CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook umožní trvalou práci z domova, ale zkrouhne plat těm, co se přestěhují

Trosku svinstvo. Pri homeoffice firma usetri nemale penize za misto v kancelari.
A jeste chce snizovat plat?

A ze chce plat prizpusobovat v jak drahem miste zamestnanec bydli, to mi uz hlava nebere.
Vzdycky jsem si myslel, ze zamestanavateli ma byt sumak, co s platem zamestnanec udela - jestli zije single v chatrci, nebo zivi 10 deti a 12 psu a kocek v obrovskem dome s bazenem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná jde jen o prevenci, aby zaměstnanci této možnosti nezneužívali. V případě neměnných platebních podmínek by se jistě pro tuto možnost rozhodlo poměrně dost zaměstnanců. Takhle si Facebook stále nějaké zaměstnance udrží fyzicky v práci, jelikož si nebudou chtít "odepřít luxus".

Co se týče místa v kanceláři, myslím si, že pro firmu je daleko důležitější produktivita zaměstnance než kolik ušetří m2. A co se týče produktivity, stále jde o relativně nevyšlapanou cestu; dočasný Home Office může být stabilní, ale trvalý a velkoplošný Home Office se může časem (třeba za rok, za dva; při nástupu burnoutu) ukázat jako problém.

Myslím, že si touto podmínkou Facebook jen kryje záda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmm vase agrumenty zneji rozumne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi ano ale na druhou stranu to jestli dotyčné něco dělá poznám podle toho kolik odvedl práce ne podle toho kde ji dělal. Problém je to hlavně tam kde není co měřit....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JJ, to je rozumné za stejnou práci práci platit podle toho jaké má zaměstnanec životní náklady. Tomu, kdo žije v přepychu dáme víc než tomu kdo se uskrovní. Musí se započítat, že chodí do nejsražšího fitka, stravuje se v luxusních restauracích a nesmí se se zapomenou přičíst členství v golfovém klubu.

"Možná jde jen o prevenci, aby zaměstnanci této možnosti nezneužívali"
To že zaměstnanec sníží své životní náklady změnou bydliště je zneužívání homeofficu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Minimálne slovenská legislatíva tuším hovorí, že zamestnanec pracujúci z domu musí mať zabezpečené vyhovujúce pracovisko, takže eventuálne by firmy mali zabezpečiť kvalitný stôl, stoličku, osvetlenie... Ja osobne pracujem z domu na 50%, tam to nie je obmedzené/podmienené. Tiež si ale myslím, že by nemali znižovať plat, ak má človek tú istú náplň práce, bez ohľadu na to, kde ju vykonáva. Firma ušetrí na prenájme budov, energiách, tak prečo by mala ešte aj škrtať na zamestnancoch...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Miluju“ zaměstnavatele, kteří hodnotí množství odvedené práce podle toho, kolik hodin člověk strávil v definovaném místě výkonu povolání. U nás se to taky trochu projevilo, vedení začalo mít trošku (trošku víc) vítr z toho, že lidi najednou dělaj na HO, ale zatím to není nic dramatického. HO u nás funguje a bude fungovat i nadále. My lidi z poboček mimo centrálu jsme na tom v podstatě tak, že je úplně jedno, kde děláme, protože stejně nejsme na centrále. Do práce (na pobočky) chodíme v podstatě proto, abychom si „odpočinuli“ od domova :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O tu realne odvedenou praci bohuzel v dnesni dobe prilis nejde. Stejne jako ve skolstvi muze byt clvek uplne blbej, jen musi stejen zopakovat to co rekl ucitel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.