CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Evropská unie chce prodloužit životnost mobilů a zavést povinný pětiletý servis

Zrazu sa poslanci EU zmenili na ortodoxných ekológov. Až doteraz im nevadilo že elektro spotrebiče schválne vydržali maximálne tak do konca záruky a celá Európa je v súčastnosti jedno obrovské smetisko s elektroodpadom :(
V USA si ľudia menia mobil minimálne 1x ročne. Už vidím ako u nás millennials držia v prackách 5 ročné haraburdy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě to rozšířit i na ostatní ať je záruka 5let

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záruka 5 let na vše veškerou elektroniku souhlasím. Na auta 10 let a zastropovat ceny. Aby pak oprava LCD nestála 3x tolik než nový telefon (viz zmíněné samo opravné sady).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to chtělo ještě prodloužit životnost bezpečnostních záplat/update systému. Nevím jak ňadroid (mám ho krátce), ale M$ zabil doslova celou WinPhone platfotmu. Prostě odstřelil svoje programy (stejně jako ksichtokniha a další), pak odstřelil store a zobrazil veselou hlášku o děkování za přízeň, nazdar, šáteček.

Mimochodem, zřejmě mrtvou bakterii řešim i u svého telefénu. Je to lepené, takže pravděpodobně zníčení celého čelního dílu (displáž, digitizér), možná bude poníčené ještě něco uvnitř mechanicky. Baterie samotná je asi za 400Kč, pokud se nezníčí čelní díl, tak to bude s prací do tisícáka, pokud to rupne, tak 3k. Přitom by stačilo, aby ze zadu bylo několik šroubů a člověk si to vymění i sám, bez speciálních nástrojů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.