CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ford chce do roku 2030 zastavit výrobu spalovacích motorů

Ford je na tom tak, že bude rád, když bude existovat. Osobně si myslím, že by mohli nechat vybrat zákazníky. Jenom představa, že se v ČR přivede kabel k jen každému druhému parkovacímu místu, je srandovní - lidé co znají situaci s méně náročným taháním optických kabelů by mohli vyprávět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Páči sa mi, že Renault príhodne "zneužil" svoje predné logo na konektor k nabíjačke.

K článku: "Zároveň Ford ještě neoznámil, kdy přesně se chystá ukončit oficiální prodej modelů s klasickými motory. Tato politika Fordu očividně vychází, protože díky ní dosáhla automobilka ke konci minulého roku i mírného zisku" Aká politika im vychádza? Že nemajú dátum kedy skončia s "antieko" motormi? A vychádza im to rok?
Vôbec sa nečudujem, že PR výplod smeruje na Európu, predsa len je výrobcom "lacnejšie" prejsť na elektriku než riešiť fyziku obchádzajúce Euro XY normy. A štáty to ešte zadotujú klasickými daňovými úľavami. Kašľať na infraštruktúru nabíjacích staníc, parafráza JirkaK: "Je jedno že budete behať s káblami a vešať sa na vedenie električky, alebo kupovať druhé auto aby ste si z neho vymontovali baterku. Kto si chce nabiť auto, tak si ho nabije." Dúfam, že na nejakom zasadnutí Vyššieho Dobra budú riešiť aj nákladné lode a ich elektrifikáciu. Ekologii a svetlým zajtrajškom zdar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konektor vpředu v masce je lákavý protože to má i vyhodu ve snadno dostupnosti nabíjecího stojanu. V praxi se toto řešení moc nepoužíva z čistě praktického důvodu. V zimě to nejde otevřít, jak se na čumáku usazuje sníh a namrzá. Takže pak u nabíječky budeš stát se schlíplým kabelem a koukat na studenou p*ču.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je Velká Británie největší odbytiště Fordu? Jen marketingové bláboly - za rok 2020 je ve ztrátě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2020 šly dolu skoro všechny automobilky, některé více, některé méně. Z velké části to je kvůli Covidu.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ne až tak aby byly v obří ztrátě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já chci do roku 2030 vydělat miliardu korun :-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za celu tuto elektrifikaciu este tazko zaplatime.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Tesla by měl dnes ideální podmínky na svůj "bezdrátový přenos elektřiny". To jediné by vyřešilo dnešní jakoEKO-šílenství po elektroautech.
No ale asi by to dopadlo stejně jako před 100 lety "... a kolik za to budou lidi platit ... NIC .." No a byl by tam co tenkrát. O prachy jde přeci nakonec až na prvním místě ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s prvním, nejlépe zimním blackoutem skončí tyhle blbinky v propadlišti dějin. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.