CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook zaplatí vybraným uživatelům za to, že si během voleb deaktivují účet

Tak by to měli udělat tak, že v období voleb bude moct mít aktivní účet jen ten, co zaplatí těch 20 dolarů ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Facebooku pracují samí odborníci. Tabákové společnosti by se měly přiučit...
Stačí dát lidem 20 dolarů denně za to že nekouří :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zajímalo by mě, jak přesně to má probíhat. Dovedu si představit několik možností: 1. uživatel dostane za každý týden s vypnutým účtem týdenní částku, účet bude možné uživatelem zapnout; 2. uživatel dostane celou částku po skončení celého období, pokud vydrží (účet bude možné uživatelem zapnout); 3. uživatel se zaváže k nevyužívání účtu, který ani nebude sám moct během celého období zapnout, za což dostane (předem?) celou částku.

Aby to celé mělo smysl (tj. udělat průzkum, jestli a jak moc FB ovlivňuje volby), musela by platit varianta 3., nebo nějaká hodně podobná - podstatné je, že k deaktivaci účtu by se uživatel zavázal předem a po dobu voleb by s tím nemohl nic dělat. Pokud to bude nějaká jiná varianta, pak spíš půjde o průzkum, jak dlouho lidi dokážou překonávat svou závislost na FB. A skoro bych vsadil boty, že těch, co to vydrží po dobu několika týdnů, bude zanedbatelné minimum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to na 2. nebo 3., nicméně stejně zjistí, že abstinent Franta i nepřetržití uživatelé nakonec:
nevolili
volili Losnu
volili Mažňáka
Jak to chtějí vyhodnotit? Musí vědět, jaká se Frantově kontrolní skupině (samečci 18-25 let, studenti, fialová pleť) zobrazovala politická reklama/příspěvky a zda spíš ve prospěch L nebo M. Pak musí vědět, jak se rozhodl Franta i kontrolní skupina. V současné atmosféře může dost lidí očekávat nějakou formu šikany, pokud se veřejně přiznají k volbě L či M, takže z Facebooku dostanou převážně informace o vyložených fanoušcích L/M, kteří byli rozhodnuti už před testovacím obdobím.
Proto hádám, že se vykašlou na analýzu z FB. Pod slibem anonymity se zeptají abstinentů a porovnají údaje se statistikou exit-polls, ze které hrubé kontrolní skupiny dostanou také. Výsledná interpretace bude na vkusu každého soudruha. Např. kontrolní skupina volila ve větší míře M. Můžou za to hackeři z Tramtárie, kteří si zaplatili pomlouvačnou inzerci o L nebo skuteční fanoušci L byli na Facebooku tak otravní, že ho lidem znechutili? Co když budou údaje protichůdné v různých skupinách?
Rád bych se mýlil, ale předběžně to vidím jen jako levnou reklamu Facebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak za 20 dolaru vtip ne :) to se tedy předaly :))))) sice FB nemám ale aby mi stalo za to si zařídit by musel FB přitlačít na dolárky :))))) aby mi ho pak vyply :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řešíte jen odměnu v dolarech za to, že si sami zacpete hubu? Tak ať si FB během voleb vypne všechny služby a nemusí řešit svobodu slova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.