CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k "Error 53" udělá z vašeho iPhonu hodně lehké těžítko

imho tohle apple rychle zruší a nebo ho právníci stáhnou finančně z kůže.

Háček, který ani flexibilní systém USA neskousne je v tom, že telefony nepřestaly fungovat po opravě, ale až po aktualizaci SW, tedy apple to nemůže uhrát na bezpečnost či porušení patentů (či způsobu užívání) a to je za hranou i v USA.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

To nemusí být samozřejmé. Jestli je v postupu výměny snímače reinstal systému, aby si ten snímač znovu zařadil a ověřil, tak za to může opravce, že nedodržuje předepsaný postup. To že je někdo neautorizovaný neznamená, že si může dělat co chce (pokud je solidní).

Já bych si kopii kreditky také nešel udělat k nějakému "garážmistrovi". Jedna věc je něco levně opravit, druhá jsou bezpečnostní prvky (kupříkladu schvalující platby).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co jsem o kauze zatím četl, to je ale tak, že telefon po neuatorizované opravě fungoval a to vč. přehrávání firmware do příchodu aktualizace iOS 9.2. Teprve tato aktualizace, když zjistí, že se jedná o neutorizovanou opravu, tak vymrskne error a zároveň znemožní přehrání fw za starší. Tedy efektivně jej brickne. Opravy těch telefonů se neutorizovaně provádějí už více jak rok a půl.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Aha. No je otázka nakolik je to bezpečnostní dířa, když tam někdo vrazí kdovíco. Pokud by se jednalo o baterku, displej nebo tak něco, tak tam ani nemrknu a chování odsoudím, u snímače otisků si nejsem úplně jist.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to může být jako bugfix toho, že to nekontrolovalo, případně to může být přidaná bezpečnostní "feature". Nebo se to o tom minimálně dá říct :) Každopádně už na ně jde v US žaloba...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Apple je predrazeny taky hlavne proto, aby mel na nejlepsi pravniky a vyhral kazdy soud proti iOvcim.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

He, he, he... neopravitelná chyba 53. Je zcela evidentní, že se jedná o umělou chybu, která je naprogramovaná ve firmwaru. Takové chyby jsou již módní záležitostí a čím více elektronických zařízení na světe bude, tím víc bude i takových chyb. Odbyt musí být. Vždyť jen tak může růst HDP.

Naši předkové by se za takové jednání propadli hanbou, teď je to běžná obchodní praxe. TFUJ!!!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

:D To uz vacsiu blbost si sem nemohol postnut?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Mohol, ale toto som pokladal za dosť vtipné. :D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To, že je home button (fingerprint scanner) párován s bezpečnostním čipem je známo dlouhá léta. V případě výměny displeje za jiný a neprohození home tlačítka vedlo k nefunkčnosti této funkce. Ovšem při apgrejdu firmware zde nastala zmiňovaná chyba již v minulosti. Pro použití jiného (nespárovaného) senzoru bylo třeba synchronizace flasherem, který má k dispozici "pouze" Apple servis. Jedná se o bezpečnostní opatření a rozhodně se nejedná špatný přístup. Nejspíš si autor článku měnil displej z jiného telefonu a pak se divil co se stalo:)))))))))).

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Good Day I am so Happy I Found your Website,
I Found you by Mistake, While I was Searching on Aol for Something else,
Anyhow I am here now and would Just Like to say many Thanks for a Remarkable Post and
an all round Entertaining Blog I don’t have Time to read it,
all at the moment But I have BookMarked it and
also added in your RSS Feeds,
So When I have Time I will be Back yo Read More,
Please Do Keep Up the Fantastic Job. You can also check; www.techinpost.com/there-was-a-problem-downloading-the-software-for-the-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.