CDR.cz - Vybráno z IT

Ohebný displej s elektronickým inkoustem zamířil do chytrých hodinek

Sonostar smartwatch
Nový ohebný displej od E Ink byl nedávno představen jako skvělá varianta obrazovky pro nízkoenergetické chytré hodinky. Sonostar Smartwatch jsou prvními hodinkami, do nichž byl panel zakomponován.

Společnost E Ink představila začátkem tohoto týdne flexibilní 1,73" displej Mobius s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů, který je založen na úsporné technologii displeje typu e-paper a je více než vhodný jako dotykový panel pro chytré hodinky. Na výstavě Computex Taipei 2013 se objevila první demonstrace tohoto černobílého displeje.

smartwatch1

Místní výrobce Sonostar panel integroval do nositelného modelu hodinek, který byl prezentován na zmíněné výstavě. Produkt byl pojmenován jednoduše Smartwatch a v současné době je ve fázi funkčního prototypu, jehož masová produkce je naplánována na třetí kvartál letošního roku. Je pravděpodobné, že se Mobius brzy objeví také v dalších modelech hodinek od jiných výrobců.

smartwatch2smartwatch3

Sonostar vytvořil Smartwatch ve spolupráci s firmou Transmart, což je dceřiná společnost E Ink. Giovanni Mancini, ředitel oddělení produktového managementu ve firmě E Ink, řekl: "Společný vývoj mezi společnostmi Sonostar a Transmart je dokonalým příkladem toho, jak může E Ink pomoci zákazníkům dostat své produkty na trh. E-Ink displeje umožňují vytvářet jedinečné produkty, které podporují fantazii zákazníka. Náš vývojový tým má odborné znalosti k tomu, aby zákazníkům pomohl navrhnout displeje k produktům takovým způsobem, že by je předtím považovali za nemožné."

Panel je schopen zobrazovat šestnáct odstínů šedi. Mezi největší výhody technologie e-paper patří energetická úspornost a skvělá čitelnost i na ostrém slunci. Na stejném principu fungují například chytré hodinky Pebble, které jsou k dostání za 150 dolarů. Oproti Sonostar Smartwatch mají však o něco menší rozlišení displeje. Uvidíme, s jakou cenovkou půjdou do konkurenčního boje.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ohebný displej s elektronickým inkoustem zamířil do chytrých hodinek

Pátek, 7 Červen 2013 - 14:57 | HKMaly | ... ono uz jenom pri srovnani smartphone a...
Čtvrtek, 6 Červen 2013 - 16:15 | HKMaly | ... kolikrat tem digitalkam vydrzela baterka dele...
Čtvrtek, 6 Červen 2013 - 14:14 | peca | Tak, ty klasické LCD displeje byly taky výborně...

Zobrazit diskusi