CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook zamezí šíření antivakcinačního hnutí, jedné z příčin epidemie spalniček

Takže ta ebola je v Německu také proto, že se nevakcinuje? Docela sluníčkový článek.
Já bych k očkování spíše použil argument, že když stát nechce převzít zodpovědnost ani za to, že když jím nařízené očkování může způsobit autismus, tak pokud je to dítě takto postiženo, nijak to finančně nekompenzuje a soudy se rodičů nezastanou. Pár případů už bylo i v mainstreamovém tisku a ano, to o vedlejších účincích je přímo na letáčku k očkovací látce.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Taky je rozdil ockovat proti jedne nemoci a "64 najednou", podle obsahu hliniku ve vakcine. Ockovani samo o sobe neni spatne, spise jeho realizace a pouzite ockovaci latky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nesmysl..... dítě se ihned po narození začne setkávat se stovkami, i tisíci patogenů a mikroorganismu denně. V očkovací látce se jedná o 1 až 6 patogenů navíc, což je ve finále uplně šumafuk. Hlíníku je tam naprosté minimum a velmi pravděpodobně ho dítě mnohem víc do sebe dostane oblizováním a ochutnáváním všeho možného i nemožného.... Jinak ta slavná a vyvrácená "korelace" mezi autismem a očkováním je způsobena prostým faktem, že se očkuje ve věku, kdy se začne autismus obecně, tj zcela nezávisle na očkování, projevovat. Důvodem je spíš to, že zatímco ženské by měly rodit mezi 18-25, tak se rodí mezi 35-40....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jasne, olizovanim hlinikovych lzicek se mu dostane hlinik primo do krve, tys vyhral nejakou soutez, co?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je smutné, že opravdu někdo věří těm blabolum o hliníku a autismu. Zatímco zcela prokazatelny fakt, že mít dítě v 35 je mnohem větší riziko pro vznik autismu než ho mít ve 25 nechává všechny ženské a podobně zblble chlapy naprosto klidnými.a stejně těhotenství odkládají...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

