CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Elon Musk zavede internet na Marsu, aby lidské kolonie mohly komunikovat se Zemí

A už rozchodili tu komunikaci která není omezená rychlostí světla (vým že nějaké takové pokusy s provázanými částicemi existovaly, ale že by to dotáhli do funkčního prototypu o tom nevím), nebo zase jen slibuje hory doly jako vždy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak jsi to kde četl za pohádky? Entanglement je sice bezva, ale to si tu částici musíš nejdřív dopravit na místo určení a to teda rozhodně rychejší než světlo nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už je jenom technický problém. Mohlo by to fungovat např. takto: z místa uprostřed mezi Zemí a Marsem se vyšle proud jednoho z páru fotonů směrem k Zemi, druhý k Marsu. Až doputují k cíli, použijí se k okamžitému přenosu informace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"To už je jenom technický problém."

Jasně, https://en.wikipedia.org/wiki/No-communication_theorem je "jenom technický problém". ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cože, oni někdy slibovali takový nesmysl? Kde jste na to přišel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že slibovali. Slibovali že díky provázanosti dvou částit bude moci jedna z nich být neomezeně daleko od druhé a přítom interakce s první se projeví na druhé bez "časové prodlevy" bez ohledu na vzdálenost. To mi přijde jako možnost komunikace na dálku a tak to bylo vždy v těch článcích i prezentované..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Buď uveďte odkaz, podle kterého SpaceX nebo Musk něco tak neuvěřitelného slibovali, nebo si tyhle bláboly nechte pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych to dělal, tento "argument" jste si zcela demagogicky vymyslel vy nevím proč bych měl "vyvracet" něco co nikdo nikdy netvrdil...
Já jen poukázal na to že internet s pingem xx minut je jaksi dost napikaču....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DRK: "Jasně že slibovali."

Also DRK: "tento "argument" jste si zcela demagogicky vymyslel vy nevím proč bych měl "vyvracet" něco co nikdo nikdy netvrdil..."

Nemám slov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsi obyčejný lhář a demagog nikde jsem nic nepsal o tom že něco takového sliboval musk..Vytrhneš nesouvisející věty. Že ti není hanba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to teda nesliboval Musk, jaký byl smysl toho idiotského top-level komentáře? A kdo tedy "slibuje hory doly"? Zase ne Musk, nebo motáte dva podměty v jedné větě? A když Musk, tak co s tím nesmyslem o fyzikálně nemožné "komunikaci která není omezená rychlostí světla" má společného, když to nesliboval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přestaň demagogicky překrucovat, pokud nerozumíš jednoduché narážce na neschopnost momentálně technicky (byť někteří vědci toto teoreticky uváděným způsobem nabízeli) překonat časové spoždění mezi zemí a marzem, není to moje chyba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nic nepřekrucuji; vaše rétorická neschopnost v kontextu článku o SpaceX jasně vyjádřit, o čích "slibech" a "rozchozeních" vlastně mluvíte (když ne o SpaceX), stejně jako vaše neznalost vědy (zcela zřejmá ze žbleptu o "komunikaci, která není omezená rychlostí světla") jsou čistě vaše problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Překrucujete a navíc viditelně lžete (zcela evidentně jste záměrně "vyložil" "ony" jako muskovu společnost o které předtím nebyla v příspěvku ani zmínka a pak to chtěl "vyvracet"), když nerozumíte tak se máte zeptat a ne argumentovat proti. A pokud evidentně ani nevíte o čem je řeč (a tudíž Vám nejde o to přispět do diskuze ale o trolení) tak raději mlčte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Elon Musk se svou společností SpaceX chce zase postoupit o krok dál a plánuje zavedení sítě Starlink, ale na Marsu."

Hmm, "ani zmínka". :-p

Proč bych se měl ptát, když každý jedinec z IQ>80 pochopí, že nevyjádřený podmět se vztahuje ke kontextu? Samozřejmě pak přijde někdo, kdo s ním odkazuje na něco mimo kontext (a nemá slušnost ani schopnost se vyjádřit jako normální člověk) a normální komunikace je v pytli, ale většina lidí IQ<80 nemá, tak se omlouvám, že jsem o vás smýšlel tak optimisticky. Příště se vašim speciálním potřebám přizpůsobím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase demagogické překrucování toho co jsem "napsal"... (napíšu že v příspěvku v uvedeném smyslu nebylo slovo o tom že se jedná o muskovu společnost a vy okamžitě lžete a přitom dáte odkaz na článek)...
A když nejsou argumenty nastupuje další argumentační faul/demagogie s napadáním druhého "každý jedinec z IQ>80"...
To že nedokážete pochopit jednoduché sdělení o tom, že časová prodleva je vážně problém a že musk má tendenci slibovat hory doly a místo toho si tam vybájíte/překroutíte vlastní obsah, že snad měl slibovat odstranění časové prodlevy, a následňe v tom pokračujete i přes vysvětlení, pak je to váš problém a Je mi Vás líto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"napíšu že v příspěvku v uvedeném smyslu nebylo slovo o tom že se jedná o muskovu společnost"

