CDR.cz - Vybráno z IT

Fanoušek předělal GTA Vice City do GTA 5 a vypustil jej zdarma do světa

Vice City Five M 3
Pokud už máte okoukané původní Grand Theft Auto: Vice City nebo se rádi šťouráte v nových hrách a zkoušíte mody, neměla by vaší pozornosti uniknout konverze mapy do GTA 5.

Uživatel vystupující na největším komunitním GTA fóru pod jménem Jestic (jinak přezdíván taltigolt) založil před dvěma dny vlákno s modem, který přenáší do GTA V grafiky kompletní prostředí jednoho z nejlepších dílů GTA série – Vice City.

Výtvor zpřístupnil zcela zdarma. Upozorňuje, že se jedná čistě o konverzi mapy, nikoliv o příběhovou kampaň a okolní NPC. Pokud by se ovšem našel podobný nadšenec, který by se nápadu rád chopil, může mod využít pro své účely (poté, co dostane svolení od Rockstar Games).

Vice City Five M 1Vice City Five M 2

Konverzi mapy Vice City se rozhodl vytvořit na počest pre-release buildu FiveM multiplayerové modifikace pro GTA 5. Pokud sledujete dění okolo pátého dílu, jistě vám neunikla klíčová složka – GTA Online. Díky FiveM se v budoucnu můžeme těšit i na hromadné brázdění ulic ve starém známém Vice City

FiveM je plánovaná úprava hry pro více hráčů, která oproti oficiálnímu Online režimu nabízí kompatibilitu s uživatelskými modifikacemi. Pokud se na server připojí hráč s jinými mody, automaticky se nasdílí zbylým účastníkům. 

Vice City Five M UvodniVice City Five M 4

Pro názornou ukázku připojil Jestic (taltigolt) k příspěvku také screenshoty a 12minutové video, ve kterém ukazuje ikonické lokace. K vytvoření modifikace využil dřívější konverzi města Vice City pro GTA IV, známou pod jménem Vice City Rage, jejíž vytvoření trvalo přes dva roky. Tímto si čas výrazně zkrátil a mohl svoji práci vydat necelý čtvrtrok po vydání PC verze. 

Konverzi je možné hrát pouze skrze FiveM, pre-release verze už je nicméně k dispozici. Aktuální odkazy ke stažení všech potřebných souborů naleznete přímo v jesticovo vlákně na fóru (odkaz). 

Návod: 

  • Extrahujte modifikaci do složky s FiveM tak, aby cesta zněla fivem\usermaps\vc
  • Vyvolejte příkazový řádek klávesou “~” nebo “;”
  • Načtěte modifikaci příkazem Invoke-LevelLoad vc

Diskuse ke článku Fanoušek předělal GTA Vice City do GTA 5 a vypustil jej zdarma do světa

Čtvrtek, 11 Červen 2015 - 02:33 | Jáchym Flídr | Je možné, že se dočkáme :-) Momentálně Taltigolt...
Středa, 10 Červen 2015 - 19:38 | Misko Uško | radsej keby predelal San Andreas...

Zobrazit diskusi