proboha blábol o autismu už byl tolikrát vyvrácený, až to hezké není. Jenomže lidi jsou stádo t...ů a nejsou ochotni tomu věnovat ani 5minut.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - jses si 100%, ale opravdu na celych 100 procent jisty, ze po ockovani neexistuje ZADNA moznost, ze by nastaly u ditete nejake komplikace, mozna I docela velke?
Ano/ne, prosim.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ta otázka je zcela legrační. Je na úrovni dotazu: Jseš si na 100 procent, ale na 100% jistý, že když dáš dítěti hračku, tak že o ni nezakopne a nezpůsobí si vážné zranění? Ale abych tě potěšil - jsem si na 100 procent jistý, že pokud se přestane povinně očkovat třeba proti spalnickam, tak proockovanost bude tak malá, že bude mnohem více vážně nemocných a těžce touto nemocí postižených dětí než je teď.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takze to (zcela logicky) rict nemuzes.
A ted se te na neco zeptam: Kdo jses, abys narizoval CIZIM lidem, jaka maji podstupovat rizika ohledne JEJICH deti? Jses BUH? Nebo kdo jses, kdo ti dal pravo rikat jinym, jakym rizikum se maji ci nemaji vystavovat jinni lide?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, tímto asi debata končí... Je to na úrovni toho, že třeba pri vážné nehodě tvého dítěte bys mohl zakázat dát dítěti transfuzia nechat ho zemřít... Je to přece tvoje dítě ne. Dítě není věc a hračka rodičů. Už vůbec ne těch tu**ch.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zodpovednost za dite nesou jeho rodice a nikdo jiny. tot muj nazor, muj pohled na svet. Neodpovedel jsi na otazku, asi ti je neprijemna. Ja zastavam nazor, za ktery se nestydim a ktery povazuji za moralne spravny, ze nikdo nema pravo narizovat zadnym lidem, jak maji vychovavat sve deti a jak za ne maji byt zodpovedni.
Ty se citis byt moralne nadrazeny nad tema rodicema, ze si myslis, ze mas pravo jim rikat, co maji delat se svyma detma? Ano/ne, prosim. Nepredpokladam ale, ze bys odpovedel (ackoliv pravda, znam par takovych, co reknou "ano" a mysli to vazne)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano Lojzo, cítím se morálně nadřazeny nad tebou, protože ty a tobě smyslejici jsou neuvěřitelni amoralni sobci. Já totiž na rozdíl od tebe soucitim s rodiči, kteří třeba objektivně nemohou své děti chránit třeba proto, že jejich dítě postupuje onkokogickou léčbu. A vím, že jejich děti ochráním tím, že mé děti budou očkované. Nemohl bych se těmto rodičům podívat do očí a říct jim, že jsem úplně hloupý sobec, který nejenže mysli jen a jen na sebe, ale ještě své děti považuje za svou hračku a odmítá i je chránit kvůli své hlouposti. Navíc hanba by mě liskala, že věřím těm snuskam lží na internetu ohledně očkování s vymýšlenymi studiemi a vymýšlenymi jmény doktorů, na což průměrně vzdělanému člověku stačí 10minut s Googlem, aby si to ověřil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Super, takze jses moralne nadrazeny nad jinymi lidmi a citis se nad nima nadrazeny tak, ze mas pravo jim ridit zivoty. To jses borec, to musim rict. Skoda, ze se nemuzeme potkat osobne…
Jinak, napsal jsem zde nekde - kdekoliv - ze bych nechtel nechat ockovat sve deti? Pokud ano, tak mi to prosim doloz, pokud ne, tak jak si vubec dovolujes me titulovat tak, jak me titulujes? Fakt bych se s takovym clovekem nekdy rad potkal osobne, aby mi tyhle veci rekl do oci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, ty jsi vážně úplně mimo, je až směšné jak někdo dokáže být mimo? Hele, i takové pravidlo, že na silnici se jezdí vpravo, dyť to je kravina, zrusme to, nechápu proč by se takovou blbosti měli všichni řídit. A zrušme školní docházku, co je komu do toho, jestli bude mé dítě analfabet, je to jen má volba. A nechme i malé děti kouřit a pít, však co bysme jim to zakazovali, rodič má právo své dítě vychovávat jak chce. A co takové dětské stavby nebo prodej děti. Však co, nechápu co mi kdo kecá do toho, co si dělám se svými dětmi, proč bych je nemohl nekomh strelit na práci na pole, práce ještě nikoho nezabila, že Lojzo... Zrušme rovnou všechny zákony, je to na nic, všechny ty zákazy a příkazy všechny jen otravuji....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, rozhodne zruseni POVINNE skolni dochazky by vsem VELMI prospelo. A nechani na rodicich, do jake skoly deti daji ci nedaji. Mimochodem, nez reknes, co jsem to za debila - ja nerikam, ze by deti namely chodit do skoly. Ja rikam, ze to nema byt povinne a uz vubec nema byt povinne, kam by chodili.
No a nez reknes, co jsem to za debila, protoze tohle by prece nefungovalo a bla bla bla , tak si zjisti, jak je to napriklad v zemich okolo nas s povinnou skolni dochazkou. Namatkove muzes zacit trebas v Nemecku. A to si nemyslim, ze by zrovna Nemci byli nejaci analfabeti.
Tvuj (a nejen tvuj) problem je, ze neustale vidis "neni to povinne" = "neexistuje to", coz je naprosty nesmysl, ale tvoris na nem zavery.
To, ze je VYHODNE se domluvit, kde se bude jezdit, je fajn a velmi pravdepodobne by to fungovalo stejne, I kdyby to nebylo povinne.
Dam ti priklad nakonec, pokud ani ten nepochopis, tak to nema cenu.
Vezmi si takove platebni karty. Neco, co kazdy z nas pravedepodobne nejak pouziva, ci alespon vetsina z nas. Existuje nejaky zakon na to, jak maji platebni karty vypadat? Jak maji komunikovat? Jak maji fungovat bankomaty? Neexistuje...Neexistuje a presto je vetsina platebnich karet HW kompatibilni, z karty z CS jde vybrat prachy v bankomatu od KB a to I presto, ze nikdo KB ani CS nenarizuje, ze to jit musi (!!!!)
Takze rikam: Jsem proti tomu, aby nekdo uzakonil, jak maji fungovat platebni karty. Sam nekolik platebnich karet pouzivam, prijde mi to jako super vec, prijde mi HODNE super, ze jsou kompatibilni, ale ZCELA ZASADNE jsem proti tomu, aby to nekdo urcoval zakonem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se pokusil, ať hledám jak hledám všude na mě vybíhá, že povinná školní docházka je v Německu stanovena! Namátkou: https://clanky.rvp.cz/clanek/o/z/510/STRUKTURA-VZDELAVACIHO-SYSTEMU-V-NE...
A co se týče karet, tak to je bohužel příklad zcela mimo:-( Cestuji celkme po Evropě a přesně z toho důvodu mám kartu jak Mastercard, tak Visa a to jak v debetní tak kreditní formě. Protože ta kompatibilita vůbec jistá není, zdaleka neplatí že všechny karty berou všude a třeba na mýtnici ve Francii mi to vzalo až 5tou kartu. Jo a ještě mám Diners card, kde je ta kompatibilita uplně strašná, je to o náhodě, zda to přijmou a to dokonce, pro tebe překvapení, i když mají na dveřích logo Diners.... Takže ne Lojzo, tohle je úplně mimo příklad. Nehledě na to, žes to už vůbec netrefil, protože zrovna karetní a bankovní trh je opravdu silně regulován zákony, mezinárodními smlouvami a nařízeními EU.....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, Lojzo, když si vezmu takovou platební kartu, tak, kupodivu, existuje zákon, který její vlastnosti definuje. Je to ISO/IEC 7810. Protože, Lojzo, zákon je jen specifická norma, která definuje dohodnuté parametry něčeho. A je vcelku jedno, jestli to něco je chování, činy, projevy, nebo rozměry, rychlosti, či jiné fyzikální parametry. A pokud chci provozovat nějakou činnost tak, abych neškodil ostatním, tuto normu musím dodržovat. A pokud nedodržuji, ostatní mi velmi rychle vysvětlí, že takhle ne.
K té škole: Víš, proč byla zavedena povinná školní docházka? Protože gramotnost je základním předpokladem pro fungování průmyslové civilizace. Není náhodou, že povinná školní docházka byla uzákoněna v době počátků průmyslové revoluce. K okopávání brambor číst nepotřebuji, k výrobě čehokoli složitějšího, než lopata už ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem googlit, ale neporadilo se mi najit zadny cesky zakon, ktery by toto ISO u platebnich karet narizoval, ani zadne sankce pro ty, kdo to neudelaji. Zadne vezeni, nic. Nemas prosim te nejaky odkaz?
A nebo ze by to ISO fungovalo i bez toho, aby takovy zakone existoval? To by bylo mozne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ono to nebude tím, že neexistuje žádný český vydavatel platebních karet. Pokud vím, všechny karty u nás jsou (až na výjimky) buď VISA, nebo MasterCard, oboje americký vydavatel. A na základě mezinárodních smluv jsme vázáni v tomto případě americkým právem, co se týče platebních karet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...nikdo v CR neni vazan zadnym americkym zakonem. Ja nemusim dodrzovat zadny americky (ani japonsky, ani jiny) zakon.
Platebni karty funguji tak, ze existuji nejake standardy, ktere se dobrovolne vetsina vydavatelu platebnich karet rozhodla respektovat. Ani by za jejich nerespektovani hrozilo napriklad vezeni.
O tom to je..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? A teď tu o Červené Karkulce, jo? Mezinárodní smlouvy jsou nadřazeny místním zákonům a pokud nařizují sankce, jsou tyto vymahatelné u místního soudu. Ono je vězení jediný druh postihu? Fakt? Třeba pokuty... nic? Propadnutí majetku... nic? A představ si, že za padělání platební karty americké společnosti si půjdeš sednout i u nás. A za nerespektování těch standardů je samozřejmě citelný postih. Takže o tom to je. Otázka je, jestli to salonní anarchista dokáže pobrat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za padelani karty pujdes sedet, protoze to je padelani penez. Nikoho nezajima padelani karty jako takove, ale padelani penez ano.
A dobre, kdyz jsme u tech trestu - vezeni nebo pokuta, je to samozrejme jedno. Tak mi najdi tedy nejaky zakon, ktery rika, ze spolecnost, ktera si instaluje bankomat, ktery nebude pouzivat standard na tyto americke karty, dostane pokutu, nebo propadnuti majetku, nebo cokoliv, proste jakykoliv postih.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za padělání karty půjdeš sedět, protože je to krádež, ty peníze se samy nikde nevylíhnou, jsou na nějakém účtu. Sedět půjdeš za padělání platebního prostředku, kdy někomu vytaháš prachy z účtu.
A k druhé části: Proč by měla být trestána společnost, která vyrobila bankomat? Co ten má společného s platebními kartami? Jde o normu pro vydávání platebních karet a společnost, která se pravidel nedrží, dostane mastnou pokutu od regulátora trhu, tedy centrální banky.Viz třeba zákon o České národní bance.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, mozna proste jsem velmi neinformovany. Tak mi prosim te dej nejaky odkaz na to, ze kazdy, kdo chce v CR provozovat nejake platebni karty, musi splnovat urcita technicka kriteria - viz ty ISO, jak tu o nich byla rec. Kde je nejaky zakon, ktery vsem narizuje, aby dodrzovaly nejake to ISO. Ja fakt o takovem nevim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyhledej si tu normu. Pokud nevíš, jak fungují normy, vyhledej si to. Normy jsou závazné, to bys měl vědět. Je to přesně totéž, jako: Každý, kdo pracuje na elektrických zařízeních, musí splňovat kritéria dle příslušných předpisů. Pokud je nesplňuje, nebo není schopen doložit, že je splňuje, nesmí se hrabat v rozvodech. Pokud to poruší, dostane pokutu, nebo si půjde sednout. Totéž platí pro všechny regulované činnosti. Zkus si bez povolení vyrobit pušku. Nebo otevřít autoopravnu. Všude musíš splňovat požadavky norem a zákonů.
A ne, fakt ti to hledat nebudu, mám dost jiné práce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ok, chapu. Nevis nic, najit to neumis, ale delas chytryho.
Super, vic uz fakt to asi nema smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To opravdu nemá, trolle. Dělej, jak myslíš, ale nebudu ti vysvětlovat, jak fungují normy, to je snad základ si vyhledat, ó nejchytřejší na světě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, vsechny normy na svete jsou povinne a kdo je porusi, tak ho zavrou. Tak urcite….

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a hloupost a agresivita spolu úzce souvisí... U tebe se to hezky projevuje ty z jeden "z očí do očí"...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Milí Lojzo, milí Lojzo víš že airbagy v autě zabijí několik lidí ročně? Přesto jsou dnes v autech povinné protože mnohem víc lidí zachrání!!!

