CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Eton College zavádí pro studenty povinné používání starých telefonů Nokia

to je zle riesenie, stara a ani nova stara nokia nepodporuje tie najmensie sim, co sa vylamuju a rovnako nepodporuju esim. Ovela lepsie riesenie je zbierat pred vyucovanim telefony a po vyucovani ich vratit, alebo by si to kazdy musel nechat v satni.. Ja som za obmedzenie telefonov, ale riesenie z clanku je kravina na ntu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nj, když je školství stále v minulém století, tak co bys čekal, že? 😁

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatím ještě neumíme lidem nahrávat informace přímo do mozku jak SW. Do té doby holt je potřeba používat fungující osvědčené metody z "minulého století"..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty metody byly možná osvědčené pro "výrobu" makáčů k pásu (i když na co jim bylo umět nazpaměť haldu básniček a rozpoznávání obojživelníků). Na normální život škola nepřipraví vůbec a 99% věcí, co se tam naučíš nazpaměť ti bude v životě k prdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty metody byly osvědčené obecně neměli nic společného "k makáčům na pásu". A některé věci prostě potřebuješ znát i bez mobilu. Naopak je velmi jednoduché lidi kteří neumí a neznají nic zblbnout a udělat z nich poslušnou masu. Ty víš naprosto kulové co budeš či nebudeš v životě potřebovat a základy které děti seznámí s jejich rodným jazykem, historií matematikou a fyzikou jsou protě potřeba pro všechny. Potřebujeme lidi co budou umět ty mobily navrhnout ne trouby co ho budou umět jen používat jak cvičená opice.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc memorování dělali lékaři, ne? Drcení potřebují imho hlavně ti kreativní, co něco vymýšlí. Superdělo vymyslelo jak udělat před sto lety mapu Československa aby nevypadala divně i když vypadá jako špageta a přitom se dala používat a neměla zkreslení. Kanón nedávno napsal mapovou aplikaci a taxikář dnes jen řídí podle mobilu.

Od revoluce se často mluví, že studenti nemají memorovat data, stačí když je umí najít. Ale to implikuje schopnost porozumění psanému textu, a ta není nijak zázračná. Jedna na porozumění potřebují nějaké základy, ke kterým to vztáhnou, za druhé musí být ochotní to udělat. Reforma školství zní dobře, ale současné nápady, které většinou potkávám zní kontraproduktivně.

Využil jsem někde vědomost co jsou psotvární? Ano. Živím se tím? Ne. Využil jsem vědomost kdo byl Běhounek? Ano. Vědomost kdo byl Alec Guiness? Bohužel, při této partii Dixitu se nikdo nechytl. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna Eton žádné "makače u pásů" nevychovává. Je to velice prestižní škola, kde roční školné je v přepočtu 800000 CZK,-.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by něco podobného mohli prosadit Piráti u nás. Pokud se zdravotních důvodů tlačí daň na sladké nápoje, měli by ze stejných důvodů prosazovat hloupé telefony. A pokud budou chtít, aby obyčejní lidé ušetřili, budou muset propagovat platbu hotovostí, protože lidé pak méně kupují blbosti. Pokud to neudělají, budou vypadat jako pokrytci. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By ma zaujimalo ako to riesia logisticky. Mat k dispozicii taky pocet starych telefonov moze byt celkom vyzva. A preco prave stare nokie a nie nejake aktualnejsie dumbfony? Alebo je to len zamer prinutit takto deti aby si telefon nebrali, lebo na dumbfone by aj tak nevedeli robit nic zaujimave?
Navyse pokial viem Eton je internanty typ skoly, plati zakaz na celom uzemi, alebo len vo vyucovacich priestoroch/v casoch vyucovania?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hloupý telefon má některé výhody, také jsem se k němu vrátil. Méně stresu, víc klidu, lepší spánek, lepší soustředění. Samozřejmě může to být individuální, každý ať využívá, co mu vyhovuje.
Dají se snadno sehnat i dnes, ale oni kdoví proč zmiňují nokie, koukám na to i na jiném článku.
Btw podle mediaprojektu je u nás posledních pár let stabilně bez chytrého telefonu 20% dospělých.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky používám hloupý telefon. Mám Nokii 230.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jednoznacne dobre riesenie. je dokazane, ze od nastupu smartphonou klesaju kognitivne schopnosti obyvatelstva. najviac viditelne u deti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte na to nějakou studii? Jen se ptám, není v mých možnostech to posoudit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to už jsem říkal i kámoši, co to je za blbost že se rozmáhá trend v zahraničí hloupé telefony.
Když mám smartphone nejde jen prostě používat základní funkce, třeba můj samsung to má jako extra úsporný režim, že se vypne vše a zůstane možnost použití sms+telefon+foťák, to je vše

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.