CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook nasadil na vaše příspěvky umělou inteligenci, posoudí nevhodné chování

Cenzura v diktátu UI, jen tak dál. Nechtěla ho náhodou EU zakázat na území EU?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli bych to zakazoval (i když možná jo). Ale přinejmenším by měl mít kdokoliv, kdo cenzuruje příspěvky nebo maže ze své vlastní libovůle uživatelské účty - často včetně cenných dat - povinnost jednak přesně sdělit, na základě čeho takový krok učinil (neexistuje napsat jen, že byly porušeny podmínky komunity nebo podobný nicneříkající blábol), a poskytnout interakci k řešení daného incidentu s nějakým člověkem (tj. ne AI).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomuhle se dříve říkalo cenzura

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jedna věc je když nějaký algoritmus (umělá inteligence bych tomu neříkal) pomuže lidem vytipovat poručování pravidel, které pak posoudí člověk (ideláně rodilý mluvčí v daném jazyce a ne ind v angličtině či rus v češtině) a podle toho pak reaguje. Automatické mazání a bonování je podle mne prostě svinstvo. a vůbec nejhorší je, že pak neexistuje možnost nápravy jejich přešlapu.

Mimochodem už jsem na to narazil i na čínském obchodním portálu kde takto řeší i posuzování plateb a klidně tak zabanují i bezproblémovou platební kartu, s tím že následné řešení člověkem je asi jako prohádat se ke generálnímu řediteli tesca kvůli reklamaci....

Hlavně že se ušetří za lidi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkně ujetý.
- Je to přesně naopak... Umělá inteligence potřebuje dozor lidí.
- Jakmile Tay začne moderovat lidský rozhovor, tak to může vést do mnohem většího pekla.
https://www.theverge.com/2016/3/24/11297050/tay-microsoft-chatbot-racist

Mezi řádky čtu, že už ani 15 000 moderátorů nestíhá ucenzurovat 2,7 miliardy uživatelů. Víc peněz na moderátory nechcou dát, tak vymýšlí "konečné řešení otázky pravdy".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.