CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Empress prolomila ochranu Denuvo u Far Cry 6 a vytváří crack na další hru

Wow, takže někdo zaplatí crackerovi místo toho, aby si hru prostě koupil? To je opravdu padlé na hlavu. Tím nijak neobhajuji Denuvo, sám jej nemám rád, a hrám s ním se vyhýbám jak to jen jde (= nekupuji a tudíž je ani nehraji), to je moje forma protestu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době jsou celé státy ochotné sponzorovat informační kamapně zaměřené na prosazení vlastních zájmů. Pár set dolarů za to, že někdo poškodí reputaci "neprolomitelné" DRM a navíc se zalíbí skupině lidí? To se mi nezdá příliš.

Osobně jsou mi také nejsympatičtější vydavatelé bez DRM, viz například Zaklínač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však také DRM podporuji co nejméně, a GOG je vždy první místo, kde hry nakupuji. A není náhodou lepší, než sponzorovat nějaké třetí strany, prostě hru nekoupit? Nějakou hru si zahrát není povinnost, a upřímně, to má fakt někdo takovou potřebu si zahrát další kopírkový díl Far Cry? Bez něj dokážu klidně žít.

Denuvo je odpad, o tom žádná. Ochrana, která otravuje platící zákazníky je odpad. Ale nemyslím si, že podpora crackerů je správný způsob jak donutit vydavatele ji nepoužívat. To spíš popožene vývoj nových verzí Denuva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

By byla sranda, kdyby si ten crack zaplatili sami autori Denuvo. Aspon podoji firmy novejsi verzi, ne? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by byl od nich dost zajímavý tah :-) A trochu sázka do loterie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si zase pohrával s myšlenkou, že Empress je jen pseudonym, a dělá to někdo z Denuva :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně používám cracklé verze her i když je mám koupené. Datuje se to již od dob no-cd cracků a utvrzení přišlo v dobách ochran SecuROM a StarForce. Asi má někdo podobný přístup a chce čistou hru bez problémů způsobené ochranou nebo jen z principu a nemá hluboko do kapsy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hm až na to že v případě Denuva s VMprotect si crackem nic neodstraníš je nahradíš jeden protect nějakým backdorem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak od toho pak jsou airgapnuté stroje. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes již herní scénu nesleduji, ale nebyl to právě případ Denuva, kdy jeho obejitím (odstraněním) začala jít hra plynule nebo v dřívějších verzích odstraněním zmizela nadměrná zátěž SSD? Jestli je pohodlí hráče dosaženo odstraněním Denuva nebo jeho nahrazením něčím jiným je zcela fuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to tak, jak pise Dave Tramtunberk.
Denuvo zustava vzdy pritomno, jen se do nej udela backdoor. Co se tyka lepsiho vykonu s crackem, tak nikdy nebylo prokazano, ze byl problem v Denuvo. Obvykle vyvojari pouzivali jeste dalsi ochranu a problem byl v ni nebo v tom pouzivani vice neslucitelnych ochran najednou, teda spis neschopnost vyvojaru hry. Predstav si to zjednodusene jako fungovani dvou soubezne bezicich rezidentnich antiviru, to udela jen idiot.
Problem u Denuva byl v namahani SSD, ale neni jasne, proc by to melo prestat po implementaci cracku, coz se stalo. To neustale sifrovani souboru a teda zapisy na disk tam mely zustat i po implementaci cracku, akorat to crack umel rozsifrovat pres podvrzene klice. Tezko rict, co se tam stalo, jestli neco podelali vyvojari Denuva nebo samotne hry.
Souhlasim s tim, ze takove hry s Denuvem nekupovat.
Nejvetsi problem Denuva vidim v moznem poruseni soukromi. Vzhledem k tomu jake to ma prava a kde se to nachazi, to dela to co antivir. Teda musis mit duveru ve vyvojare programu, protoze mu nemas jak zabranit, aby bez tveho vedomi komunikoval se svetem cokoli se odehrava v tvem PC.
Nechapu Microsoft, ze z duvodu bezpecnosti zakazal nebezpecne "ovladace" StarForce a Securom a nezakaze Denuvo a antiviry, ktere bezi na urovni jadra a mohou narusit integritu Windows uplne stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak to taky dělám, já teda od doby StarForce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice varianta, jenže samotné cracky mohou být zavirované či otevírat nějakou díru do systému. Já tohle nehodlám podstupovat, a žádný nelegální SW či podobné úpravy legálního SW nemají u mne v počítači místo. Jak říkám, já to řeším jednoduše - dávají autoři do hry ochranu, se kterou nesouhlasím? Prostě nekoupím. S Denuvem mám snad jediné dvě hry - Mafia Definitive, kterou jsem prostě musel vyzkoušet, a myslím, že poslední Sherlock Holmes Chapter One má taky Denuvo, sérii Sherlocka mám odehranou celou, tak jsem si nemohl další díl nechat ujít. A to jsou hry na pár hodin, tak mne to zas tolik netrápí. Jinak se tomu zdárně vyhýbám, ono upřímně must have her za poslední roky zase tak moc nebylo. A ty zajímavější kousky bývají spíše od nezávislých vývojářů a malých týmů, které nic takového nepoužívají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blby je, ze "proste nekoupim" nedava autorum zadnou zpetnou vazbu, ze jsem nekoupil kvuli pitomy ochrane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.