Co dokáže plošné očkování je krásně vidět v Austrálii: Austrálie se pravděpodobně stane první zemí světa, kde se podaří zcela eliminovat onemocnění rakovinou děložního čípku.
imho když se podaří nějakou nemoc zcela eliminovat očkování na ni pak NEBUDE TŘEBA! To by ale nesměli mezi námi žít LOJZOVÉ.... :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak take mam ten nazor, ze povinne airbagy (povinne COKOLIV) do aut je proste svinstvo. Co ti je do toho, jestli se nejaky jiny clovek zabije,protoze nema airbag? Citis se take, jako tvuj kolega, moralne nadrazeny nad ostatnima, abys jim ridil zivoty, jak maji zit, jaka maji podstupovat rizika?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsou špatně i povinné hlavové opěrky v autech pro všechny cestující, ikdyž je ochrání před zlomeným vazem, když do auta někdo ťukne ze zadu při rychlosti 30km/h? Sorry, ale jsi naprosot mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spatne je povinne uplne cokoliv.
Co ti vubec je do toho, jestli si ja chci zlomit vaz? Nebo nekdo jiny?
Ono pokud je neco TAK MOC dobre, tak to nemusi byt povinne, protoze to lidi budou chtit a proto to tam vyrobci budou davat.
Horsi je situace dnes, kdy jsou povinne veci, ktere by v autech vubec byt nemusely a tyto veci ta auta prodrazuji cca dvojnasobne.
Ja osobne bych se klidne obesel bez ecallu, bez tech vsech brzdnych asistentu a cernych skrinek, co budou povinne co nevidet… Osobne bych se v nejakem levnem aute obesel dokonce i bez ABS.
Ale holt je to povinne….a pak lidi nadavaj, ze auta stojej statisice.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele a nemáš nějaký lepší příklad než Německo a platební karty, tam ti tvoje pateorie tak nějak moc nevyšly.... Jinak doporučuji přestěhovat se třeba do Somálska. Tam žádné zákony neplatí, nic po tobě chtít nebudou, můžeš jezdit absolutními vraky, nebudou po tobě chtít ani řidičák (stejně je to jen buzerace že), natož aby auto splňovalo byť jen elementární požadavky pro bezpečnost, nebudou žádné blbé nucené školy pro děti, bez problémů můžou od 6ti let makat na smetišti 14 hodin denně a nikdo tě za to tahat nebude. Něco jako daně, zdravotní pojištění, očkování a další zločiny našeho státu tě tam trápit nebude, nefunguje tam ani žádná vláda .... Vždyt Somálsko je dle tebe úplný ráj na zemi, určitě jedna z nejvyspělejších zemí, tak šup šup, už se na tebe těší....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná pohádka. Většina lidí řeší při nákupu naprosto jiné věci než bezpečnost, navíc k relevantnímu rozhodování nemají statistická data, a pokud by je měli, tak většině chybí kompetence k jejich vyhodnocení. Stejně jako u odmítání očkování. Ale věří naprosto absurdním chujovinám, které se dají ověřit na pár kliknutí.
Mít nedůvěru k věrchušce je jedna věc, ale důvěřovat kdejaké pošahané alternativní teorii zase druhá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

porát lepší jeden autista z milionu kvůli očkování než 10 těžce nemocných zmrzačených a semtam mrvých z 1000 kvůli neočkování...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Boze, autore… ty jses kus… No hezky kopes za ten uzasny system, kde kdyz se vyjadri nejaka pochybnost, tak je to hned "fake" a nebo rovnou "neexistujici".
Jista omluva je, ze ten clanek je evidentne prevzaty z nejakeho zdroje, jen je prelozeny a nikdo nad nim ani sekundu nepremyslel.
Pokud jsi ale nad nim premyslel, tak ti moc preju mit deti, dat je ockovat a pak sledovat ty neexistujici rizika v praxi.
Ono to, ze jsou rizika "mala" jeste neznamena, ze jsou neexistujici.
Moje dite po ockovani melo nekolik dni 40 horecky, klepal jsem se a brecel strachy, no nakonec to dopadlo dobre a nevypada to na zadne nasledky. Jsou lide, kteri takovi stesti nemeli - a jakkoliv jich je dost malo, tak takovi existuji a myslim, ze by ti za takovyto clanek s radosti rozbili usta.
A obecne - je skvele, jak Facebook a podobne sracky opet pujdou na ruku system a budou mazat a cenzurovat. Osobne je mi z toho na bliti, takze s tim bojuji jedinym moznym zpusobem - proste jejich sluzby nevyuzivam. A kazdy kdo vyuziva, mel by se nad sebou zamyslet, jestli chce zivit takovehle zmrdy...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, i kdybych vám tu vaši historku o několikadenní 40° horečce věřil (snad se hned podává Panadol sirup apod. a teplota se tím fakt srazí), tak byste měl být za plošné očkování vděčný. Kdyby totiž mělo vaše děcko opravdu tak špatnou imunitu, tak by při setkání se skutečnou nemocí nemělo šanci přežít.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne ze se podavaji leky..A ani nerikam, ze bych sve dite nenechal ockovat. Nechal bych, ackoliv bych asi chtel mit moznost ovlivnit, na co ockovat a na co trebas ne (na "vse" se neockuje nikde a nikdy, takze vzdy jde o vyber toho, na co ockovat)
Dokonce i to, ze jsem zasadni odpurce POVINNEHO ockovani, nema moc spolecneho s timto clankem. (Podle me by kazdy mel mit zodpovednost za sva rozhodnuti a ne, aby za nej vsechno resil narizenima stat).
Muj text je o tom, ze je naprosty nesmysl, ze by nebyly ZADNE vedlejsi ucinky a rizika a ze je priserna prasarna rikat, ze tomu tak je a jeste k tomu nazory, ze rizika mohou byt, rovnou mazat.
Rozhodne rizika existuji, jsou velmi mala, ale EXISTUJI, nektere deti na ockovani realne doplatily vypuknutim veci, ktere nejsou v poradku. Rozhodne nejsem blbej, dam takovy hezky priklad: Ja si spocitam, ze kdyz sednu do letadla, tak VELMI Pravdepodobne to letadlo nespadne. Je to opravdu velmi male riziko a uz jsem v zivote nekolikrat vedomne podstoupil. Presto se obcas stanme, ze nejake letadlo nekde spadne. Je to extremne male riziko, ale EXISTUJE.
Asi by nikoho nenapadlo (zatim), ze by bylo dobre, kdyby Facebook mazal texty o tom, ze existuje riziko, ze kdyz poletime letadlem, tak toto spadne. Asi to jeste ani nenapadlo (zatim) zadnou vladu, toto narizovat.
A s ockovanim je to to same. Existuji rizika pri velmi velmi male pravdepodobnosti, ze se stane neco fatalniho. No, jeste ze tu nemame Facebook, protoze by mi tento komentar byl okamzite smazan. Pokud to tem lidem, co mi davaji minusy prijde, jako ze by to tak bylo spravne, tak vam gratuluji, zijete ve svete, ve kterem se vam musi strasne moc libit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jseš dobrý exot. Dneska je nějak populární "absolutní ochrana" všeho aniž by se tak nějak vůbec bralo v úvahu, že žádné riziko nelze zcela odstranit, pouze lze snížit na nějakou nižší, akceptovatelnou hodnotu. Co není 100% musí se zrušit, zničit, nahradit i kdybychom nic jiného neměli.

Ano, očkování představuje určité riziko ale to je statisticky obvykle naprosto zanedbatelné ve srovnání s tím, co provede taková pěkná epidemie smrtící nemoci v populaci. Jak by ses klepal když bys měl slepé, ochrnuté či třeba dementní dítě pokud by tedy tu nemoc vůbec přežilo? I horečka pár dní je nic proti pravidelným návštěvám místního krematoria.

Absolutní ochránci všeho a všech s úsměvem na tváři a ideologickou zaslepeností v hlavě podepisují rozsudky smrti nad tisíci těch, které tak hrozně chtějí ve svých projevech chránit.

