CDR.cz - Vybráno z IT

Epson představil nejlehčí chytré brýle pro rozšířenou realitu

Japonská technologická společnost Epson představila novou generaci chytrých brýlí Moverio pro rozšířenou realitu, které se mají stát nejlehčími binokulárními OLED brýlemi na trhu.

Chytré brýle od Epsonu s pojmenováním Moverio BT-300 byly představeny na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Jedná se již o třetí generaci brýlí z modelové řady Epson Moverio, které je možné využit pro nejrůznější komerční i pracovní aplikace. Moverio BT-300 chtějí zaujmout nejen vylepšeným vzhledem, ale také použitím aktuálně nejmodernějších technologií.

Brýle Moverio si pro svou funkčnost oblíbili hlavně podnikatelé a nezávislí prodejci softwaru. "Od roku 2011, odkdy spolupracujeme s více než 2 000 partnery, přináší řada Moverio hodnotu podnikům, mezi které patří organizace z oblasti techniky, vzdělávání a školení, lékaři a zubaři, maloobchodní prodejci a turistické, kulturní a památkové organizace. Model BT-300 byl navržen po 5 letech zkušeností s chytrými brýlemi a pro vývojáře i uživatele přináší významná vylepšení," říká Roman Vejražka, obchodní zástupce firmy Epson.

Nové binokulární brýle Epson Moverio BT-300 jsou vybaveny operačním systémem Android 5.1 a čtyřjádrovým procesorem Intel Atom, který by měl zajistit dostatečný výkon i pro zobrazení 3D obsahu v HD rozlišení. Pro každé oko je určen jeden displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Nechybí ani 5MPix kamera s LED indikátorem a zobrazovací technologie Si-OLED, která je typická přirozeností barev a ideálním optickým průhledným překrytím. Brýle disponují zajímavým jasem, kontrastem a rychlou odezvou, navíc mají o 72 % nižší hmotnost než první model z roku 2011. Na plně nabitou baterii mají vydržet až šest hodin provozu.

Brýle Moverio BT-300 se do prodeje dostanou až v říjnu 2016, předobjednávky jsou však zahájeny již nyní na oficiálních stránkách Epsonu. Cena je stanovena na 800 dolarů, což je v přepočtu necelých 20 tisíc korun.

Zdroje: 

TZ [email]

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epson představil nejlehčí chytré brýle pro rozšířenou realitu

Žádné komentáře.