CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k EU dosáhla dohody ohledně článku 13. Znamená to konec "svobodného" internetu?

Jaky dopad bude mit smernice EU na firmy podnikajici mimo EU? Vetsina share serveru, pokud nepodnika zrovna z Kajmanskych ostrovu, tak ma sidlo ve Svycarsku.
V nejhorsim se uzivatele vrati k torrentum, kde zadny provozovatel neni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V článku máš odpověď

"...který nařizuje webovým stránkám a službám nacházejícím se kdekoliv na světě a poskytujících své služby zároveň i občanům EU zavést tzv. nahrávací filtry..."

Torrent server někdo provozuje a jak se již na půdě EU ukázalo, je vinen. To, že to není rozhodnutí v mantinelech práva, nic neznamená, popř. se zákony upraví. Ale jak zaznělo níže, bude se šifrovat a budou se obnovovat fóra nebo servery "na pozvánku". Warez se nevymítí, jen jej trochu eliminují a ztíží k němu přístup.

Je to vymyšlené a napsané špatně a v tomto znění to ublíží podstatně více, než bude reálné zlepšení dodržování autorských práv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zasolený zaheslovaný ZIP na uloz.to a odkaz na něj s heslem na nějakém fóru bude i nadále v pohodě ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Provozovatelé warezových serverů se už jen třesou na to, až budou smět konečně dodržovat evropské směrnice. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

další šarada šnekožrouti a němčouři se dohodly že budou zase vystrkovat rohy ? nemcum nestačíla 1 a ani druhá světova valka ? zase vystrkují ryhy a vyskakuji ! ono když se na to podiva člověk dusledněji tak mu dojde že zase jde o tahani peněz z firem a lidi ! nic víc v tom něni ! prostě dva staty se dohodly že si najdou další spusob jak okradat lidi a firmy
! protože diky takovému filtru se zviší naklady každé firmně která je bude provozovat , a zvyšené naklada znamenaji víš odvody statu atd a nehledě na to že jsou formy které nemaji samy zazemi na to aby takové filtry mněly nebo provozovaly tak za zřízení nebo provozovaní takového filtru budou hezky platit ! a přepokladám že vyrojí dost firem takové služby nabizejících kde nabude znamý majitel :)))))))))))) takže pak je jasné kdo je vlastní

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim ta, co to tu rozpravas. Toto tu uz malo byt davno. Internet je jeden velky bordel, na ktorom sa nabaluju urcity ludia a firmy. Pozri sa na google alebo facebook alebo ine podobne firmy. Profitovali a profituju z tohto bordelu a zbavovania sa zodpovednosti.
Nieje to o ziadnom tahani penazi a o okradani ludi a firiem ale o vecsej zodpovednosti. Ako konkretne budu okradat ludi a firmy o peniaze?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aneb jak ukazat, ze se tam neco dela a neni to tam jen banda budizknicemu tim, ze zkomplikujeme zivot vsem, kterych se to v podstate netyka. Zatimco pro realny warez se defakto nic nezmeni (nepocitam tam ty franty, co uploaduji nezaheslovane pojmenovane filmy primo na ulozto atp.).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jsme ale svobodní v té EU když dva státy se dohodnou a ostatní to musí dodržovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se dohodly jen Francie a Německo, tak to nestačí, musí být pro i další země, jen je o to, že když se Francouzi a Němci dohodnou, tak získání většiny už pak není takový problém. Jen by mě zajímalo stanovisko vlády ČR a SR, protože to bude muset nejdřív projít přes premiéry a tam se to dá ještě stopnout. Co se týká evropského parlamentu, tak tam je jasné, že čeští EU poslanci toto svinstvo podporují, čili tu si moc naděje nedělám. Vkládám naděje do nového parlamentu, pokud se tam dostane dost Pirátů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Verit piratum, to jako vazne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako vážně. Pokud jsi náhodou někde zaznamenal, že Piráti neříkali pravdu, nesplnili co slíbili (bez závažného důvodu), případně nesjednali nápravu svého jednání, tak buď konkrétní a já si na to posvítím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://praha11.pirati.cz/
https://praha11.pirati.cz/komunalni-volby-2018/povolebni-strategie/
https://praha11.pirati.cz/tiskove-zpravy/podepsana-koalicni-smlouva/