Povinné očkování je tu z toho důvodu že na rozdíl od ideologií podložených pseudoteorií pro blbce prostě nefunguje absolutně a pro izolaci náhodně se vyskytnuvších ohnisek infekce je potřeba kolem nich udělat co nejvyšší izolační bariéru imunity. A tu lze vyrobit jen tak, že se očkují všichni.

Takže když si každý jouda bude aplikovat tzv. "personální svobodu" a neočkovat, nemoc se bude vesele šířit. Ale bohužel s joudou to často odskáčou i další nevinné oběti - a byla snad jejich svobodná volba onemocnět a mít zničené zdraví, případně zemřít? Dost o tom pochybuju.

Nemoci prostě nepořádají workshopy o genderové opresi kde by debatovaly jestli je vhodné a morálně správné ty velké shluky buněk napadnout nebo raději vymřít, ty jen zcela oportunně využijí každou příležitost rozšířit se dál. Tahle civilizace je opravdu v duševní formě Římské říše nekdy okolo roku 450 po kristu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo. A proto je potreba lidem vsechno naridit. Proste uplne vsechno. Naridit, prikazat, zakazat. Bude se povinne ockovat, nebude se smet jist tlusty, cukr bude na pridel, ostatne I tomu vetru a desti porucime. Prikazeme povinne vzdelavani v jedne mozne instituci, nakonec muzeme i prikazat chodit k volbam…
A mame tu svet, kde je vse prikazane a nikdo za nic nenese zodpovednost, protoze proc by nad vecma premyslel, kdyz to za nej vsechno resi stat.
No a pak se stane, ze 99% lidi se dobrovolne pripoji do Matrixu, protoze jim tam bude lepe.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uchyluješ se k demagogii a plácání naprostých nesmyslů zcela mimo mísu, protože nemáš jediný skutečný argument, který bys mohl použít :-). A nemusíš se mi už víc snažit ukázat co jsi duševně zač, obrázek mám už z prvního komentáře zcela dostatečný. Jak říká klasik když na jednání mlčíte, je dobrá šance na to, že si okolí nebude tak docela jisté, zda jste blbec. Zatímco otevřením úst mu tu jistotu dáte ihned.

S tvojí logikou ti doporučuji odstěhovat se někam do Sahelu, tam s fungujícím nebo vůbec nějakým otravným státem co ti přikazuje hlouposti a tak vůbec všechno nebudeš mít sebemenší starosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chapu...proste ti to vyhovuje, na vse mit zakon, kazdemu vse prikazat/zakazat. Vyhovuje ti, kdyz si muzes zvolit lidi, kteri ostatni srovnaj do skatulek, a kdyz se nekdo nebude chtit nechat, tak ho zlikviduji.
Me osobne je z takovychto lidi zle, ale co se da delat, vetsina okolo me jich je takovych.
Tak si to uzij, zijes ve svete, ktery ti vyhovuje a libi se ti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bohužel žiju v realitě, kde nic není stoprocentně spolehlivé a existují oblasti, kde prostě je nutné věcem trochu pomoct protože ne všichni se narodí dost chytří na to aby toto pochopili a bez minimální proočkovanosti ochrana nebude fungovat a tedy celkově se bude jednat o dost marné a nekonečné úsilí.

Ty si žiješ ve svém iluzorním světě kde každý svými volbami a rozhodnutími ovlivňuje pouze sebe. Dobře to napsal někdo nahoře že jsi v podstatě děsný sobec s tímto přístupem. Jak by se ti asi líbilo když by tě navštívila skupina lidí co v rámci vlastní svobody a nepotřeby zbytečného státu by se rozhodla že zrovna tvé lidské maso je v podstatě báječná forma pro jejich dnešní obživu? Ale tak to prostě nefunguje. To že stát převzal donucovací funkce v některých oblastech je cena za naši organizovanou a stále ještě jakž takž funkční společnost, ta tvoje vysněná anarchie kdy si každý dělá co uzná za vhodné se nikdy ve světě dlouhodobě neprosadila protože je to jako komunismus - myšlenka možná na první pohled lákavá a u některých vzácných jedinců možná funkční ale celkově v praxi nefunkční, protože lidi prostě nejsou ideální a kolektiv je silnější než jednotlivec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jses zcela a kompletne mimo, ale chapu, ze to nechapes, protoze uz jses tak naprogramovanej a nejses ochotnej nad tema vecma premyslet. Vis, kolikrat v zivote jsem uz cetl/slysel to co ty rikas, jako pres kopirak?
Jses jako ostatni, co nad vecmi nepremysli, pouze ze sebe sypou bezmyslenkovite veci, ktere jim system implementoval do mozku.
Mohl bych logicky rozebrat vse, co pises, ale bylo by to zbytecne, protoze nejses ochotny kriticky a nezaujate premyslet.

Ale stejne to cele je uplne jedno - me jde predevsim o moralni stranku veci a osobne odmitam omlouvat svinstvo jen proto, ze to svinstvo je zrovna vyhodne pro vetsinu lidi.

Ale chapu, ze v dnesni dobe vetsina lidi naopak pozaduje delani co nejvice svinstev v zajmu "kolektivu". Je to smutne, ale je to tak.

PS: Pokud nekdo nechape, ze "ja jsem pro, aby ta vec nebyla povinna" NEZNAMENA "ja jsem pro te veci", tak je to pak tezke.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čirý idealismus svět nespasí, zejména ne v případech kdy pouze důsledný postup s co možná nejméně výjimkami vede k cíli. Prostě někdy dobrovolnost nevede k cíli a očkování je bohužel jedna z těch oblastí. Zkus si zase implementovat do mozku tuto myšlenku ty.

Těm nemocem co si tu snad chceš nějak logicky rozebírat je to šumafuk, ty drží na uzdě leda vytrénovaná imunita, hygiena a zdravotní systém. Asi máš pocit že všechno jde prostě okecat a nějak rozebrat a logicky zdůvodnit a vysvětlit si to pro tebe hezké řešení ale není to tak. Lidi s tímhle přístupem obvykle končili na špičce oštěpu lidí s takříkajíc více na praktický výsledek orientovaným přístupem. Bakterie nebo kupř. hladová šelma se houby zajímá o tvoje duševní pochody.

