosti a úrovně liberálního školství. Možná i duševní choroby?
Děkuji za každý daší příspěvěk dokladující mentání nezpůsobilost liberálních příznivců současného režimu.
Prosím přihlašte se jako dobrovolník. Dokažte svou oddanost vlastním ideím.. Vždyť to není žádné riziko. Jak říkáte vítězství je už blízko. Rusko je na kolenou, granáty, tanky, lodě, rakety už došly. Povolávají mentálně slabé. S tím si Vy jako velikán poradíte a všem svým soudruhům ukážete cestu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, urážet umíš dobře, to tě v Peterohradu naučili, že když dojde propaganda, nastoupíš s osobními útoky. Proto taky nemám žádný důvod s tebou vést nějakou debatu, protože tvým úkolem je jen zasírat fóra ruskou propagandou.
Ale navíc plácáš nesmysly, mentální nezpůsobilče. Realita je taková, že Rusku nedělá žádný problém do armády nacpat i ty občany druhé kategorie z Kavkazu s trvalým pobytem, byť to nejsou občani Ruska. Ruská moc vždy vynikala v používání donucovacích prostředků všeho druhu, právo neprávo, tak se neraduj moc dlouho :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná proto, že je to ČECH? Čecháčku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čech adorující Rusko, Rusáčku....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já tě chápu.Jsi proruský šváb a tímto se omlouvám švábům.Jenom naprostý osel může po tom co smradlavé Rusko odstřeluje nemocnice a zcela programově vraždí civilisty může mít pochopení pro ruský Chudobinec potažmo směšnou zkrachovalou benzínku.
Pro pruského švába je zajisté přijmout prostý fakt že pokud něco válka na Ukrajině ukázala tak to že druhá nejlepší armáda na světě aktuálně hnije na Ukrajině a v reálu je sice druhá nejlepší,ale na Ukrajině a po armádě Ukrajiny.:)
Jinak pokud někoho Poláci a půlka východní Evropy nenávidí,tak Moskvu.Moskva je přímo zodpovědná za hladomor na Ukrajině a okupaci předválečné (nejen) Ukrajiny.Na základě těchto zločinů vznikla ona tebou nesmyslně a jak je zvykem u ruské propagandy lživě zmiňovaná imaginární skupina ,,Banderovci,,
Žádná taková skupina pod tím jménem nikdy neexistovala.Ve skutečnosti to byla Ukrajinská povstalecká armáda.A znovu zopakuji pro pomaleji chápající a pro proruské šváby...Tato skupina vznikla na základě akcí zločinců v Moskvě.
Aktuálně je NÁCKŮ a nikoliv Fašistů jak vy proruský odpad rádi zaměňujete je v populaci mnohem více v Rusku než na Ukrajině.Stejně tak současná demokratická vláda na Ukrajině vznikla na základě vůle lidu směřovat na západ a nikoliv do smradlavého zaostalého Ruska.Stačí jeden ukázkový příklad jak dopadne země spaktovaná s Ruskem a to Bělorusko,že?
Ono je až komické k jakému úpadku Ruska došlo.Dříve regionální velmoc má dnes fatální problém udržet území pár kilometrů od ruských hranic.Vychvalovaná ruská armáda se ukázala jako banda pologramotných trhanů kteří chtějí ukrást nejen ledničku...Ukrajina zvítězí a bude to znamenat konec současného Ruska.Již se s tím smiř...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně, pomozte své zemi a přihlašte se, jde to i online do aktivních záloh a pak jako dobrovolník. ¨
Ti rusové jsou na kolenou, jen to trvá moc dlouho. Přihlašte se a neseďte na divanu. Velká část národa Vám bude vděčná a ukrajinské velení také, neboť cizinci mají nezastupitelnou roli v prvních liniích. Národ ve Vás věří.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S těmahle kravinama, co plácáš, jsi tak akorát na úrovni debila uteklého z blázince, nebo Putlerovy podržtašky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že sestřička dneska ještě nerozdala prášky.. Nervíky?? Demokratické urážky.. Bavím se..
Liberální úroveň..Zasloužil by jsi od Rusů týdenní plat..Děláš dobrou práci pro ruskou propagandu.. Jen tak dál.. Moloděc..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Copak rusáčku, že ty se tady objevíš vždycky s takovýmito kecy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že se neobjevíš na východní frontě ty internetový hrdino? Zastav se geroji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komické, když mi tohle žvástá ruský internetový geroj.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no neviem, kto ma na rukach krv.
sami ukrajinci prisli s info, ze ukrajinska ofenziva ma straty okolo 90%

