CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Epic Games po rozhodnutí soudu musí Applu uhradit škody ve výši 3,6 mil. dolarů

Njn, takhle nějak si v SSA představují "spravedlnost" a "právo". Pokud jste cizák co má spor s domácím, tak to v podstatě raději ani nezkoušejte. Ostatně pamatuji dobu Samsung vs Apple, Apple doma vyhrával vše a venku naopak vyhrál skoro vše Samsung a to dokonce i ve vazalských státech Ameriky. Protože právo i pravda byly na straně Samsungu.

Samozřejmě spor nekončí, teď o tom rozhodovala jedna justiční pička, ale u nejvyššího soudu by to už tak jasné být nemuselo. Ten při rozhodování mnohem méně zohledňuje úplatky a mnohem více společenské nastavení, které už má i v SSA Applu a jeho politik (nejde jen o tento monopol, ale i o bránění právu na opravu) dost.

Uvidíme. Epicu fandím, i když jsou to jinak pěkní sviňáci. Ale jejich pokusy rozbourat zatuchlý svět Steamu, Applu a konzolí - z toho budeme profitovat všichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porušili uzavřenou smlouvu? Porušili. Tak je čekají následky.

Steam bych do toho moc netahal. Z hlediska distribucí nabízí nejvíce a je s námi už pres 20 let. Vem si kolik hostují dat i po zániku herních studii. Nemluvě o modifikacích. Velká studia si udělala vlastní distribuce aby si navýšili zisky. Par let provozu a pomalu se zase vrací na steam. Ano da se diskutovat o to co je spravedlivý podíl ale kolik stojí dekády provozu serverů? Na jak dlouho je zaplatí podíl z prodeje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty peníze jsou pro Epic víceméně plivnutí, daleko důležitější pro ně je, že Apple jim do 90 dnů musí umožnit dát tam tu možnost odkazu na placení mimo store.

Ale je to zatím jen první kolo (předpokládám) mnohem delšího zápasu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připočtěme free hry a exkluzivity na epicu a polovina zisku je v .... Fortnite je do nekonečna živit nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.