CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Evropská unie bojuje proti bloatware, uživatelé si jej budou moci odinstalovat

Snaha se ceni, ale kdyz to vyrobce prohlasi za integralni soucast OS tak asi EU nc nezmuze.

Tohle je vic na lidech aby si natakove chovani stezovali a "hlasovali penezenkou", jen lidi jsou v tomhle dost lini. Napr "vschni" nadavaji na W10 ale ze by psali MS atd. tak to je ani nehne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřte tomu, že na desítky nadává nějaký podstatný zlomek uživatelů. Kdo s nimi umí a nebrání se jim jak blbec, je obvykle spokojený.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a to si nabral kde ty genie ? pokud myslíš tím braněním že w10 automatické aktualizece které zablokuji praci celé firmy na 5 hodiny ! to je jako špatný vtip nezdá se ti ? tak tu nemel kraviny že se někdo w10 braní !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se tady rozjíždíš jak exprt, všechno jde, umíš nastavit, ale nastavit si aktualizace W10 neumíš ;) zablokování práce firmy na 5 hodin ? :DD na to je LOL málo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo važně jdou nastavit aktualizece na w10 ? a že si ti samy opět zapnut na to si umyslně zapomněl ovečko :) skus po w10 něoc chtit když si umsmyslí že budou aktuakizovat :))) neudělá nic ! a už vubec nic neuděla zamněstnanec firmy co má pc jen ofisi :)))
co se týká androidy chceš tvrdit že předinstalovaný soft nějde odinstalovat ? ano normálně nejde ! tedy na dva click :) ale stačí multi tool 8 a je po problému ! není k tomu třeba mít root telefonu ! pokud tomu člověk fakt nerozumí stačí si najít forum kde se řeší multi tool 8 tam je navody spousty a v češtině :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aktualizace se daji v pohode zastavit a zase si je zapnes kdyz ty sam chces / potrebujes. Staci pouzit WUB (win update blocker) nebo to jde samozrejme i zasahem do registru, ale toto je jednodussi a funguje to na poslednim buildu v pohode. + kdo chce si na DASM muze stahnout skripty do winshellu a odinstalovat si bloatware, zakazat telemetrie a dalsi veci.
Jelikoz ve start menu win10 nic nenajdu a nevyhovu je me, instaluju si misto nej classicshell a mam to pak stejne jako win7.
Jinak s win10 neni zadnej problem, vsecko funguje jak ma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a ty si myslíš že takový soft jde použít v najky větší firmně ? nejde ! nebo dělat zasahy do systemu ? ha ha ha to si nikdo na triko neveme !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve firme tyhle veci nemusis resit tam to resi IT oddeleni. Ja jen upozornuji na to ze to resit jde a celkem snadno. Jestli ti to nekdo dovoli nebo ne to uz je zas jina vec.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vubec nechápeš žadná IT odělení ti nebude děalt takovy veci ! zaprvé licence za druhé neznamy soft ! pochop co si člověk muže dovolit doma nejde ve firmně a to všeobecně :)
takže prostě softem třetích stran ti nikdo ve fa nebude říšít problemy z win 10 !
pokud si to dovolíš ty ve fa prosim, ja si to na triko nevemu !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rozumim, ja jen rikam ze to jde. Ve firme to muzou zablokovat v registru zmenou prav pokud by chteli, ale pres programek je to rychlejsi a nemusis nic hledat, za par vterin hotovo :) Neresim firemni PC, spoustu beznych domacich uzivatel ty aktualizace stvou taky ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas Pety, já sem se desítkama ještě problém neměl, nejlepší launcher co jsem kdy měl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obecně je problém si vymoct: https://bit.ly/2U7SUMQ podobné právo, protože jste jednou součástí systému a ten z logiky věci něco umožňuje a něco zase ne. A východisko je tyto zařízení prostě nepoužívat. A nebo? Si vytvořit systém vlastní. Hezký den.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

^ Stale zbytecne off-toppic prispevky tohoto grafomana (a wannabe kouce? :D)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na Androidech by taková věc bodla. Mám tzv. čistý Android a stejně by se mi líbilo, kdybych mohl věci, které mám blokované, rovnou odinstalovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proč si myslíš že to nejde ondisntlaovat bloatware ? jde a velice snadno jen člověk se musí namáhat hledat :) a neni k tomu třeba root ! a bloatware je pryč za 30 minut pro neznalého člověka , jen dodám multi-tool 8 pak stačí najít seznam věci co se mužou z androidu odebrat :) a bloatware je pryč :))))
ano chapu že EU to chce i pro uplné lamy co chtěji vše na jeden click :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hledal jsem ten multitool 8, ale našel jsem jen Huawei multitool 8, nebo Android multitool 1. Mohl bys mě prosím nějak nasměrovat?
Děkuji!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://pro-teammt.ru/en/multi-tool-huawei-honor/
pa založka modification , pak tam máš možnost soft OFF a po nim soft delete !
seznam si najdi na najkým foru co se muže dát pryč a nebo ne ! nebo lze přez najky APK analizer appku , najit nazvy apek které chceš dat pryč a pak použít položku v mulit tool 8 modfication a delete :)
a když hezky poprosíš tak ten seznam někam hodím třeba na ulož to :)
stačí ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no nic nového aspon to bude i pro lamy :) protože ten kdo není liný jak veš si najde spusob jak bloatware např z telefonu odstranit ! a opravdu k tomu není třeba žadný root a podobně :) tak samo win 10 tenhle spatný vtip! nemněl nikdy spatří světlo světa :( ale kdo umí hledat najde spusob jak win 10 nebo kterékoliv win upravit k obrazu svému :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě už pomalu začíná dožírat i tzv. updateware, kdejakej pytlus software si nárokuje zavádět do systému svou službu na automatické aktualizace sebe sama. Až na výjimky úplně k h*, protože to z mého hlediska nejsou natolik důležité věci, aby to nesneslo odkladu až při spuštění samotného programu. Nejvíce je s tím nasírací Adobe ve všech formách.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je, že to opruzuje, a když to člověk spustí, tak se to stejně nenainstaluje, protože to vyžaduje admin práva. Příště to ale samozřejmě opruzuje znovu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrá zpráva pokud se to podaří prosadit .Konečně něco pozitivního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.