Po HPP11 požadují za týden a i tak naprosto nesplnitelné podmínky jakoukoliv stranou:
"...předložilo návrh deklarace koalice, jenž zaručuje standardní, silnou a kompetentní koalici pro Prahu 11, která bude fungovat po celé volební období 2018 až 2022.
Pokud HPP11 do uvedené lhůty nepředloží deklaraci koalice, Piráti se tímto stávají vítězi voleb na Praze 11 a budou jako vítězové voleb sestavovat koalici."
Zdroj napastovaného textu https://praha11.pirati.cz/tiskove-zpravy/komunalni-volby-10/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v čem je pointa? Nesplnili pak Piráti to svoje prohlášení? Ptám se jako obyvatel města z opačného konce republiky, takže skutečně nevím, jak na P11 ta jednání probíhala a podle odkazovaných článků, kdy jednání zjevně trvala poměrně dlouho, jaksi nevidím nic špatného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo věřit pirátum to by chom dopadly ! huře jak za stalina :)
tak se prostě bude šifrovat a hotovo :) a nebo se přejde na servery které nejsou ve slavné eu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, můžeš si šoupnout svoje data do Ruska nebo do Číny, když ti to udělá radost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

alebo do svajciarska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude úplná fantazie, o něčem takovém se komančům ani nesnilo, aby lidi sami a vlastními prostředky (čili za svoje peníze a svůj čas!) soudili (ač v naprosto drtivé převaze nemají ani právo, ani vzdělání, ani nástroje) co je legál a co není, a pokud to neudělají budou (patrně, jak jinak ne) souzeni a trestáni. Chudáčci dnešní děti, ty ještě ani netuší, do jakého děsného otroctví se narodily...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem vecsinu tunajsich prispevkov. Co sa vam zda nenormalne na tom, ze prevadzkovatel sa musi aktivne zaujimat, co tam ludia uploaduju? Na internete sa vam to zda nenormalne ale mimo neho to funguje rovnako a tam sa nikto nestazuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Má snad být provozovatel hotelu sodpovědný za to co v jeho pokoji dělají hosté?
Má být výrobce nožů zodpovědný za vraždy spáchané jeho noži?
Osobně bych celé "autorské právo" zredukoval a udělal to jako patenty. Kdo chce nějaké "dílo" chránit ať si zaplatí a dá ho do nějaké databáze a ochranu taky max 20 let ne ten nesmysl jak nyní "70 let po smrti autora". Úplně ideální by bylo aby s té databáze šlo dílo rovnou stáhnout za malý poplatek autorovi.
Stejně tak, jakmile to zveřejním ztrácím kontrolu co s tím kdo bude dělat, jediné na co mám mít nárok je podíl z případného zisku na mém výtvoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prekvapim ta ale prevadzkovatel hotelu je zodpovedny co v jeho izbe hostia robia!!!! Samozrejme ta zodpovednost nieje absolutna(lebo nemoze byt) a je rozna v roznych statoch ale ak by sa nieco zomlelo, tak by bol prevadzkovatel vysetrovany, ci si splnil svoje povinnosti/aku zodpovednost za to nesie.
Rovnako je zodpovedny iny prevadzkovatelia ale aj ty napriklad ako vlastnik bytu/domu/.... Na interente na zaciatku ziadna zodpovednost nebola a na tej chybajucej zodpovednosti sa zarabalo/zneuzivala sa/vyuzivalasa. Teraz sa zavadza zodpovednost a zrazu firmy a ludia vyskakuju. Firmy preto,lebo im to prinesie naklady a povinnosti navyse(zodpovednost). Ludia preto, lebo so zvykli,ze na internete zozenu jednoducho skoro cokolvek zadarmo a toto zhorsi dostupnost veci zadarmo.
Toto riesenie neberiem za konecne a cakam celkom turbulentne zmeny.
Vyrobca nozov je ina vec,on nic neprevadzkuje. On musi riesit ine veci ako vyrobca/distributor.

Suhlasim s tebou, ze dlzka ochrany je dnes prehnana ale tu autorske pravo tu hra druhotnu rolu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je lež. Provozovatel hotelu není zodpovědný za činy hosta. Podobné bláboly si nechte pro jiné důvěřivce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale neber ho tak važně v čobolstanu jsou najivní a žerou co jim nakují v tv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.