CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Elon Musk uskuteční první komerční let do vesmíru již přespříští rok

Mazec. On ten Mars opravdu kolonizuje v příštím desetiletí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svého času se v americe prodávaly i rezervace na letenky na měsíc... Slib nic nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vim ze prehnany optimismus neni zdravy... ale neprijde Vam vazne drsne, co za desetiletku dokazal obycejny "soukromnik"?
At mu to vyjde, ci nikoliv... dal takovy ten pozitivni kopanec do celeho odvetvi, ktere se diky nemu zacalo menit.

No a to stejne s elektromobilitou (pred teslou se realne resily max hybridy, pripadne nakupni vozik ala Leaf. No a vidite - dnes uz neni mozne aby automobilka nemela v nabidce elektromobil... a je vlastne celkem jedno, jestli toto zavodeni "vyhraje tesla", ci skrachuje... dulezite je ze dodala jiskru k zmene...).

Budme radi za Muska, byt nema smysl mu fanaticky verit vse na 101% (a to plati prakticky o vsech lidech teto planety :-) , ale na druhou stranu toho dokazal uz tedkom dost...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co přesně vlastně skutečně dokázal? A skutečně je 10 let tak strašně krátká doba? Za jak dlouho dokázali dostat (před 60ti lety! a "pravěkou" technikou) amíci člověka až na měsíc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že zrovna tohle můžu Muskovi přiznat. Rozdíl mezi státními zakázkami a Muskovým přístupem je v tom, že USA tehdy šlo o prestiž a byli pro to ochotni utratit ranec HDP, zatímco Musk chce umřít stářím na Marsu a potřebuje tam levně dopravit dostatek nohsledů, kteří tam umřou s ním. NASA mu sice momentálně pomáhá, ale aspoň za to mají v USA levnější dopravu satelitů na oběžnou dráhu, což taky není k zahození.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co přesně mu můžeme přiznat. co on vlastně přesně udělal/dokázal? To že někdo dělá marketing nějakému podniku, shání prachy prezentuje atd. nenamená že to byl on kdo ten projekt vymyslel či realizoval. Mně by zajímalo jaký přesně je v tomto jeho přínos...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeho přínos v tom je ten že vzal svoje prachy + přesvědčil investory aby vrazili svoje prachy do naprosto bláznivého projektu který dávno měl financovat nějaký státní rozpočet. Protože tohle (osídlení vesmíru) posune lidstvo dál. Na rozdíl od financování politických stran, nákupu vojenských hraček, házení peněz do černé díry zvané státní rozpočet a jiné podobné státem financované aktivity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok vzal nějaké své peníze a ukecal investory. Takže vlastně nic nevytvořil, ale dejme tomu, že působí jako "tvář projektu", pokud do toho dal svoje peníze, tak kolik skutečně svých peněz do toho dal a kolik vymámil z investorů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím kolik do toho dal svých peněz - tak si to zjistěte když Vás to zajímá. Mně je jedno kolik má kdo peněz a co s nimi dělá. Podstatné pro mne je že s největší pravděpodobností, díky jeho aktivitě, se lidé dostanou na Mars a možná i dál. A kolik zašrouboval šroubků na raketách nebo kolik do toho dal svých peněz pro mne naprosto není podstatné. Podstatné je, že to zorganizoval - nebo se o to aspoň docela úspěšně snaží. To co desítky let nebyly schopné udělat instituce k tomu určené NASA, ESA a pod.. dokáže jeden soukromník. Já mu fandím.

Takže já mám jasno:
Elon Musk je borec, Zeman je zákeřný hajzlík, Putin je zločinec - Ano - nesouvisí to spolu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak dokázal to udělat levněji. To je jeho největší přínos. Každá jiná firma, která vyráběla pro NASA, si z takovýchto zakázek udělala dojnou krávu. Vysvětloval to v jenom rozhovoru. Hrubě shrnuto:
"Potřebovali jsme jednu součástku. Kontaktovali jsme firmu, která se na ně specializuje. I když jsme jim dodali specifikace, odpověděli, že ji dodají za šest měsíců a půl milionu dolarů za kus. Vzhledem k ceně materiálu bychom zaplatili tu součástku víc jak tisícinásobně. Tak jsme najmuli člověka, který ji dokázal vyrobit. Stálo nás to deset tisíc a za měsíc byla vyrobená."
Takže asi tak. Nevím, jestli o to video stojíte. Myslím, že mi můžete věřit, že se to skutečně stalo. Ale pokud máte zájem, velerád vám jej dohledám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale furt neříká jaký přesně byl jeho přínos. On nic levněji přece nevyrobil to dělali jiní on to jen prezentoval... Zatím jen vidím že dokáže okecat lidi. Abych mohl alespoň uvažovat v tendencích "on to udělal" musel bych mu přiznat alespoň základní myšlenku daného projektu, ale pokud vím tak nic z toho co propaguje sám nevymyslel. Pokud se mýlím opravte mně. Totéž financování podle všeho investuje hlavně peníze jiných lidí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře tak ať je po Vašem. Elon Musk je uplně zbytečný protože SpaceX by bez něj vznikla a fungovala uplně stejně dobře.... to jste myslel? Aha - tak tak to není. On je mozek za kterým to všechno stojí. Kdyby nebyl on nebyla by žádná SpaceX nebo by nebyla tam kde je. Rozhodně by se nechystala cesta na Mars což se zcela jistě chystá právě díky Elonu Muskovi protože ON chce strávit důchod na Marsu. Takže díky němu se lidstvo zcela jistě posune dál. Ano mohl to udělat kdokoliv jiný protože žádné převratné technologie se nekonají. Jen se vezme co je běžné a poskládá se to tak aby se s tím dalo doletět na Mars. Přijde mi šokující že se toho musel chopit nějaký týpek z internetu a nevzešlo to z oficiálních institucí které si platíme ze svých daní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to všechno proto, že to říká Elon Musk.. Už chápete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.