A to že slovo "kolektiv" je zprofanované různými -ismy a vykladači té jejich jediné víry pravé neznamená že to je nějaká blbost. Z pohledu druhu je jednotlivec ve většině případů zanedbatelný a míra práv a svobod v naší společnosti, jaké se jednotlivec těší spíš ukazuje na její morální vyspělost, která už ale pomalu hraničí s téměř sebevražednými tendencemi protože určité mantinely být musí jinak se společnost zákonitě propadne do anarchie a přestane fungovat v daném stupni složitosti a dojde k její reorganizaci na typicky nižší stupeň komplexity nebo až zániku. Takové to sice jsme válku prohráli ale stejně jsme morální vítězové. Tak o to se ti ti vítězové taky houby budou starat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je videt, ze prilis nechapes, jak funguje svet.
At mas kolektiv takovy nebo makovy, at je jakykoliv system, nakonec vzdy dospejem k tomu, ze spolu lide musi spolupracovat, protoze jinak by neprezili (a nebo za hroznych podminek). Je uplne jedno, jestli tu spolupraci nekdo vynuti silou, a nebo se necha na dobrovolne bazi. Spoluprace proste bude vzdy.
Dale - spoluprace je vyhodna, zvlaste, pokud je dobrovolna. Pri dobrovolne spolupraci a dobrovolne smene (obchodu) vzdy obe strany neco ziskaji. Vyjdou z dane situace s tim, ze kazda strana ma neco vic, nez mela doposud.
Spousta situaci, ktere se nyni resi povinnou spolupraci, resily by se dobrovolnou spolupraci.
Rozdil ale je v tom, ze povinne casto je demotivujici, nedobre nastavene a podobne. Zatimco dobrovolne je vzdy efektivnejsi, vice prinosne a predevsim moralni.
Mohl bych ti vypravet mnoho a mnoho pribehu z meho zivota, kdy se proste lide domluvili a udelali neco, co jim stat nedokazal zajistit (napriklad postavit nekolik km silnice v chatove osade, opravit zdevastovanou kulturni pamatku a podobne).
Neexistuje nic jako "pohled druhu". Respektive ano, muze to existovat, da se tim pak omluvit COKOLIV a dopada to obvykle spatne.
Ja VELMI silne posuzuji moralni stranky danych veci a absolutne odmitam to, aby nekdo byl k cemukoliv nucen nasilim, pokud on nezacal nasili pouzivat prvni.
Na druhou stranu, pokud nekdo nasili zacne pouzivat, potom si podle mne nezaslouzi jakoukoliv ochranu, protoze se ji vzdal tim, ze zautocil.
Stat obe tyto veci znemoznuje. Rikas, ze stat chrani slabe proti silnym. Zkus se nad tim zamyslet, jestli je to skutecne pravda. Jak nas stat chrani proti tem, co rozkradaji miliardy? Nijak, naopak s nima spoluporacuje, leckdy primo ONI JSOU TEN STAT (viz pan Babis, napriklad).
Naopak stat chrani silne, kteri maji na to, aby si nechali usit zakony na miru a kteri za sebou maji bandu pravniku, proti kterym slaby nema nejmensi sanci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pane Suchanku, nekde na zacatku diskuze jste chtel po jednom z diskutujicich odpoved ve formatu Ano/Ne, tak bych se Vas take rad zeptal na 2 dotazy s nekolika odpovedmi:

prvni dotaz) Vase neockovane dite onemocni treba tuberkulozou (nevim zda a kdy se proti ni ockuje, zkusme to pominout) a ve skolce nakazi dalsi neockovane dite tuberkulozou (druhe dite ma smulu, je tesne pred ockovanim). Nakazene dite bohuzel zemre. Budete se citit vinen za smrt nakazeneho ditete? Ano/Ne? Jak se potom budete treba divat na to, ze Vas rodice zemreleho ditete fyzicky napadnou, bude Vam to vadit? Ano/Ne? Nebo ze vas rodice zazaluji a pripadne budet potrestan, budete to brat jako neprimereny cin/trest? Ano/Ne?

druhy dotaz) situace opacna - Vase neockovane dite onemocni od jineho neockovaneho ditete tuberkulozou. Nemoci bohuzel podlehne. Budete po rodicich nemocneho ditete pozadovat satisfakci (soud, penize, cokoliv)? Ano/Ne? Citil byste v takove situaci treba i touhu po pomste na tech rodicich? Ano/Ne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1 dotaz:
Ano, budu citit vinu.
Trest v tu chvili beru jako spravny (ackoliv jako spravny bych predevsim bral trest takovy, jaky by si predstavovali ti rodice, nikoliv stat, ale to uz je zbytecne zabihani do detailu)
Obecne: Pokud budu mit nemocne dite (jakkoliv), budu se snazit, abych nenakazil nekoho jineho (nebot nakazeni pri vedomi, ze nakazit mohu, beru jako utok)
Samozrejme tak nejak beru rozdil, jestli ma nekdo rymu (coz je takova bezna vec, se kterou vsichni tak trosku pocitaji) a nebo tuberu (vec, se kterou nikdo nepocita a nemam pravo ocekavat, ze pocitat bude)

2. dotaz:
Zde je to slozite - vinu budu citit tak pul napul. Sice bych mohl rict, ze to vidim 100% na vinu toho druheho (viz bod 1.), ale osobne si budu davit za vinu, ze jsem neudelal tolik, kolik jsem udelat mohl. Takze budu chtit "potrestat" toho druheho, ktery zpusobil nakazu, ale zaroven budu "trestat sam sebe" za to, ze jsem to posral (jakkoliv jsem mohl klidne byt "v pravu")
Rozhodne bych pozadoval "satisfakci", rozhodne bych se nechtel mstit (jakkoliv chapu, ze nekdo jiny to muze videt jinak a mstit by se chtel, ja ne)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já vám sice rozumím a jsem asi ten poslední člověk, který by obhajoval obecně cenzuru. Ale bohužel občas není na výběr a menšina se musí podřídit většině. Pokud se společnost shodne, že nechce dětskou úmrtnost jako v 19. století, tak jediná možnost dnes je plošné očkování. A to funguje pouze tehdy, když je proočkovanost například 98 %. A bohužel díky efektu sociálních bublin je dnes snadné oblbnout třeba 10 % populace (včetně vás), kteří se pak bez jakékoli odbornosti tvrdošíjně bijí proti očkování a tím paralyzují sebe i celou společnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, mensina se musi prizpusobit vetsine. Trebas takovi zide, to je takova mensina, co se holt musi prizpusobit vetsine a ...a co to mluvim, to se nikdy nestalo….
Ja na tato temata vedu debaty s lidma a je uplne uzasne, jak toto KAZDY (skodo kazdy clovek) obhajuje, ale jak se on stane tou mensinou, tak se najednou jaksi zacina cukat a zacne vymyslet, jak se tomu, ze by se mel prizpusobit, vyhnout.
Idealni to maji lide, co jim je vse jedno, po nicem netouzi, nevycnivaji, jsou takovi pekne tvarni, ze se nacpou do kazde skatulky. Ale mam zkusenosti, ze i oni jednou narazi na neco, kde ta vetsina podle nich rozhodla spatne.
Zajimave je, ze ani pak neprehodnoti tenhle nazor a pouze se s tim snazi nejak vyjedbat, ale tam, kde oni jsou ve vetsine, tak zvesela buzeroujou ty mensiny dal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte hlouposti. Hokolaust můžete samozřejmě nacpat do jakékoli diskuse a tím ji zhatit.
To, že stát některé věci prosazuje silou (třeba to, aby se lidi nevraždili), vůbec neznamená, že musí prosazovat silou i vše ostatní, co jste tu naznačoval ve vedlejším příspěvku.

Jsem si jistý, že 99,9% většina lidí (včetně vás) nechce mít dětskou úmrtnost na úrovni 19. století. Této většině se musí podřídit ta menšina, která chce. To, že třeba 10 % lidí souvislost s očkováním nechce vidět svědčí spíš o její naivitě a ovlivnitelnosti. Těchto 10 % lidí tedy jsou sami proti sobě, ale nedochází jim to a dělají onu nenapravitelnou škodu, které se teď společnost snaží zabránit a neví jak.

Ono by spíš pomohlo, kdybyste nevedl na toto téma diskuse s lidma, kteří o tom, stejně jako vy, ví kulové, ale zašel třeba na semestr imunologie na lékařskou fakultu nebo si promluvil se skutečným imunologem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stat prosazuje silou ZCELA vsechno. Kazdy zakon (mimo par vyjimek, jak je ten zakon, ze se Havel zasadil o stat, ci Masaryk, nebo kdo to byl, ted nevim) je vynucovan silou. Je videt, ze vubec netusis, o cem mluvis.
Btw, co ti je do toho, jaka rizika podstupuju? Co ti je do toho, jaka rizika podstupuji moje deti?
Jak by se ti libilo, kdybys mel deti a ja ti zacal narizovat, co vsechno s nima musis delat?
Ale ono by se ti to mozna libilo, kdyz dneska to tak je a evidentne si v tom libujes :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého. Vynucovat zákony je základní role státu, proto vznikl aby chránil slabší před silnějšími. Ačkoliv chápu že patrně anarchista jako ty je tím určitě "nesnesitelně" omezován ale znovu - ty máš tu svobodu vystěhovat se mimo civilizaci kdykoliv, nejsi žádný nevolník a stát evidentně k ničemu nepotřebuješ. Subsaharská Afrika budiž tvým cílem, tam velmi důsledně aplikují tvé oblíbené řešení že každý je zodpovědný sám za sebe.

