CDR.cz - Vybráno z IT

Empress prolomila nejnovější verzi Denuva u netrpělivě očekáváné AAA hry

Crackerce Empress se podařilo prolomit nejnovější verzi protipirátské ochrany Denuvo s interním označením v17.

Her zabezpečených protipirátskou ochranou Denuvo vychází čím dál tím více. Jen letos v lednu to bylo 5 her (Persona 3 Portable, Forspoken, Hi-Fi RUSH, Dead Space Remake, Undisputed - Early access) a v únoru zatím 7 her (Deliver Us Mars, Wild Hearts, White Day2: The Flower That Tells Lies - EP1, Hogwarts Legacy, The Settlers: New Allies, Atomic Hearts, Like a Dragon: Ishin!). Je to dáno i tím, že protipirátská ochrana Denuvo v poslední době víceméně úspěšně odolává pokusům crackerů jí rychle překonat. Vlastně v současnosti umí Denuvo prolomit a vydat funkční crack nebo bypass jen dvě osoby. Těmi jsou crackerka Empress a cracker MKDEV.

Např. minulý rok vyšlo kolem 40 her, které byly zabezpečeny protipirátskou ochranou Denuvo a doteď byly z těchto 40 her cracknuty pouze 3 hry. Byly to Dying Light 2 Stay Human a Monster Hunter Rise, které crackla Empress a dále pak Football Manager 2023 od crackera MKDEV. MKDEV vytváří cracky časově šíleně náročnou metodou, takže jeden crack trvá vytvořit mnoho měsíců. Empress trvá prolomit i nejnovější verze Denuva několik dní (kolem 10 dní).

Empress dokázala překonat začátkem letošního roku Denuvo v16 u hry Monster Hunter Rise Sunbreak, ale musela to dělat nadvakrát, protože bylo dost těžké v16 a další přidružené ochrany (Denuvo Secure DLC, Capcom Anti-Tamper a VMProtect 3.7.1) cracknout tak, aby bypass fungoval většině pirátů. Takže při druhém pokusu věnovala crackování více energie a úspěšně vytvořila funkční crack, který by nebyl pirátskou komunitou označený jako nuke warez.

Před několika hodinami uvolnila Empress nový crack, který překonává zabezpečení Denuvo v17 u hry Hogwarts Legacy. Hra vyšla 10. února a Empress se hned pustila po vydání hry do crackování. Crack Empress vytvořila za přibližně 10 dní a následně několik dní probíhal betatest cracku s vybranými piráty-testery, kteří zkoušeli stabilitu cracku.

Každopádně i nová verze Denuva v17 je nyní pokořena. Je otázka jestli i tak piráti spíše neprohrávají, protože pokud trvá vytvořit crack na jednu hru zabezpečenou Denuvem cca 10 dní, tak Empress stihne v současnosti při maximálním nasazení vytvořit maximálně tři cracky za měsíc. A jen tento měsíc vyšlo minimálně 7 her zabezpečených Denuvem.

Tagy: 
Zdroje: 

Reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Empress prolomila nejnovější verzi Denuva u netrpělivě očekáváné AAA hry

Neděle, 26 Únor 2023 - 06:10 | Mintaka | To Tetris taky :-) a teď už o něm máme i film....
Pátek, 24 Únor 2023 - 17:42 | RedMaX | Hry jsou pořád skvělé. Třeba od CD Projektu hra...
Pátek, 24 Únor 2023 - 16:07 | Arctia | I kdyz uz nic nekoupim, tak mi knihovna vystaci...
Pátek, 24 Únor 2023 - 15:34 | melkor | Moje Steam knihovna a knihovnička GOG mi řákají,...
Pátek, 24 Únor 2023 - 14:46 | Dave Tramtunberk | Nemyslím si. Problém prodeje alfa verzí her je...
Pátek, 24 Únor 2023 - 13:06 | Anonym | Jojo kdyby se tímhle výplodem chorého mozku...
Pátek, 24 Únor 2023 - 12:43 | melkor | ".. pokud trvá vytvořit crack na jednu hru...

Zobrazit diskusi