Příspěvěk zcela očividně hovoří o SpaceX.

"a místo toho si tam vybájíte/překroutíte vlastní obsah, že snad měl slibovat odstranění časové prodlevy"

Když to nesliboval Musk, tak NA KOHO si stěžujete, že "zase jen slibuje hory doly jako vždy"?

Přitom stačila jen trocha funkční gramotnosti v prvním komentáři ("A už XYZ rozchodili tu komunikaci...nebo zase jen ABC slibuje hory doly jako vždy") a tohle všechno by nebylo zapotřebí. Ovšem vy jste doposud nebyl schopný říct, O KOM vlastně mluvíte (moc mě to ale nepřekvapuje vzhledem k tvrzení o nadsvětelné komunikaci, kterou vám NIKDO slíbit nemohl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou a pomalu... Příspěvek v první části upozorňoval na to, že není vyřešen problém s časovou prodlevou mezi zemí a marzem tečka. Dále pak uváděl že Musk má tendenci slibovat kde co tečka. Už Vám to docvaklo nebo dále potřebujete vymýšlet nesmyslné vlastní výklady a po ostatních napravovat vlastní nedostatky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém s časovou prodlevou je fiktivní, taková komunikace se už desítky let úspěšně řeší technikami store-and-forward (např UUCP v 70. letech, a to s mnohem delšími prodlevami než jen několik minut mezi Marsem a Zemí). Jak je cokoli, co Musk slibuje, relevantní pro údajné sliby nadsvětelné komunikace, pokud tuto nikdy neslíbil, to opravdu netuším. Stále jste nevysvětlil, kdo vám slíbil nadsvětelnou komunikace a proč je Muskova chyba, že ji ještě nemáte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to marné, je to marné a je to marné, furt nepochopil že o sliby nadsvětelné komunikace nešlo a že muskova chyba je, že slibuje cokoli i to co nemůže rozumně udělat... btw to bude fakt super povídat si s někým přes skype a na každou větu čekat čtvrt hodiny na odpověď... A to co tu bylo v 70letech fakt nebyl internet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A už rozchodili tu komunikaci která není omezená rychlostí světla...nebo zase jen slibuje hory doly jako vždy?"

"o sliby nadsvětelné komunikace nešlo"

No comment.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte hloupí, kvantová teleportace fotonů již dávno není sci-fi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pobav nás trochu a pověz, co si představuješ pod kvantovou teleportací fotonů. Ať se zasmějeme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak používat Google prozatím zakázané není. Někdy to zkus.

https://www.google.com/search?q=kvantová+teleportace+fotonů&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu jestli jsem to dobře pochopil, tak tímto si nepomůžeme, k té kvantové teleportaci je nutné přenést nejenom část informace okamžitě ale i ten foton klasickou cestou... Dobré to mělo být spíš jako metoda jak zabezpečit přenos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neteleportuje se foton, pouze jeho kvantový stav. Takže fotony na Marsu (či jinde) budu s těmi na Zemi kvantově provázány a změna stavu fotonu na zemi se v reálném čase projeví i u fotonu na Marsu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jenže k tomu abych zjistil obsah té informace potřebuji i ten foton a ten musím poslat klasicky alespoň tak to fungovalo v článcích co sem čet..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, přesné technické řešení už si nepamatuji, ale četl jsem někde článek, kde to bylo prezentováno jako možnost komunikace na obrovské vzdálenosti s prakticky nulovým pingem.
Čímž ale netvrdím, že to možné skutečně je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to co jsem četl já znělo trošku jinak právě a hlavní výhodou mělo být to, že to nejde odposlouchávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak ten článek musel psát člověk bez znalostí fyziky. Tedy přinejmenším pokud pro ty dvě hodnoty platilo "obrovská vzdálenost" > "ping"÷2×c

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.