Jaká rizika podstupuješ mě zase až tak nezajímá dokud je ovšem nezačneš šířit i na své okolí - mě by se třeba nelíbilo kdyby moje nebo i cizí děti či lidi chytili vážnou či smrtelnou chorobu od tebe co ses svobodně rozhodl ukašlat k smrti když ony samy se svobodně tu nemoc chytit nerozhodly.

Tvé děti upřímně lituju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, kdo nechce byt olupovan mafii, ma moznost se odstehovat nekam, kde zadna mafie neni.
Z toho plyne, ze mafie je v pohode ne? Kazdy pred ni muze proste utect...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Před plošným zavedením očkování a zdravotní péče založené na vědeckých principech a ne často zcela nepokrytých lžích mastičkářů co si na vystrašených ovcích pouze plní kapsičku spolu se zavedením účinných antibiotik a spoustě dalších léků a přístrojů byla v česku v polovině 19. století úmrtnost dětí 30% do 1 roku. To pro odpůrce očkování znamená, že průměrně jedno dítě ze tří zemře když často i základní matematika je pro ně zlomyslný výmysl bílého supremacisty.

Dnes je to jen několik promile a týká se to převážně nejvážnějších genetických a vývojových vad, které ani současná medicína není schopná udržet při životě. Takže kdo bude chtít 2 děti, bude muset mít minimálně tři nebo taky šest, ono takový záškrt nebo černý kašel klidně zabil všechny děti v dané domácnosti spolu s nějakým tím dospělým. Bezdětné free cool a in feministky s tím jistě budou souhlasit. Kdo někdy ztratil dítě ví že to není zrovna veselý zážitek a přesně toto by se opět stalo v podstatě standardem.

Všichni odpůrci očkování se ohání jak je očkování strašně škodlivé a já nevím co ale bez něj se zase vrátí zpět zcela běžná úmrtnost 1 dítě ze 3 do jednoho roku a i starší dětské a dospělé populace samozřejmě výrazně stoupne. Průměrná doba života v roce 1900 v Anglii (tou dobou nejdelší na světě) byla celých 50 let a bylo to zejména díky dětské úmrtnosti a absenci moderního zdravotnictví pro starší lidi. Dnes má padesátník před sebou ještě skoro stejnou aktivní dobu v práci jako mladíček tehdy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co uvádíte je pravda jenom z malé části. Je spousta dalších faktorů, které ve svém souhrnu přispívají k tomu, že jsme zdravější než před 100 lety. Určitě na spoustu z nich zapomenu, doplňte si další, na které vás napadnou
- lepší hygiena
- výživa
- způsob života je radikálně jiný, dříve většina populace žila na venkově, v kontaktu s domácím zvířectvem. Dnes většina lidí bydlí pohodlně ve městech.

Význam moderní medicíny a očkování se přeceňuje. Ne že bych se jich chtěl vzdát, ale nebudete dodržovat základní hygienická pravidla, zdravé výživy, furt ležet jako prasátko u bedny, tak vás ani moderní medicína nezachrání.

Někde jsem viděl graf, který zachycoval pokles úmrtnosti na dětské nemoci. Zkusím ho dohledat. Zajímavé na něm bylo, že zavedení plošného očkování nijak křivku neovlivnilo. Neznamená to snad, že alespoň z hlediska úmrtnosti u některých nemocí je zcela zbytečné? Pokud to tak opravdu je, měli by rodiče mít možnost volby, jestli je pro dítě lepší podstoupit rizika spojená s očkováním nebo s proděláním nemoci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na ten graf jsem zvědavý, zejména na jeho zdroj. To bude jistě rozsáhlá vědecká práce zaštítěná minimálně WHO a většinou kapacit v oboru...

Jak můžeš napsat že význam moderní medicíny se přeceňuje? Tak se podívej jak dlouho a jak kvalitně žijou lidi kde moderní medicína není dostupná. Většina civilizačních nemocí se u těch co žijí "přírodně" nevyskytuje jen proto, že stihnou skapat dostatečně brzo na to aby se u nich vůbec projevily. Prodloužíš jim život a ejhle, nastane boom kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny apod. Krásný příklad je Afrika. Samozřejmě když jen ležíš jako prase a jen se cpeš "dobrotami" tak tě dlouhý a zdravý život nečeká ať žiješ kdekoliv.
Stačí se podívat třeba na http://www.kardio-cz.cz/data/clanek/604/dokumenty/narodni-kardiovaskular... str. 4 co se týká kardiovaskulárních onemocnění a střední doby života jak vyspělé zdravotnictví "není potřeba..." Pokud není, důchod si vůbec neužiješ, protože se ho sotva dožiješ.

