CDR.cz - Vybráno z IT

Evolve umírá, vývojáři s vývojem končí a přenechávají titul 2K Games

Studio Turtle Rock oznámilo v srdci lámajícím příspěvku na svém fóru ukončení prací na jejich titulu Evolve. Servery titulu nicméně krám ještě nezavírají a o dalším osudu hry bude nyní rozhodovat vydavatel - 2K Games.

Příběh Evolve Stage 2 je vskutku příběhem tragickým. Dlouho spekulovaný přesun z placeného titulu na F2P přinesl sice hře obří nával hráčů, ten ale postupem času začal opět kontinuálně klesat a aktivních členů lovecké (i lovené) komunity je nyní zhruba 1700. 

Na základě těchto čísel byli vývojáři z Turtle Rock Studios přinuceni hru opustit. Žádných dalších oprav nebo přídavků se tím pádem hráči nedočkají, a stejně tak plánovaná konzolová verze nespatří světlo světa.

Evolve Stage 2 04

Celé vyjádření vývojářů najdete zde, rozloučení ale pěkně shrnuje následující odstavec: "Toto je život AAA vývojářů, kteří se sami nefinancují a nevlastní vlastní značku. Rozhodnutí není na nás. To jsme všichni věděli, už když jsme začínali, ale i přesto jsme kontrakt podepsali, protože milujeme svou práci. Jsme šťastní, že jsme dostali možnost udělat něco riskantního, nového a svěžího. Vytvořili jsme zcela nový Sci-Fi svět. Mohli jsme udělat planetu Shear a vytvářet její mimozemskou flóru a faunu. Mohli jsme společně lovit, uvězňovat a zabíjet velká monstra. Mohli jsme BÝT monstrem. Byl to úžasný zážitek."

Servery Evolve Stage 2 stále poběží a hrát tedy můžete dál. Pokud jste tak do teď neudělali, my doporučujeme, abyste tuto chybu napravili a hru si alespoň vyzkoušeli. Budoucnost hry je nyní v rukou vydavatele 2K Games, které záležitost zatím nijak nekomentovalo. Netřeba ale spekulovat; osud her, které opustí vývojář a nemají žádnou příležitost pro risk a růst (ba naopak stojí nemalé peníze k provozu), je jasný.

Turtle Rock dveře svého studia nezavírá, podle vlastních slov pracuje na dalších projektech. O co se přesně jedná, studio zatím ani nenaznačilo, ale snad budou slavit větší úspěch než s Evolve.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Evolve umírá, vývojáři s vývojem končí a přenechávají titul 2K Games

Neděle, 6 Listopad 2016 - 13:35 | Terepin | Aby bolo jasné, TRS chceli pokračovať vo vývoji,...

Zobrazit diskusi