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A přesto postupují.Osvobození Krymu je neodvratné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V to doufám, rus musí dostat přes prsty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

3 mesiace a postup par kilometrov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rus skoro 2 roky a útěk z drtivé většiny okupovaných území.:)
Aktuálně se jim na jihu směrem na Krym trochu hroutí fronta.Inu,,neporazitelné Rusko,,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Joo super.. Naposledy jsem viděl jistého Adolfa jak u bunku to samé tvrdil 13 letým obráncům Berlína v roce 1945.. .-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zas ta tvá "interpretace". Ne ofenziva jako taková, ale vysoké ztráty má jedna z činností - odminovávání ruských linií.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, když jde někdo do války, musí počítat s tím, že se s největší pravděpodobností už nevrátí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, letos se nurodilo protože bylo sucho a vloni zase pršelo moc...tenhle vtip jsem měl vždycky rád.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý zpráv není nikdy dost.
Další ruské necky out:)
Tímto tempem budou z Krymu utíkat na pramičkách:)
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-lod-rusko-samum-cerne-mo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všimli jste si toho, jak zde dva uživatelé totálně vytrolili diskuzi pouhým nálepkováním - ono je to jednodušší, než přemýšlet a hledat argument. Je to zaběhlý systém duševních trosek na všech sociálních sítích:
1. použije obecně prosazovaný narativ, nad kterým nemusí přemýšlet
2. když někdo napíše něco co nechápe, nebo nedokáže argumentovat, protože o tom nepsal seznam a ani o tom nebyla reportáž na ČT, necítí se konfortně protože by musel přemýšlet, nebo třeba použít jiný server než ty posvátné třeba wp.com, tak zkusí urazit.
3. když urážka nepomůže protože urážený se nevzteká, ale trolovi z jeho vzteku kysne sojové laté, tak se zasekne ve smyčce urážek. To bývá okamžik, kdy se zatroubí na poplach a během pár minut se nosiči jediné pravdy na nekonfomní názor sesypou a zatrolí diskuzi.
Jedinou možností jsou moderovaná fóra.
Bohužel, jsou mezi námi, a to je vše co k tomu mohu říct.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se plést do téhle diskuse, ale rád bych odpověděl alespoň na tvůj komentář CBobe: Internetoví trollové jsou problém dlouhodobý a dnešní doba jim ještě více nahrává do karet no... Útočí i na mě a poslední dobou dost často :D
Musím se přiznat, že zaměřit se i na kvalitnější moderování diskusí, to je něco, co bych dělal velmi rád, aby se doopravdy pod těmi články diskutovalo k tématu a nebo vůbec. "Nějaké tupé nadávání na redaktory a provokování neexistuje". Tím samozřejmě nemyslím kritiku za nějakou chybu, ale neustálé útoky na konkrétní osoby, komolení příjmení, výsměchy, obviňování a střely na nějaké prapodivné "karuselové debakly", které nemají s tématem nic společného. Jenže to by potom zase přišla vlna stížností, ti extrémnější trollové by pak přešli z režimu potrol králíčky do výhružek a paragrafů a byli bychom všichni sečtělí :DD. Vzhledem k zaměření většiny těchto trollů by to vypadalo tak, že cenzurujeme pouze jednu stranu barikády a hájíme konkrétní stranu, přitom samozřejmě toto není žádný politický server, politika v některých článcích je jen objasňující omáčka, přirozeně. Byli bychom pak jako na té "jedné" velké mediální platformě, kterou si vyjmenoval a to by taky nepřispělo úplně ke zlepšení. Bezdůvodné používání urážek a nadávek, které jsem četl v této diskuzi však jednoznačně ukazují na sobecké a nečestné ambice některých lidí.

Závěr: Politika na technický server nepatří, je to v dnešní době narovinu nebezpečné téma k diskuzi a tím si neprotiřečím, když jsem v minulosti odpovídal na pár politických komentářů, ale ty byly teda napsané slušně vůči ostatním komentujícím. Já rád reaguji a bavím se s lidmi, kteří jsou seriózní a chtějí diskutovat k tématu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, bylo by všem lépe na technickém serveru bez politiky. Problém je že už sám článek je politický no s ohledem na autora není divu.. Takže méně politických článků a tím méně diskusí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Říká ten, kdo sem píše proruské žvásty při každé příležitosti :-) Hlavně že tak pěkně po sovětsku kádruješ autora...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.