A když nebudeš očkovat, víš kolik stojí léčba třeba i desetitisíců nemocných často drahými léky a následná často i doživotní péče těch, co budou nemocí trvale poškození + dopad na ekonomiku? To by se ti protočily panenky být daňový poplatník. Státy, kde se nejaktivněji odmítá očkování z pseudonáboženských důvodů (Pákistán a Nigérie) jsou všechno jen ne dobré místo pro život a lidi se z těch rájů snaží utéct do Evropy, přičemž své nemoci, v tomto případě polio si berou sebou. A ochrnout za pár dnů tak že budeš do smrti na hadicích protože jinak se udusíš jen proto že nějakej Achmed poslouchal svého imáma ze středověku a donesl ti virus až před tebe tě potom nepotěší. Podívej se jak to vypadá https://www.youtube.com/watch?v=gplA6pq9cOs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz psal kolega - v podstate VSE, co jsi napsal, neni pravda.
Dekuji za ukazku toho, jak vypatlana vetsina dokaze diktovat podminky, I kdyz jejich argumenty jsou ZCELA mimo skutecnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když to tady tak čtu, připadá mi, že ten, kdo by tě zbavil života, by prokázal lidstvu dobrou službu. Jistě bys byl rád, kdyby za to ani nebyl tím hnusným státem potrestán, že? Ostatně by ti to už mohlo být jedno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Povime si to osobne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je tu krásně vidět kdo děti ma a kdo ne. Tak si myslím ze problém hexa je v množství. Za komárů se mnou byla mamka snad 8x na očkování. Vše hezky postupně do těla. Dneska do vas Narvou 12 vakcín ve třech návštěvách a nazdar. To je podle me špatně. Když se vymýtil černý kašel, spalničky, cholera ATP. Bylo očkování ještě méně než za komárů a šlo to. Az ted ta velká migrace přitáhla nemoci které byly u nas velice vzácné. Jenže narvat do dítěte tolik vakcín naráz a dělat ze je to OK? Mimochodem nas malej se narodil zdravej a az po očkování se mu rozjel atopak jako prase a furt se drbe do krve. Už jsou to dva roky a furt stejné. A mít dvouleté dítě udrbane do krve a proplakane noci ze to svedi, to nechcete. Az teď se ví ze ještě nemel vyvinuté bakterie na rozkládání bílkoviny vajec a hned do něj nakourili tři vakcíny postavené na vaječné bilkovine... Bylo by fajn kdyby se před očkováním brala krev a podle toho ockovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za komárů jsi dostal stejnou hexa vakcínu jako dnes, i dnes se některá očkování dávají na několikrát v časovém rozestupu tak se jde taky cca 8x...
Ani jedna z nemocí co zmiňuješ nebyla vymýcena, jsou pouze v Evropě drženy jakž takž na uzdě zdravotním systémem, očkováním a léky. Jediná skutečně ve světě vymýcená nemoc byly pravé neštovice a to ještě pořád jejich vzorky existují v laboratořích. Další co se tak nějak blíží vymýcení je polio - dětská obrna ovšem tam pořád existují přirozené rezervoáry této nemoci v Africe a Asii a nedaří se ji eradikovat právě díky odporu místního obyvatelstva vůči očkování. Z těchto oblastí pochází zatím ještě sporadické nákazy v Evropě, která už také dost polevila v očkování protože desítky let se ta nemoc tady neobjevila - až do nedávné doby.
Další problematické nemoci jako tuberkulóza nebo i spalničky se sem šíří z Asie a Ukrajiny+ Ruska a bývalých sovětských republik, kde díky zhroucení očkování a úrovně zdravotní péče prožily v 90. letech a po obsazené Krymu Ruskem renesanci a vyvinuly se tam kmeny vysoce rezistentní na většinu antibiotik co na starší varianty bezpečně zabíraly. Dnes často nezabírají ani antibiotika tzv. III volby a jediná možnost je izolace takových lidí od zbytku společnosti aby ten kmen zanikl spolu s nimi na infekčním oddělení. A že to zase tak často nenastává je jasné a toulají se s TBC v otevřené formě někdy i po ČR.
Populace už jednoduše zapomněla jak vážné následky tyto stále dokola omílané "banální choroby" mají takže se zdá že bude třeba další jedna dvě generace s škaredou zkušeností aby se vrátil přístup že "každý bacil je sviňa a mosí sa zamordovat."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš krátkou paměť. Dneska se chodi zak 5x na vše. Tenkrát se chodilo 8x ve věku do 5 let. + dalsi předškolní. To už dneska není. Dnes jako před školkac dostaneš tři a čtvrtou před školou. Nejrizikovejsi jsou ale ty u mimin. Tam je reakce podle stupně vývoje telicka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U menších dětí je daleko méně nežádoucích reakcí než u větších dětí. To ti potvrdí každý pediatr. Odkládání očkování pokud k tomu není závažný důvod až budou dětí starší je ta největší hloupost kterou mohou rodiče udělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, ale já mám s klukem vlastní zkušenost i oficiálně potvrzenou a to ty tvoji pediatři hned mluví úplně jinak. Dokonce máme i zakázanou MMR bez které ani děti nesmí do školky... a najednou to jde.
Pediatr ví tak maximálně to co mu řeknou tabulky a na přednáškách a pak z praxe co vidí, ale neřekne nic, dokud není zatlačený do ouzkých. Náš malej neměl jednu blbou bakterii na rozkládání jedné blbé bílkoviny a po tom trojnásobném nastřelení nesmí nejen vejce, ale ani mléčné produkty, čokoládu ani blbej banán nebo pomeranče, mandarinky, rajčata, papriku, salátovku nebo i želé sladkosti. A samozřejmě všechny druhy ořechů. A protože vejce a mléko máš ve všem, blbě se dává dohromady jídelníček. Jinak se silně osype a pálí ho celé tělo. A podle dvou pediatrů a jednoho alergologa vše ok, je to prej jen klasickej atopák ze kterého vyroste... Pak jiný alergolog řekne něco jiného, pediatr v lázních něco jiného a už ti předchozí mluví najednou jinak. Prostě dokud problém před nima nestojí, tvrdí jak je vše v pořádku a když se problém objeví, začnou mluvit jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jsem si opravdu jistý, že je tam kauzální souvislost s očkováním? Takové věci se často rozjedou samy od sebe.
Sice nejsem lékař, ale jisté znalosti v této oblasti mám. Nějakou dobu jsem dělal na vývoji zobrazovacích metod v onkologii (v Brně na Žlutém kopci). Moderní onkologie má s imunologii totiž hodně společného. Těch opravdu smutných případů jsem tam viděl tolik, že jsem musel odejít do jiného oboru.
Ze své zkušenosti vím, že lékařům na svých pacientech opravdu záleží. To pacient / rodič ne vždy vidí a chápe. Existuje však určitý stupeň poznání a nikdo není neomylný, ani lékaři.
Když mluvím o pediatrech tak mluvím ze své zkušenosti. Má máme je pediatr s 35ti letou praxí a sestra je též atestovaný pediatr.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Natuty. Před očkováním to bylo hladké miminko. Týden po očkování už mel tělo suché a hrubé jak vysušené maso s praskanim do krve. Po roční nedůvěře dvou pediatrum a jednomu alergologovi se pres jine našla souvislost v te bilkovine. A pak už to jelo samospádem (kde, kdo, co a jak) a přiznáním ze to není první případ. Ale prý to většinou do tři, čtyř let odezní. A nebo zůstane jen něco. Ted cekame az se srovná, jestli se srovna úplně. Zatím to tak ale nevypadá. Ne, lupenka to není. Krev mluví jednoznačně a udělat test hned. Nedošlo by k tomu, jen by se to druhé očkování posunulo o měsíc, dva. Dalo se tomu vyvarovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jestli by odsunutí další dávky o měsíc či dva bylo nějaké řešení. Pokud reakce na prví dávku byla nějaká opravdu nepříznivá tak to měl pediatr řešit. Samozřejmě je otázkou jaké měl informace o klinickém obrazu z Vaší strany. Po bitvě je však každý generál.
Jinak píšete že by se před očkováním měla brát krev, no to je sice hezké, ale na co by se mělo vyšetřovat aby to bylo co nejvíce specifické? Můžeme začíst se sedimentací, přece dítě by nemělo být nemocné, přidáme k tomu CRP i když je to zbytečné, nezapomeneme na kompletní biochemii, přidáme k tomu ještě alespoň IgE a IgG když už mu pouštíme žilou. Nedovedu si představit rodiče co by nechal podstoupit své dítě podobné "mučení" před každým očkováním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by fajn proste to nechat na tech rodicich, kteri ostatne na svem diteti maji nejvetsi zajem ze vsech lidi na svete?
At si tyhle veci proste rozhodnou sami dobrovolne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jaký myslis ze byl proces při hledání problemu? Mas zkušenost, tak je ti asi jasný jak rok a pul trpěl než to rozsek někdo opravdu zodpovědný. Do te doby byl jen pokusný králík na odběrech krve a mastickach včetně kortikoidnich. Ne ze bych byl proti nim, ale všeho moc skodi, kordem když oslabuji imunitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by nádherné kdyby existovala nějaká univerzální diagnostika všech nemocí z jedné kapky krve, ale to bohužel není. Sice děti zatím nemám, ale dovedu si představit tu bezradnost, když tvé dítě trpí a ty nevíš jak mu pomoct. Já jsem u pacientů a jejich příbuzných naštěstí nikdy nebyl, pouze jsem pracoval s výstupy s CT, PET a Scinti. Ale i tak bylo dost deprimující číst popisy od radiologů. Do MOÚ jezdí na vyšetření a radioterapii i dost dětí. A tam to dost často bývá hodně zlé.

Na kortikoidy mám asi podobný názor. Pokud jsou opravdu nutné tak ano, jako "střelbu do prázdna" to je trochu moc. I když se zase dostáváme k té diagnostice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, s tou lupénkou opatrně, HLA-B21 se před pubertou prokazuje docela blbě, není málo případů, kdy jsou testy falešně negativní a kolem 12 - 15. roku je najednou všechno jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když nepatřím k tzv. "odmítačům", je mi z toho zle. Skvělý případ manipulace s davy, kdy je cenzura vykreslována jako nezbytný nástroj boje o "pravdu a péči o lidi". Hnus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tahle antivakcinační fáma funguje na rodiče s malými dětmi velmi dobře. A ze svého okolí vidím že funguje kupodivu hlavně na vysokoškolsky vdělané lidi. Je to pro mně záhadou, ale asi to bude souviset s jejich strachem o dítě, které mají až po třicítce. I jinak vzdělaní jedinci jsou schopní uvěřit téměř čemukoli a ještě si to potvrzovat navzájem podle nešťastných onemocnění kolem. V obou mi známých případech byl v okolí někdo s malým dítětem kdo "po očkování" najednou získal autizmus.
Nepomůže statistika, nepomůže důkaz o tom že jedinci co to propagují jsou usvědčeni z nesmylů či dostanou bludný balvan za blbosti v jejich skriptech.. Stačí že dotyčný je doktor či profesorka a ta by si to přece nevymyslela....
Chtělo by to nějaký odborně zpracovaný článek, který by třeba tuhle problematiku popsal vyvrátil nesmysly a podložil je faktickými výzkumy a statistikami, tak aby si to člověk mohl přečíst a ověřit. Většina těch propagátorů z řad lékařů totiž začíná slovy z můjích dlouholetých zkušeností vyplívá a proti tomu se dost špatně oponuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak ta čtu komentaře tak siříkam kolik tupých ovci tady je ! bezhlavě svě děti očkuji ! nehledě na nasledky ! pak když se něco pokazí tak jsou ti první co nejvíce bečí !!!!
to že vakciny obashuji hlinik nebo rtut chrom a další xyz latek které tam nepatří je fakt prokazaný rozbory ! a to ani neberu v potaz schopnost očkovaci latky skutečně chranit :) ( ja mněl spalničky dva krát ! a to jsme očkovany !!!!! ) takže tak tupe ovečky ) a je taky dost vleky rozdil mezi očkovaním ditěte které važí 5 kilo a očkovaním dospěleho člověka který važí 120 kilo ! a je zajimavé že obě očkovaní jsou stejné jak pro ditě tak pro dospělého :) tedy co se týká mnžství latky !
a taky jinak snáši tixické latky ditě a jinak dospěly ! u ditěte stačí par mb tixických latek a je zle ! dospěly toho snese o hoděn více ! navíc ditě je vyvoji tak třeba kokretné hliník je dost pěkné svistvo když se ditěty dostana do krve ! ale vše se da dohledat na internetu ohledně přidaných toxických latek do očkovacích vakcin ! a tím rozhodně nemyslím stranky typu očkovani škody a nebo neočkoujte ani jiné fanatické stranky ! stačí se dohledat co které latky muže spusobit !
a kolem a kolem proč lekaří maji zakazano hlasit komplikace po očkovaní děti ? jen tak ze srandy co !
jen hlupak muže nechat očkovět bezhlavě svijě ditě !!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tupe ovce naopak papouškují nesmysly z netu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jo no...napriklad jako to, ze ockovani nema zadna rizika.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nikdy nikde netvrdil že očkování nemá rizika... ale vždy je poctivě vysvětleno že možná rizika jsou xx krát menší než rizika když se neočkuje...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odcitoval bych ze clanku: "V poslední době se rozmohla antivakcinační kampaň, která upozorňuje uživatele Facebooku na neexistující možná rizika spojená s očkováním."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A číst umíš? V té větě totiž není nic o tom, že by očkování nemělo žádná rizika, pouze že ta kampan staví na nějakých co ve skutečnosti neexistují ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha, ve skutecnosti neexistuji. Jo jasne. To, ze nejake riziko neexistuje, jsme se dozvedeli proto, ze nam to rekla parta chytrych doktoru. Oni by urcite nelhali, samozrejme. A samozrejme oni maji vsechny informace o vsech pripadech a presne vedi, proc se ktery pripad problem stal a presne vedi, ze opravdu neexistuje zadne riziko, ze by zrovna nejake komplikace souvisely s ockovanim.
Doktori rekli, ze autismus ockovani zpusobovat nemuze, tak ho proste nezpusobuje. Je to neexistujici riziko.
No, ja jsem v tomhle trosku podeziravejsi. Na kazdym pribalovym letaku u kazdyho blbyho brufenu ci paralenu je asi tisic moznych vedlejsich priznaku. U hromady leku je tm napsano, ze muzou zpusobit i smrt. Ale ZROVNA OCKOVANI nic nezpusobuje, urcite ne to, na co si lide stezuji, ze to jejich detem zpusobilo. Jasne, 100% pripadu byly nahody. Tak urcite…
Pricemz ja jsem ten posledni, kdo by veril nejakym hoaxum, a napriklad sve deti bych dal ockovat I v pripade, ze by to povinne nebylo. Ale kdyby to nebylo povinne, vice bych se o to zajimal, konzultoval bych s doktorkou, jak to udelat co nejsetrneji, mozna bych si i vice zaplatil, kdybych mohl, kdyby nejaka vakcina byla k telu setrnejsi, nebo nejaky jiny postup, nejake rozlozeni do delsi casove osy, atd atd.
Protoze to, ze nejaka rizika neexistuji, mi prijde mirne nesmyslne, kdyz se takove pripady cas od casu objevi. Jasne, mnoho z toho je jen nejaka lez, mnoho z toho je jen nejaka hysterie...ale nemyslim si, ze 100% toho je lez a hysterie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ti vědci provedli výzkum kdy vyhodnotili všechny známé případy a statisticky spočítali jak moc mělo očkování vliv na zvolené případy například na výskytu autizmu. Nenašla se jediná studie která by byla schopná prokázat přímou souvislost. Naopak ti co tvrdí že tam souvislost je nejsou schopní to doložit jinak než svým tvrzením či náhodnými případy.
A znovu opakuji přestaň lhát že někdo někde tvrdil "že očkování nic nezpůsobuje"... Děláš ze sebe jen trotla. To že je na příbalových letácích hromada upozornění na možné vedlajší příznaky jen dokládá jak moc se výrobci léků jistí a uvádí tam kolikrát kde co, navíc je to v přímém rozporu s tvým tvrzením/náznaky o tom jak se snaží zamlčovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja to tady čtu tak si skoro všíchni pletete pojmy , zamněnujete a pravracite !
airbegy v autech nejsou poviné tedy dany zakonem ! ale jsou jakým si bezpečnostim standartem ! ani pasy nejsou přimo nařezeny zakonem ! jen je vyhláška o otom že pokud je vuz bezpečnostnímy pasy vyban je řidíč je povinen použít ! pokud by byly airgegy povine a nařízené zakonem jak to že je možné je vypnout ! uživatelsky :) a u většiny aut je monžnost deaktivace spolujezdcova airbegu ! jak tu někdo psal jsou normy ale aby byla normá poviné musí být zminěná v zakoně !!!! jinak je to scela dobrovolné jeslti ji vyrobce se bude držet normy nebo ne !
a jen tak na okraj žadné mezinarodní smlouvy nejsou nad zakony dané zemně !!!!
podle toho co tydy něktří pišou bych řekl že se to vyrojilo dost pomatených globalistu a dobrosraču !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. když si v autě deaktivuješ airbag a nezapneš pásy je mi to celkem fuk klidně se zabij, ale když se nenecháš naočkovat a já nebo moje děti díky tomu, že budeš šířit nemoci umřou nebo získají postižení tak MNE TO SAKRA OHROŽUJE!
2. airbagy tady byly dány za příklad, že se prostě "vyplatí" airbag který 10 lidí ročně zabije páč bez airbagů by jich zemřelo 100 000 ...

A protože jsou idioti co to nechápou tak bude potřeba ve veřejném zájmu tokové věci co zachrání miliony životů nařídit zákonem!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.